| נשלח ב-18/8/2009 13:26 |
|
| |
אני תוהה כיצד זה לא ראיתי ולו בתגובה אחת תקיפה על הבג"ץ בעל המסכה המיתממת והחסודה כביכול הוא דואג לבל יעברו החרדים על עקרון שוויון הזכויות.
לדעתי, לא יתכן לומר "טוב שיש בג"ץ" כאשר אותם אנשי בג"ץ צבועים שומרים זה שנים על רוב אשכנזי והפליה עדתית מובהקת.
כמו כן די ברור היום שרוב הבנות המזרחיות שאינן מתקבלות לבתי ספר /סמינרים אשכנזיים לא היו מתקבלות גם לו היו אשכנזיות, משום שמדובר בדרך כלל בבנות ממשפחות שאינן תואמות את רוח מוסד הלימודים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2009 00:39 |
|
| |
יהודים,
בדרך כלל אני מסכים אם הרבה מדבריך,אך הפעם יש צורך להעיר.
יש היום המון בנות ובנים ספרדים,שהמון יותר חכמים מהרבה מאיתנו...אני אומר זאת מידיעה ברורה לחלוטין!!!
אני זוכר גם תמיד גם מהתלמוד תורה וגם מהישיבה,שתמיד הספרדים דווקא היו המציחים ביותר.
יכול להיות שזה נבע מתוך המצב שמקבלים רק את הספרדים הכי טובים....
אבל אני עדין לא חושב שהם היו נשארים אנשים ירודים אם לא היו מפלים אותם...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2009 10:51 |
|
| |
קוט, יש קורלציה בין ערבוב דעות וערבוב עדות. בסופו של יום מנטליות משפיעה גם על התנהגות וגם על דעות. (הגם שכיום ככל שאנו נמצאים יותר דורות בחברה אחת זה מתמעט והולך, אם כי ככל שמדובר על חברה סגורה יותר כך זה קורה לאט יותר )
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2009 13:51 |
|
| |
מישהו, לא דיברתי על חכמה, בינה או דעת - כי אם על "רוח המוסד" מושג חדש שנטבע בציבור החרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2009 01:18 |
|
| |
| יום_הששי כתב: |  | מישהוצדיק,
משל אומרים לצרעה לא מדובשיך ולא מעוקציך. [רש"י במדבר פכ"ב פס' י"ב, ובמדבר רבה ומדרש תנחומא שם].
תוקן על ידי יום_הששי ב- 14/08/2009 3:03:51
|
|
אני מבקש סליחה שאני בכלל שואל על משל שכתב רש"י,אך אני אישית חושב שטוב שיש צרעה וטוב שיש דבש...
הרי כמה פעמים יצא לנו להיעקץ בחיים?אולי פעם פעמיים,וכמה פעמים יצא לנו לאכול דבש?לכן תוהה אני, מה היתה כוונת רש"י?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2009 01:21 |
|
| |
יהודים,
אני חוזר בי מדברי אשר כתבתי מקודם...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2009 19:50 |
|
| |
איש ציפור.
אכן ישנה קורלציה,אך החינוך הלקוי מגדיל את הפערים האינטלקטואליים והדתיים.
גם חברה שמרנית מחוייבת לערכי השוויון,אין ספק כי קיים פער,אך חובתה של החברה היא לגשר על הפער באמצעות חינוך ראוי.
יהודים.
אין כאן כל הצדקה לפסיקות הבג"ץ ולהתנהלותו בתחומים שונים,יש כאן תחושת רווחה כאשר קם גוף חיצוני מול האטימות הממסדית.
זה כלל לא נכון,ישנן בנות רבות מבתים טובים שאינן מתקבלות עקב מוצאן.ובנוסף גם בנות מבתים פחות טובים ראויות לחינוך הולם וראוי,והשמרנות החרדית היא אגואיזם צרוף,ואי הכרה בצרכים החברתיים - מעבר לקהילה מצומצמת שרוצה בטובת עצמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2009 22:29 |
|
| |
קוט, קל להגיד קשה לבצע. במיוחד אם אתה עצמך גדלת בחינוך "לקוי" כלשונך. (אני חושב שהענין קצת יותר מורכב כמובן, אבל לצורך הענין אני מקבל את הטרמינולוגיה שלך)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2009 19:56 |
|
| |
בלי לקרוא את כל האשכול
נכון להיום הבגץ לא הביא תועלת בנושא כי החרדים פשוט מצפצפים על החוק
ואין שום קידום בנושא
עוד ללום חייב להבין שיש צורך בשניים על מנת לקדם את הנושא
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2009 11:38 |
|
| |
מישהו כאן קרא בבלוג של יעקב ריבלין על מה שקרה בעמנואל? לכאורה, האפליה שם מוצדקת ב100%!
|
|
|
|
|