|
|
| נשלח ב-12/10/2009 22:02 |
|
| |
במשנה בפרק חמישי בגיטין מובא שהתקין רבן גמליאל שלא יהיו פודין את השבוין יותר מכפי שווים הכספי בשוק העבדים בשביל שלא יבואו לשבות עוד, זוהי דעת התורה בענין
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2009 22:05 |
|
| |
שלום כבוד הרב...
ואולי ההלכה הזו היא רק כשאין סכנת נפשות לשבוי????
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2009 22:51 |
|
| |
תראה לא נראה לי שהם היו כאלה נחמדים, וגם שהגמרא והרמב"ם לא מחלקים
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2009 23:13 |
|
| |
לא באתי להגיד מה ההלכה - אני רק אומר שזה לא פשוט לצטט משנה ולקבוע שזו ההלכה
ובנוסף לקבוע שזה מתאים לסיפור שלנו:
הנה דוגמא של פדיון יותר מכדי דמיו:
ת"ר: מעשה ברבי יהושע בן חנניה שהלך לכרך גדול שברומי. אמרו לו: תינוק אחד יש בבית האסורים, יפה עינים וטוב רואי, וקווצותיו סדורות לו תלתלים. הלך ועמד על פתח בית האסורים. אמר: "מי נתן למשיסה יעקב וישראל לבוזזים?" (ישעיהו מב, כד) ענה אותו תינוק ואמר: "הלא ה' זו חטאנו לו ולא אבו בדרכיו הלוך ולא שמעו בתורתו" (שם). אמר: מובטחני בו שמורה הוראה בישראל. העבודה [לשון שבועה] שאיני זז מכאן עד שאפדנו בכל ממון שפוסקין עליו. אמרו: לא זז משם עד שפדאו בממון הרבה [יתר על כדי דמיו], ולא היו ימים מועטין עד שהורה הוראה בישראל. ומנו [=ומי הוא]? רבי ישמעאל בן אלישע.
הגמרא קובעת שהמעשה של רבי יהושע בן חנניה היה כדין, והיה מותר לו לפדות יותר מכדי דמיו.
חוץ מזה, מה זה "כדי דמיו"? כמה ערכו בשוק כעבד? הרי החוטפים לא מבקשים כסף כלל!! אז אולי זה בכלל "כדי דמיו" לא קשור בכלל לסיפור של גלעד שליט?
דרך אגב - תוס' במסכת גיטין מה. אומר (לדעה אחת) שיתכן שבזמן חורבן בית המקדש, לא קיים יותר המושג "יותר על כדי דמיהן"
יש דעות בהלכה (וזו גם דעת תוספות במסכת גיטין נח.) שכשיש סכנת נפשות מותר לפדות יותר מכדי דמיו
בקיצור - זה לא חוכמה להסתכל רק ברמב"ם ולקבוע הלכה לפי דעה אחת....
אני יכול להביא לך עוד כמה הוכחות - אבל אני חושב שלא אתה ולא אני צריכים לקבל את ההחלטה הזו, ולפסוק את ההלכה הזו ולכן אני יעצור כאן.
תוקן על ידי העצלן ב- 12/10/2009 23:26:11
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2009 23:37 |
|
| |
אתה טוען טוב אבל הטענה של היותר מכפי דמיו שפה זה לא דמים, זה פשוט שפה זה אותו הדבר שהרי כל העניין זה שלא ירצו לשבות יותר ובנידון דידן פשוט שירצו לשבות עוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2009 23:58 |
|
| |
ואני לא מסכים עם זה, כי מה שרשמת זו רק דעה אחת בגמרא, והדעה השניה היא כדי לא לרושש את הציבור.
(אתה בעצמך רשמת את הסיבה הזו, בהודעה שבתחילת העמוד!! עכשיו שינית את עורך??)
בוא נאמר שאתה צודק למרות זאת - מה עם שאר הטענות שלי?
מה עם דעת הרדב"ז שאומר שמותר לפדות יותר מכדי דמיהן, כי ישראל רחמנים הם, ועושים לפנים משורת הדין, ונתחבבה עליהן מצוות פדיון שבויים, והנח להם לישראל?
תוקן על ידי העצלן ב- 13/10/2009 0:06:43
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2009 00:03 |
|
| |
עצלן
אני לא יודע את הההלכות בנושא על בוריון אבל אתה אומר דברים שיש בהם טעם וצ"ע,
בכ"א כמדומני שכשאביו של גלעד היה בביקור אצל הרב אלישיב, הרב אלישיב לא אמר לו שאסור לפדות את בנו בכל מחיר ואולי הוא לא אמר זאת בכדי שלא לשבור אותו,
הקב"ה שהוא כל יכול ירחם עליו ויוציאו מאפילה לאורה השתא בעגלה ובזמן קריב ונאמר אמן....
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2009 00:14 |
|
| |
אמן!!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2009 13:32 |
|
| |
אשריכם.....גם דבר תורה......
וNN.....אתה עם השטויות שלך....תפסיק......תעשה טובה קטנה לאנושות...
|
|
| נשלח ב-13/10/2009 13:55 |
|
| |
כל אחד עם השטויות שלו,
וגם עם השטויות שלי האנושות ידעו להתמודד עם זה,
ואם לא מתאים לך אז לא אצלי תמצאי את הישועה, הצלחה בהתמודדות.....
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2009 18:20 |
|
| |
כבוד עצלן לא שינתי דעתי כלל וכלל. וכבר הסכמתי איתך. אתה טוען טוב...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2009 18:27 |
|
| |
זה לא משנה כמה מחבלים צריך להחזיר!!!!!
הוא היה בשליחות של המדינה והמידנה אחראית גם על תושביה ובודאי שעל חייליה,ולכן יש להחזיר אותו גם אם זה יעלה 1000000000000 מיליארד מחבלים
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2009 19:25 |
|
| |
(לא ביקשתי תישועה ממך....אבל בקשר להודעעה שהפנת אלי בעמ' הקודם....)
|
|
| נשלח ב-13/10/2009 20:00 |
|
| |
לא הבנתייי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2009 20:37 |
|