בית פורומים שידוכי חרדים

כיבוד הורים בגיל מבוגר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/10/2012 15:10 לינק ישיר 

אני_הקטנה כתב:
חשבתי על זה, אחרי שכתבתי אתמול שנהייתי יותר רגועה..
זה לא לגמרי מדויק.

אני חושבת שבגלל שלכל משפחה יש את המערכת שלה..
זה קשה להעביר טיפים מאחד לשני..

אז טוב, נתנחם בזה שכולם עוברים אותו הנסיון.. =)))

מעריכה אותך על הכנות!
שנזכה כולנו להתחזק בנושא כי זה לא קל בכלל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2012 01:45 לינק ישיר 

אני חושב שזה מתחלק לשני סוגים של יחסי הורים - ילדים. 
א. אילו שמרגישים שההורים לא מבינים אותם.. שההורים רוצים דברים אחרים ממה שהם רוצים.. 
ב. אילו שהעצמאות מפעפעת בלבם... שקשה להם עם זה שההורים מחליטים, מתערבים בכל דבר, מביעים דעה בהחלטיות. ובתמצות - הם רוצים להיות ה-בעלי בתים על עצמם. 

לסוג הראשון אני חושב שהפתרון הוא: 
שבמקום לחשוב על זה שהם לא מבינים אותנו, לנסות להבין מה הם חושבים, מה הם רוצים, מה עומד מאחורי ההחלטה/הדעה/הרצון שלהם.. שהרי זה ברור שההורים לא רוצים ברעת ילדם, הם לא מחפשים לומר ההפך או לא להבין... אלא שהם מניסיון החיים שלהם.. מתוך אהבתם לילדם.. מתוך מבט אובייקטיבי יותר.. (לא מחייב אבל בד"כ..) הם חושבים משהו מסוים.. ואם ננסה להבין את מה גורם להם לחשוב או לרצות את אותו דבר.. אם נבין מה המניע שלהם..
אז:
א. יהיה יותר קל להבין אותם.. לקבל.. לשמוע.. ואז ממילא אולי באמת לשמוע לעצתם...

ב. כשמבינים יותר את המניע.. את הסיבה שגורמת להם לחשוב/לומר את מה שהם אומרים.. אז יותר קל לשכנע אותם.. ובעיקר - הרגשת "לא מבינים אותי" "אוףף איזה מעצבנים/עקשניים הם" פשוט יורדת... 

לסוג השני.
א. אם נבין שאפי' אם נניח ואנחנו צודקים שאנחנו צריכים עצמאות, וזה נכון וכך צריך להיות. אבל חשוב לזכור, שלהורים ובעיקר לאמא, מאד קשה אחרי שני עשורים של שנים ויותר, שהם השקיעו את הנשמה. את הלב.. הם עיצבו את הילד ופתאום הוא הוא נהיה "גדול".. עצמאי.. הולך לו לעצמו.. עוזב את הקן.. יוצא מהסינר.. הם מרגישים סוג של איבוד.. שהדבר ה-יקר להם הולך.. נעלם.. וזו תחושה קשה מנשוא..ולכן בעצם רוב החיכוכים נובעים מזה.. סוג של מלחמה מי החזק.. מי זה שבכוח ישלוט.. ינחה.. ינווט ייעץ.. וזה לא נובע מרוע.. אלא מקושי עז..
וכשזה יהיה ברור, אז יהיה הרבה יותר קל להסתדר עם הכל.. כי פשוט עדיין אפשר לתת להורים את התחושה שהם הקובעים.. הם החשובים שאתם מתייעצים בהכל.. ואנחנו לא הולכים לשום מקום.. וכשהם ירגישו את זה יהיה להם הרבה יותר קל להתגמש.. לתת לנו את מה שאנחנו מבקשים/רוצים..
מלבד, שעצם ההבנה שלנו במה שהם עוברים מקלה על כל העניין....

ב. תמיד צריך לזכור ש"חכם" זה אחד שיודע שהוא לא יודע.. וכמה שזה כיף להיות עצמאי, מחליט בלעדי, שיש את האפשרות לעשות כל מה "שבאלי".. אבל עדיין.. הנוטל עצה מהזקנים אינו נכשל.. ולשמוע.. להקשיב.. לקבל.. אין מעלות יפות מאילו.. ובעיקר.. זה החכמה האמתית.. ומי לא רוצה להיות "חכם"?!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > כיבוד הורים בגיל מבוגר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext