| נשלח ב-6/12/2009 13:14 |
|
| |
נו מה תגידו על זה
מה שמעניין אותי מה יגידו כל באי פורום חשוב זה שעדיין חושבים שאל לנו להתנתק ולהודיע בשער בת רבים על היותינו חברה חרדית אלטרנטיבית למרות מאבקי קרתא אינטל וקרית יובל
הנה תראו כעת השיגעון מגיע לבני ברק יוצאים להפגנה כנגד בית מרקחת אל תשכחו זה כבר ציבור שאמור להיות הרבה יותר נאור כביכול והרבה יותר מיושב בדעתו אך הנה למשוגעים אין תקנה והשיגעון רק שובר שיאים חדשים ואין מציל מקריסה ואין אומר עצור
אומר לכם בכנוות ממה שראיתי כאן עולה בי זעקה
http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=13835&cat_id=1
די נמאס!!!!!
עד מתי נהיה מוכנים להיות חלק מציבור כזה שגורם שוב ושוב חילול ה' אשר בשנה האחרונה גרם נזק אדיר לאפשרות לקרב רחוקים ציבור שאינו יודע את תפקידו ובמקום זאת הוא נהנה מאקשן ויצירת מדנים בעם ה'
קראו ותראו שרוב התגובות בליניק הנ"ל חושבים כמוני אבל לא עושים דבר כדי לשנות את המצב
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2009 14:03 |
|
| |
כעת עשה חושבים עם עצמך האם אתה רוצה לראות אותו מנהיג הדור הבא?

|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2009 22:09 |
|
| |
בינתיים הרב גרוס הצליח לעשות הכשר על מכונות גילוח, הכשר על פיאות, הכשר על חנויות בגדים נראה לי שהוא רוצה להרחיב את העסק, והוא רק שכח שהרב לנדאו תפס כבר לפניו..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2009 00:30 |
|
| |
טוב אתם יודעים שאין כשרות על כל בוטיק בבני ברק.
יש פירצה אדירה ומזעזעת בבני ברק, החייבת לגרום לסערה גדולה שאין כמותה. רח"ל ישנם בב"ב חנויות המוכרות גרביונים שלא באישור בית דינו של הרב גרוס ופמליתו, כאשר רח"ל הגרביונים שהן מוכרות הצפיפות בהן פחותה מ-70 דנייר.
וכל זה כעין וכאפס לעומת הפירצה הנוראה והגדולה ביותר, אשר בית דינו של הגר"נ קרליץ אינו מבקרו. הלה זה מחדש באו אנשים זרים ופריצים המוכרים ברחובה של עיר ספרים ללא הגהת הבית דין (אין חותמת עגולה).
כל הפירצות האלו מעמידים את בני ברק, כפחותה שבעיירות רח"ל, ואת בתי דינה כשרפרפים ללא משענת.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2009 13:18 |
|
| |
פצעי, אני לא מבין למה אתה משייך את עצמך לאותה קבוצה חרדית ומדוע אתה סבור שיש לצאת בהכרזה ענקית "אנו מהוים אלטרנטיבה"?!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2009 09:56 |
|
| |
מבלי להתייחס לגופו של עניין, מספר הערות על צורת הדיון.
1. כותרת האשכול איננה מלמדת מאומה על תוכנו.
2. אם מעוניינים לתקוף תופעה כלשהי, אין טעם לכתוב נגדה במילים כלליות, חשוב לנמק מה הבעייתיות בה.
3. לא כולם אמורים לדעת מיהו הרב שתמונתו מופיעה בהודעת התגובה, ומהם הנימוקים בעד ונגד מנהיגותו.
לעצם העניין, אני סבור שהארוע המדובר נוגע בהרבה סוגיות יסודיות במבנה של החברה החרדית בימינו. אני מתפלא על השאלה המיתממת של יהודים אודות הקשר בין כל מי שנקרא חרדי לבין תופעות אלו ודומיהן, היות וברור לכולם שבמצב הקיים מדובר בחברה חרדית אחת, לטוב ולמוטב. מאידך, אינני יכול לקבל אמירה כללית בסגנון של פצעי אוהב "אנחנו חברה חרדית אלטרנטיבית", שכן על מנת להוות אלטרנטיבה חשוב להציג משנה סדורה ולא רק אמירה סתמית מסוג זה.
ברור שרבים במחנינו אינם שבעי רצון מארועים אלו, אבל למרביתם לא ברור מה ניתן ומה צריך לעשות כדי להתנער מהם. לאלו פעולות בדיוק מצפה פצעי אוהב? האם כתיבת תגובה או טוקבט באינטרנט זו עשיה או לא?
|
|
| נשלח ב-9/12/2009 15:57 |
|
| |
אני עדיין מיתמם, ומצפה לתשובה.
כיום די ברור שכל חברה מונה זרמים, פלגים וקבוצות.
אם 'פצעי' זועק "די!!" - משמע הוא משייך את עצמו לאותה הקבוצה ממש. ועל כך אני שואל: מדוע?!
כמו כן על פי ההבנה הנ"ל, אין טעם לצאת בהכרזה "אנו מהווים אלטרנטיבה" שכן הדבר ברור שכל תת קבוצה או זרם מהוים אלטרנטיבה כלפי זולתם ובדרך כלל מי שחש שלא בנוח עם תת קבוצה כלשהי הוא מוצא די בקלות את הדרך לתת הקבוצה השניה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2009 16:25 |
|
| |
בדרכו של בןציוןכהנא המחפש את המתודה ואת השיטתיות, אשאל האם ניתן לרשום את החולאים והפגעים שבציבור החרדי בהגדרות ברורות ורהוטות? הרבה דיברו על המניעים של החולאים ועל התוצאות של הפגעים, אבל מהן החולאים והפגעים המעשיים הרווחים בציבור הרגיל הפוגעים והמלעיבים את החרדי "האלטרנטיבי"?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2009 22:39 |
|
| |
קבוצה עומדת בעיר בני ברק ומוחה כנגד בית מרקחת על אין-לי-מושג-מה. אשר על כן עלינו הקטנים מוטלת החובה לזעוק ולהרים קול בשער בת רבים, שאיננו מסכימים עמם כלל ועיקר, אין דרכינו דרכם, ולהעמיד אדם שידרוש על ענין זה בפתאוס מתוך חובות הלבבות [תמונת אילוסטרציה לעיל]. אולי אפילו לשרוף כמה פחים להדגשת הענין. זעקות נגד מטורפים תמיד כדאי שישמעו ברמה, בין אם קבוצות המטורפים הם מן החברה החרדית, ובין אם לאו. ובמיוחד כנגד מרדכי גרוס שהוזכר לעיל, [ושכמדומני, הוא המצולם בתמונה דלעיל], ששלא באשמתו לא חננו האלהים בדעת, שמא בגלל חטאים בגלגולים קודמים.
אבל חברה חרדית אלטרנטיבית? במטותא, לא נמאס לכם מחברות? על הראשונים אנו מצטערים, ואתה בא להוסיף עוד ועוד. יושב לו עם אחד, ויש לו ויכוחים. נפלא, כמה טוב!! במקום להמשיך לריב כמו שצריך, הולך כל אחד ופותח עוד בית כנסת. מה הקטע בזה? מה תעשה כשכבר בכל חברה יהיה מספר שלא מתחלק לשתים?
אתה לא רוצה שהילד שלך ישחק עם הילד של מרדכי גרוס, בבקשה, תגיד לו, לא לשחק איתו. יודע מה? אתה לא צריך. הצד השני יעשה לך את העבודה. אתה רוצה להעלות את הנושאים האלה לסדר היום? תעלה. אבל למה להשתמש בניסוח שמייחל לעוד כת בישראל, שרק יקצין את הצד השני, וישאיר הרבה נייטרלים באופן אוטומטי בצד השני.
מעשה בעיר חלם שהיה מכת גנבות בעיר, ישבו חכמי חלם שבעה ימים ושבעה לילות, לא כולל שבתות וחגים וימי זכרון, ודנו כדת מה לעשות, לאחר זאת הוחלט פה אחד, להוציא הודעה שהציבור החלמי הלא גונב מהווה חברה חלמית אלטרנטיבית. ומאז ועד היום הם חיו באושר, ולא כ"כ בעושר, ללא גנבים בחברה שלהם.
אני מאיים בזאת, שכל מי שיפתח חברה חרדית אלטרנטיבית, אני אצטרף אליו בדוקא, ואדאג שכעבור כמה שנים תפולג חברתו לשתי חברות חרדיות אלטרנטיביות, אני כבר אמצא משהו.
"פרי עץ הדר אלו ישראל. מה אתרוג זה יש בו טעם ויש בו ריח כך ישראל יש בהם בני אדם שיש בהם תורה ויש בהם מעשים טובים. כפות תמרים אלו ישראל מה התמרה הזו יש בו טעם ואין בו ריח כך הם ישראל יש בהם שיש בהם תורה ואין בהם מעשים טובים. וענף עץ עבות אלו ישראל מה הדס יש בו ריח ואין בו טעם כך ישראל יש בהם שיש בהם מעשים טובים ואין בהם תורה. וערבי נחל אלו ישראל מה ערבה זו אין בה טעם ואין בה ריח כך הם ישראל יש בהם בני אדם שאין בהם לא תורה ולא מעשים טובים. ומה הקב"ה עושה להם לאבדן אי אפשר, אלא אמר הקב"ה יוקשרו כולם אגודה אחת, והן מכפרין אלו על אלו, ואם עשיתם כך, אותה שעה אני מתעלה, הדא הוא דכתיב, הבונה בשמים מעלותיו, ואימתי הוא מתעלה, כשהן עשויין אגודה אחת, שנאמר ואגודתו על ארץ יסדה" (ויקרא רבה פ"ל).גילוי נאות: כותב שורות אלו נוהג להצהיר על עצמו שהוא שייך לחברה החרדית רק בימים ראשון שלישי וחמישי. _________________
תוקן על ידי סייף ב- 09/12/2009 22:54:55
הצטרף גם אתה למשתמשים באינטרנט מסונן, ולא תביא תועבה אל ביתך.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2009 10:39 |
|
| |
סייף
1. על פי התקנון, לא ניתן להיות חבר בו זמנית ביותר מחברה / קהילה אחת, לכן לא תוכל לממש את האיום שלך. בעניין זה, אני חושב שצריך לקבוע תקופת מעבר מחברה לחברה, כשם שהחוק קובע לגבי קופות החולים.
2. לא זכרתי שגיליתי לך שאני משתייך לחברה החרדית בימים שני רביעי ושישי, כעת אני רואה שלמרות הדיבורים היפים שלך אינך מוכן להיות איתי בחברה אחת. אולי נוכל להצרף שנינו בשבת לחברה האלטרנטיבית של פצעי אוהב.
|
|
| נשלח ב-10/12/2009 11:57 |
|
| |
סייף, המצולם בתמונה דלעיל איננו רמ"ג, אלא ר' סנדר ארלנגר.
בענין השתייכות לחברה החרדית לימים ולשעות, הרי כבר אמרו,
" החרדים של היום זה לא החרדים של הלילה..."
|
|
|
|
|