בית פורומים שידוכי חרדים

"פוליאנדריה"???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/2/2010 12:00 לינק ישיר 

גם גברים לא יכולים להרגיש אהבה ל-2 נשים. אם היו יכולים רבינו גרשום לא היה מוצא לנכון לאסור את זה בחרם.
גם לפני החרם זה לא היה מצב אידיאלי כלל וכלל (למעט מלך!) והיה נהוג לעשות ככה רק במקרים של אילוצים וכוד (נניח עקרות, כשהופאציה השניה היא לגרש, או חוסר שפיות, מסורבת גט וכדו) בכל מקרה, אסור לשתי הנשים להתגורר באותו בית..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/2/2010 12:22 לינק ישיר 

אני לא חושבת שמדובר באהבה לשני אנשים..

הטענה היא שגבר יכול להיות בקשר(....) עם אשה גם בלי אהבה, ואלו אשה לא...(למרות שלא כ"כ רואים  את זה במציאות בימינו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2010 14:28 לינק ישיר 

ליטאית-
אם אני לא טועה ואני בתוחה שאני לא גברים בעלי נחסים רבים היו יכולים לקחת להם מספר נשים כזכות ולא חובה הם עשו את זה ברצון רב לא שאני מאשימה אותם "נותנים לך תיקח"
ברור שזה לא מצב אופטימלי לנשים אני לא יכולה אפילו לדמין מה הייתי מרדישה אם הייתי חייבת לחלוק את אהבת חיי אבל אני חושבת שהשאלה האמיתית היא אם ניקלאים למצב שאוהבהים שני גברים או נשים לא משנה זה אפשרי... במצבים חריגים אבל אפשרי בהחלת .
אני לא מספיק אמיצה אפילו בשביל לחשוב על מה היה קורה אם אשה תבקש לממש את שני אהבותיה אבל זה אפשרי לאומת זאת גם היום יש גברים שחיים בצורה כזאת ונדירים הגברים שמגנים אותו ממש לדוגמה גואל רצון (למרות שלדעתי זה כבר תאוות בצע אף גבר לא צריך כל כך הרבה נשים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2010 14:46 לינק ישיר 

אוהבלה כתב:
ליטאית-
אם אני לא טועה ואני בתוחה שאני לא גברים בעלי נחסים רבים היו יכולים לקחת להם מספר נשים כזכות ולא חובה הם עשו את זה ברצון רב לא שאני מאשימה אותם "נותנים לך תיקח"
ברור שזה לא מצב אופטימלי לנשים אני לא יכולה אפילו לדמין מה הייתי מרדישה אם הייתי חייבת לחלוק את אהבת חיי אבל אני חושבת שהשאלה האמיתית היא אם ניקלאים למצב שאוהבהים שני גברים או נשים לא משנה זה אפשרי... במצבים חריגים אבל אפשרי בהחלת .
אני לא מספיק אמיצה אפילו בשביל לחשוב על מה היה קורה אם אשה תבקש לממש את שני אהבותיה אבל זה אפשרי לאומת זאת גם היום יש גברים שחיים בצורה כזאת ונדירים הגברים שמגנים אותו ממש לדוגמה גואל רצון (למרות שלדעתי זה כבר תאוות בצע אף גבר לא צריך כל כך הרבה נשים)

פיספסתי משו?

תאווה אני מבינה, אבל בצע??

השאלה לא היתה על "מימוש האהבה" אלא האם בכלל אישה מטבעה יכולה לאהוב יותר מגבר אחד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2010 15:08 לינק ישיר 

טוב אז לדעתי אישה כן יכולה לא במצב אופטימי אבל כן לפעמים קורה מצב כזה לא נעים אבל קורה למען המחשה סיפור קצר -
בחורה אחת הייתה זמן ממושך עם בחור ואהבה אותו בכל מה בכל משמעויות האהבה ובעיקבות תרחיש שאין טעם לפרט הם לא יכלו להיות יותר יחד כעבור זמן די קצר היא הקירה בחור מקסים אם אם אשיות מדהימה והיתאהבה בו מיד זה לא אומר שהיא הפסיקה לאהוב את הבחור השני זה רק אומר שהיא הבינה את המצב והמשיחה הלהה נתנה ללב שלה מקום ליצור עוד אהבה זה אפשרי נשים הן יצור מאוד אוהב..
ובקשר לתאוות בצע במיקרה שלו זה כן קצת בצע כי הן עובדות בשבילו כמו "ספונסריות" מעצבן נורה... לפחות אותי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2010 15:14 לינק ישיר 

ולגבי השגיעות אני אנסה לסים יותר  אני דיסלקטית אז אני אתנצל עכשיו מרוש על כל השגיעות שאני לא יסים לב לתקן או פשוט לא ידע בעתיד נ.ב-לא מפריעה לי שמתקנים אותי .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2010 15:16 לינק ישיר 

אהובלה

אז את טוענת שהיא המשיכה לאהוב את ה-1 באותה מידה וגם את השני אהבה??  או שאולי במשך הזמן היא כבר שכחה את ה-1?

ליטאי צודק, צריך קודם כל להחליט מה זו אהבה...

"שימי ידך בידי
אני שלך
ואת שלי"

ולא של אף אחד אחר! זו דעתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2010 15:17 לינק ישיר 

אוהבלה כתב:
ולגבי השגיעות אני אנסה לסים יותר  אני דיסלקטית אז אני אתנצל עכשיו מרוש על כל השגיעות שאני לא יסים לב לתקן או פשוט לא ידע בעתיד נ.ב-לא מפריעה לי שמתקנים אותי .
אוקי, סליחה..

מעדיפה שיתקנו, או שלא??
או שבכלל את עובדת עלי....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2010 18:16 לינק ישיר 

אני מעדיפה שתתקן כי ככה בסופו של דבר אני אדע לתקן את השגיעות שלי.
אני לא חולקת על דעתכם שתחונה אחת שמבתה אהבה היא "אני שלך ואתה שלי" אבל זה לא אומר שזה תמיד ככה אני בתוחה שלכל אדם היה אהבת נעורים שלא התממשה לא משנה למה זה לא אומר שזו לא הייתה אהבה רק שזה לא היה "אני שלך ואתה שלי" וברור שבשלב מסוים אחר זמן מסוים (במקרה הזה די הרבה זמן )האהבה הרישונה דאחה ובסוף נאלמה כמו כל דבר.
לא סתם אומרים "רחוק מהעיין רחוק מהלב "אבל אם דרך העולם היה שונה ובדרך הטבע נשים היו מתחתנות עם שני גברים וגבר מספר אחד היה נישאר קרוב לעיין אני מאמינה שהוא היה נישאר גם בלב ואז אנחנו מקבלי אישה אחת שאוהבת שני גברים.
נכון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2010 11:02 לינק ישיר 

אוהבלה כתב:
אני מעדיפה שתתקן כי ככה בסופו של דבר אני אדע לתקן את השגיעות שלי.
אני לא חולקת על דעתכם שתחונה אחת שמבתה אהבה היא "אני שלך ואתה שלי" אבל זה לא אומר שזה תמיד ככה אני בתוחה שלכל אדם היה אהבת נעורים שלא התממשה 
 לי לא היתה, זה אומר שאני לא בנאדם???
לא משנה למה זה לא אומר שזו לא הייתה אהבה רק שזה לא היה "אני שלך ואתה שלי" וברור שבשלב מסוים אחר זמן מסוים (במקרה הזה די הרבה זמן )האהבה הרישונה דאחה ובסוף נאלמה כמו כל דבר.
לא סתם אומרים "רחוק מהעיין רחוק מהלב "אבל אם דרך העולם היה שונה ובדרך הטבע נשים היו מתחתנות עם שני גברים וגבר מספר אחד היה נישאר קרוב לעיין אני מאמינה שהוא היה נישאר גם בלב ואז אנחנו מקבלי אישה אחת שאוהבת שני גברים.
נכון?
אממ, לא יודעת אף פעם לא אהבתי אפילו אחד... כך שאני לא כ"כ מוסמכת בענין הזה..
אבל נראה לי אשה שעם 2 גברים, התוצאה הסופית היא לא שהיא אוהבת את שניהם אלא שהיא לא אוהבת אף אחד מהם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2010 17:27 לינק ישיר 

"לי לא היתה , זה אומר שאני לא בנאדם???"
לא זה רק אומר שעוד לא היה לך את ההיזדמנות זה יגיע אני בתוחה אני מקווה שהאהבה שתימצאי כן תיתממש
ניראה לי שאהבה זה כמו הרבה דברים שאחרי הפעם הראשונה זה באה הרבה יותר בקלות .
למה את חושבת שהיא לא אוהבת אף אחד מהם?
בואי נחשוב רגע מה גורם לבנדם לאהוב או יותר נכון להיתאהב?
ניראה לי כמה דברים התאמה פיזית התאמה באופי ותנאים מתאימים
אז תנאים מתאימים זה תלוי בבן אדם ופיזי ואופי אני חושבת שיש הרבה אופצויות לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2010 09:51 לינק ישיר 

יש דברים בסיסים שצריך ע"מ שאהבה תוכל להתפתח.. אבל אהבה אמיתית מגיעה מנתינה והשקעה (הרב דסלר) יש כאלו שחושבים שבגלל שאנחנו אוהבים מישהו אנחנו נותנים לו, ומשקיעים בו, זה נכון לגבי אהבה של הורים לילדים שהיא על טבעית.. אהבה בין אשה לגבר מגיעה מתפתחת בעיקר מנתינה אחד לשני..לתת משלי ולתת את עצמי..אז אם מישהי/מישהו מחלק/ת את עצמה/ו בין 2 אנשים זה גורע מהאהבה..

אולי עוד מעט אכתוב עוד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2010 12:54 לינק ישיר 

אני מקבלת את זה זה נכון אבל בגלל שאהבה בין זוגות היא על בסיס נתינה זה מצדיק את זה שיכולה להיבצר אהבה חדשה בזמן שעדין נותרה אחת קודמת היא ראשונה תידח בסוף אבל זה ניתן

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > "פוליאנדריה"???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.