| נשלח ב-26/1/2010 20:03 |
|
| |
צרת רבים - נחמת שוטים
"ואתה לבד
מתגלגל בדרכך
אתה לא לבד
אחרים לבד איתך"
אז, זה כאילו עושה לנו טוב שכולם כאן באותה סירה, משתוקקים לימים יפים יותר, שלמים יותר, של ביחד?
חסר לניק הבא כאן שמתחתן לפני...
תוקן על ידי רוחלה2 ב- 26/01/2010 20:05:03
תוקן על ידי רוחלה2 ב- 26/01/2010 20:06:09
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2010 20:45 |
|
| |
Walked out this morning
Don't believe what I saw
A hundred billion bottles
Washed up on the shore
Seems I'm not alone at being alone
A hundred billion castaways
Looking for a home
אכן שוטה מי שמתנחם, אבל למה לא להקל קצת את ההרגשה?
אם את רוצה להיות הבאה, מאחל לך שיהיה בקרוב ממש, אחרת תעכבי את כל הפורום..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2010 20:54 |
|
| |
חחח.. תרי, אני מפרגנת לך שיהיה לפני.. אבל לגבי ניקיות, זה משו אחר. הן תאלצנה לבקש את רשותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2010 22:41 |
|
| |
זו לא צרת רבים לכל אחד זו צרתו הפרטית...
לא חסר לכולנו בעל אחד שיבא ויפתור לכולנו את הבעיות אלא לכל אחד את שלה וכשזה בא לאחת זה לא בא לאחרת...
אז אפילו נחמת שוטים אין כאן...
סתם, נחמה פורתא (?)
אני מאחלת לך אירוסין נעימים בקרוב.. רק באמת, אל תעכבי את כולנו...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2010 22:42 |
|
| |
| אני_הקטנה כתב: |  | זו לא צרת רבים לכל אחת זו צרתו הפרטית...
לא חסר לכולנו בעל אחד שיבא ויפתור לכולנו את הבעיות אלא לכל אחת את שלה וכשזה בא לאחת זה לא בא לאחרת...
אז אפילו נחמת שוטים אין כאן...
סתם, נחמה פורתא (?)
אני מאחלת לך אירוסין נעימים בקרוב.. רק באמת, אל תעכבי את כולנו... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 00:14 |
|
| |
לא מתכוונת לעכב אף אחד.. מפרגנת לכולם.. אהמ.. ובטח שיש כאן נחמת שוטים מסויימת... ברור שלא כולן זקוקות לאותו בעל. אבל כולן זקוקות לבעל! ועל הנחמה בכך שרבות נמצאות זקוקות לו כאן- אין בה ספק.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 01:08 |
|
| |
משפט יפה
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 10:14 |
|
| |
מה לגבי צרת רבים - חצי נחמה?
שיש עם מי לדבר/לשמוע , לשתף/להשתתף , להחליף דעות ועוד ועוד...??
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 15:38 |
|
| |
גילו, ממש לא. אין פה נחמה זה שיש עוד ועוד רווקים ורווקות זה לא מנחם בכלל, אלא רק נותן הרגשה שיש עוד מליון אנשים באותו מצב עגום כמו שלי -ממש לא חצי נחמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 15:38 |
|
| |
מה ניהיה? צרת רבים - חצי נחמה ונחמת שוטים היא!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 15:40 |
|
| |
בדיוק קטנה 
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 16:07 |
|
| |
לא הבנתם אותי, באמת יש סתירה בין שתי המשפטים, השאלה איך מסתכלים על זה. אם מסתכלים על זה כך שעוד הרבה אנשים במצב עגום כמו שלי וכולם מסכנים, כמובן שגם אני, זו נחמת שוטים אבל מהצד השני, הנה, אני לא לבד בצרה. לא מתמודדת יחידה. יש עם מי להתייעץ יש ממי להחכים זו חצי נחמה! יחד בגאווה - יחד בתקווה.... 
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 16:18 |
|
| |
בס"ד יחד  אל  נפתח ונראה ת'אור שבשמיים... יחד בתקווה לאהבה ורק אם נאמין... חברה.... כולנו באותה סירה אם נאמין שיהיה טוב אז יהיה טוב לכולם. ואז נראה אותכם אומרים שמחת רבים עידוד טיפשים!!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2010 23:14 |
|
| |
קבלו תיקון. שום צרה אין פה, אלא ניסיון מבורך. הזדמנות להתקרב להתעלות. להגיע מוכנים יותר אל השלם. אין מושלם מזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2010 08:31 |
|
| |
א. במקורות מופיע דווקא הביטוי 'צרת רבים נחמה', וההיגיון מצדיקו.
כיצור בעל נטייה לחיקוי שהיא חיונית להישרדותו, האדם עוסק בהשוואה מתמדת בין מצבו לזה של הזולת. כבר זאטוטים בגיל צעיר מאד רוצים להצליח במידה שווה לאחרים. מכאן הקנאה, תחושת הצדק המולדת (למה הוא כן ואני לא?) והצורך העז להיות שווה בין שווים.
חריגות לרעה (בניגוד לחריגות כתוצאה מיתרון פיזיולוגי, כלכלי או מעמדי, שעליה אפשר להחיל את הקביעה "בכלל מאתיים מנה") מלווה בתחושת כישלון קיומית, בדרך כלל מודחקת.
לכן, לעתים, הידיעה שהצרה היא צרת רבים אכן מקלה מאד על תחושת החריגות, אשר במקרים רבים היא קשה מנשוא, יותר אף מאשר הבעיה האובייקטיבית כשלעצמה.
ב. לאור כל האמור, מובן בהחלט מדוע אנשים נשואים הם רגועים ומאושרים יותר. זו לא האהבה או הרגשת הביחד. זו הידיעה ששניכם באותה סירה.
תוקן על ידי אשראי ב- 28/01/2010 08:41:47
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2010 16:18 |
|
| |
מוכר לי...
|
|
|