| נשלח ב-1/2/2010 22:34 |
|
| |
כל הצורה הזו של השידוכים
תקשיבו, אבל בכנות..
לא מזמן הצעתי למישהי שאני מכירה איזו הצעה , סתם משהו שעלה לי ..
וסוג השאלות שהתחילו לעלות זה שאלות שכל קשר בין זה לבין החיים האמיתיים בפועל.. זה כ"כ רחוק.. כשחושבים על זה בכנות, יש כאן איזה משהו לא תקין בכל ההתנהלות הזו..
הרי אם אנחנו רוצים להתחתן, מה צריך, בן זוג שיתאים לנו באופי, שנוכל להתנהל נכון אחד מול השני, שאם יש קונפליקטים שנדע לפתור, שהתגובות שנקבל יהיו מותאמות לנו ספציפית..
ובמקום זה מה שואלים?
מה ההורים עושים?
מי המחותנים... ?
והכי חשוב... כמה כסף הולך לזרום פה...
מה כל ההגיון בזה, למה אנשים שהם חכמים בפני עצמם, ובטוח רוצים לבחור נכון, ולבחור דברים שמתאימים להם ספציפית, שואלים את השאלות האלו... ?
הרי לא נקום יום אחד בבוקר ונשאל את הבחור מולנו - בן כמה אתה? אז אנחנו מתאימים..
מה ההורים שלך עושים היום? יופי..
למה זה בכלל כך? ולמה אנחנו בתור בחורות ובחורים שעומדים לפני בחירת בן זוג, למה הדברים האלו תופסים מקום, כשעם יד על הלב , לא שם התשובה אם תהיה התאמה או לא.. ואם זה יצביע על זה שהזוג יותר יצליח, או לא... זה לא במקומות האלו.. זה בהתאמה אינדוידואלית, ואם כך , אז יתכן שנמצא משהו שהוא אפילו לא מה שחשבנו שמתאים מלכתחילה, אבל בשבילנו בפנים, זה מה שמתאים...
מה דעתכם על זה?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2010 22:35 |
|
| |
אסיק.. יש מצב שאתה משאיר לי את הכותרת? טנקס... :-)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2010 22:50 |
|
| |
| Nיכלי כתב: |  | מה דעתכם על זה? |
|
את צודקת מאד. מילא אם היו שואלים רק מה ההורים עושים, יכולה להיות לזה משמעות . אבל רוצים לדעת גם מה עושים הסבים והסבתות וכל הדודים, ועוד כל מיני שאלות ללא משמעות לחיי הזוג הצעיר. והכסף - כבר כתוב "והכסף יענה את הכל" , אבל בכל זאת צריך להתייחס גם לכסף בפרופוציות הנכונות. נכון אמנם שאם אין קמח אין תורה, אבל זה לא אומר שכאשר יש קמח (כסף) החיים מושלמים
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2010 23:04 |
|
| |
צריך לקרא את השאלות שלך עם מנגינה....חחח
אני לא חושב
כל השאלות מה האבא עושה ומה האמא עושה וכו'
בבירורים זה כדי לקבל רקע על המשפחה
בפגישות שואלים כדי להתחיל נושאי שיחה
לא כולם שואלים ומדברים על זה מי שיכול ליצור נושאי
שיחה משותפים בלי השאלות הללו לא שואל כי באמת זה לא מענין אף אחד
אם הבנות היו יותר משתפות פעולה ליצור נושאי שיחה לא הינו מגיעים לזה
עכשיו כל הבנות מגלגלות עניים ואומרות זה התפקיד של הגבר ליצור נושאי שיחה
אז תפנימו שאתן נפגשות עם בחורי ישיבות שאין להם שום מושג מה מענין אותכן ומה לא
ובעצם אתן מלמדות אתם מה זה נשים
תוקן על ידי חרדינאמן ב- 01/02/2010 23:38:30
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2010 23:21 |
|
| |
אני לא מסכימה איתך.
אני גם תמיד שואלת מה עושים ההורים, עם מי הם מחותנים וכו'. השאלות האלה לא באות כדי לדעת כמה כסף יש להם. הם באות כדי לקבל תמונה יותר ברור של סיגנון המשפחה. לדוג': אם אני מחפשת בחור רציני שישב וילמד כרגע עד ש.... ואז יצא ללמד מקצוע ולעבוד.,ואני שומעת הצעה על משפחה שבה האמא עובדת, האבא אברך והילדים הנשואים מצאו כל אחד את דרכם שלהם, אבל אף אחד לא עובד בעבודה קבועה או רצינית, זה נותן לי מדד כלשהוא על המשפחה. זה לא אומר שאני אפסול אותו בגלל המשפחה שלו, אבל יהיו צדדים אותם אני אצטרך לבדוק יותר לעומק.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2010 23:22 |
|
| |
לפני כמה דקות סיימתי שיחת טלפון, בירור על מישהי, ואכן שאלתי מה עושים ההורים. מדוע? א. קל יותר לשאול כמה פרטים טכניים קודם. א"א להתחיל ישר עם הסוגיות היותר מהותיות. ב. מעניין אותי. כמו שאמר חרדי, זה נותן רקע. לא זוכר שפסלתי מישהי בגלל מה שעושה אביה (חוץ מאחת שהתברר שאביה מאפיונר בשיקגו) אבל לשאול..? השאלה גם אם ב- "צורת השידוכים הזאת" התכוונת לבירורים או להתנהלות בפגישות. בבירורים יש גישה של "גם את זה וגם את זה" אף אחד לא ואמר שהוא מוותר על הדברים החשובים אבל רוצים "גם". גם כסף, גם ייחוס, גם מעמד, כל אחד והג'וק שלו. אז לא מדוייק לומר שאנשים מתעלמים מהדברים החשובים - הם פשוט רוצים דברים אחרים בנוסף.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2010 18:21 |
|
| |
מדובר על בירורים ראשוניים, רק רוצים לדעת רקע משפחתי - מידע ראשוני וכללי. למה לא לברר מהתחלה? כשאת מציעה שידוך (או כשמציעים לך...) את לא מצפה שישאלו אותך אם הם מתאימים, אם הם יסתדרו ביחד, אם הם ידעו להתנהל אחד מול השני ולפתור את הקונפליקטים בצורה הנכונה, זה דברים שרק הבחור והבחורה יבדקו ויחליטו, אז לפני כן מבררים, בשביל לקבל רקע כללי על המועמד/ת, באיזו סביבה הוא גדל ואיפה הוא חי היום . נכון, זה לא אומר כלום על המידות והאופי, אבל זה נותן מסגרת כללית, במה מדובר...
מה שכן את צודקת ובגדול, זה אלו שנסחפים.... חפרנים! אלו שלא מספיק להם מי המחותנים, אלא גם מה הם עושים... ואיפה האבא למד בתור ילד ואח"כ בישיבה... זה כבר מוגזם לגמרי ומממממש מיותר.
אה, ובענין הכסף, נו מה לעשות, צריך לדעת אם היא נותנת דירה.....
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2010 04:22 |
|
| |
אני אמביוולנטית, אז תשובתי מתחלקת לשניים:
א. שאלות על סגנון משפחה, עיסוק כסף וכולי - גורמים לזוג להתחיל מנקודה גבוהה יותר, יש להם פחות פערים לגשר עליהם, וזה כבר פחות דברים לריב עליהם.
אבל שימו לב לסיפור הבא -
יהודי פוני מגיע לחזו"א זצוק"ל ושואל אותו על נישואין להונגריה (בזמנו זה היה פער תרבויות, אל תשאלו אותי איך ההורים שלי עשו את זה 35 שנה). והחזו"א השיב לו - אתה צריך בת זוג שתדע לגשר על פערים איתך, *להתמודד עם שוני*. כי פערים, והרגלים שונים, ודעות שונות - תמיד יהיו. אז עדיף לך להתחתן עם אישה עם מידות טובות, שידוע ששונה ממך בXYZ אבל מקבלת ומתגמשת, מאישה שמלכתחילה אתה לא רואה שוני אבל אח"כ ברור שאיזשהו שוני יתגלה *ולא בטוח שהיא תדע להתמודד איתו*!
מה שמבי אותנו לנקודה הבאה -
ב. אין ספק שדברים רבים אנחנו לא יודעים על בן-הזוג לפני, כולל חסרונות ויכולות של שנינ ו לפתור קונפליקטים (אחי תמיד הזהיר אותי להתחתן עם מישהו שאני אצליח לריב איתו נורמלי, יש אנשים שגם את זה א"א לעשות איתם) , ואיך הוא מגיב במצבי לחץ, ובעצבים, איך הוא במקומות חדשים, איך הוא עם ילדים, איך הוא עם כסף.... כל האירוסין זו סוג של הצגה, רואים רק רמזים לתכונות....
זה חסר, אין ספק, לכל מי שעבר את ההתלהבות של גיל 18-19 , אבל אנחנו אמונים על המנהיגים שלנו, ומתוך זה אנו פועלים...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2010 23:48 |
|
| |
בירורים זה אחד החסדים הגדולים שיש בשידוך ע"פ המסורות! זה נבע מתוך ההעיקרון היהודי של חינוך "אל תיטוש" ואני חושב שפערי חינוך בזוגיות זה אחד הפערים הקשים! וטוב שאנחנו מנסים לגשר על זה עוד בשידוך!
אני חושב שהיית מוחקת את האשכול אחרי שעמדתי מול אברך שאמר לי וזה לשונו: רק משפחה אבל רק משפחה לברר! בחורה תפגוש תיראה תחליט אבל משפחה לברר לברר לברר!!! (אני לא דרכו יודע למה הוא אמר את זה!!! שה' ישמור!)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2010 00:45 |
|
| |
זה נכון! זה מתחיל להיות קשה ונמאס כשזה עובר את גבול הטעם הטוב ומברורים זה עובר לסטיגמות
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2010 01:01 |
|
| |
צודקת קטנה..
|
|
|
|