בית פורומים אגודה אחת

לא יכול להתחתן בארץ?!?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/2/2010 15:01 לינק ישיר 

רק כמה הערות, כי הדיון די מוצה.

א. הכנסת כאן כעת את היחס לשכננו היקרים החולקים אתנו משאבים. מצדי הדיון הזה הוא נפרד ולא קשור. אני מניח שפותח האשכול אינו מיודד עם ערביה. הדיון כאן היה על שוודית מבחינתי.
ב. קח בחשבון שאנו עוסקים בעם שעמד על סף הכחדה, ושהתרת הרסן מאיימת באופן ממשי על המשך קיומו כעם.
בעניין זה, מבטנו כבני דור שגדל כאן ופגש כמעט רק יהודים סביבו, הוא מבט מטעה.
ג. גם אם אתה בעד דיון מחודש על חלקים בערך המשפחה, אתה לבטח לא תרגוז על מי שהערך בצורתו המסורתית פשוט לו לגמרי.
ד. כמובן שאני אישית אינני זקוק לכל הדיון, שכן קבלת עול תורה ומצוות מחייבת אותי לחלוטין. ביקשתי רק לומר שהתבוללות אינה שווה בעניין זה להנחת תפילין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2010 10:34 לינק ישיר 

ארבע עובדות:

1. לאחרונה הופעתי כעד בבי"ד בדיון כלכלי מסובך שנסוב אודות סכומים גבוהים. הרושם שלי היה ששני דיינים לא התמצאו כלל בעובדות. הדיון נמרח על פני כמה ישיבות ובכל ישיבה לא זכרו את הפרטים מהדיונים הקודמים,ולא טרחו להתעדכן בהם. איני מבין איך אפשר כל לדון. צריך שהפסיקה תהיה כל עניינו של הדיין ולא עיסוק נלווה ולפני דיונים יוכל לפנות לו זמן להזכר בעובדות.
  2. בדיון בבית דין בענייני וועד בית נגד דייר טעה הוועד ושלח לדיון שתי נשים. בקושי נתנו להן לפתוח את פיהן.
  3. לגבי אותו עניין – אמר לי אב"ד וותיק "זה לא עניין זתוכלו לפתור בבי"ד לעולם, זה תפתרו רק עם פטיש".
  4. סיפר לי אדם כי "קנה" את אב בית הדין שלו ב 200$ (נו טוב, זה היה כששערו של ה $ היה גבוה יותר..). אני מאמין לו. אם קונים דיון ב 200$  ולא ב 20,000$ סימן שאלו מעשים שבכל יום. עד כדי כך הוזלו הדיינים?

מסקנות - לעצמכם

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > לא יכול להתחתן בארץ?!?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.