|
|
| נשלח ב-3/5/2010 01:05 |
|
| |
אז מה כן איפה הדרך שתראה אלגנטית גם הבחור יבוא על סיפוקו והבחורה תרגיש מכובדת ומחוזרת?
כנראה שנצטרך ליחיות עם התסכול הזה..
תוקן על ידי מרמתוק ב- 03/05/2010 01:11:39
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2010 01:14 |
|
| |
צרת רבים, נחמת שוטים... :)ובנוגע לשאלתך, הדרך הראויה היא בשידוך.... אין הרבה ברירות, וזו אפילו בחירה מועדפת. יש הרבה אמון ובטחון בצורה שבה מנהלים שידוך, מאשר בהכרות. בחורה יכולה להרגיש מכובדת ומחוזרת במהלך פגישות. זו הרגשה הרבה יותר טובה מאשר שהדבר נעשה שלא בשידוך. זוהי דעתי האישית. כל הרוצה לחלוק, יבוא ויחלוק...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2010 01:25 |
|
| |
מסכים איתך אבל.. בגלל שאיזה יאנטע אחת ישבה וחיטטה באף והחליטה שנראלה מתאים שסרוליק ייצא עם ריבקי על סמך הפלולה זה נהפך למכובד? הרי זו בעצם חומה שאת מקיפה את עצמך וכך העסק נהפך ליהות מסורבל..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2010 01:33 |
|
| |
זה מתחיל בסצנה שכתבת, אבל ממשיך בבירורים מעמיקים אודות המדובר/ת.... בעצם, הנקודה היא שהתהליך בראשיתו הוא על בסיס קוגנטיבי: יש איסוף נתונים, עיבוד הנתונים והסקת המסקנות. הלב לא מתערבב פה יותר מידי.... וזה בדיוק מה שטוב בכל העניין! אם הנתונים חופפים ואכן נראה שיכולה להיות התאמה והלימה, נפגשים... התהליך מבוקר, יש חשיבה רציונאלית, ואח"כ מכניסים את הלב והרגשות לעסק, אחרי שהכול כבר "מוכן", כביכול... מה שלא כן בהכרות, כאשר הדבר הראשון שפועל זה הלב החומד. זה הרבה יותר קשה אח"כ להיפרד על רקע "לא מתאימים". היות ואז... הראש לא אובייקטיבי, ואני מניחה שקשה לשקלל במצב כזה את הנתונים בהגיון נקי.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2010 02:10 |
|
| |
אוקיי הצגת תדברים בצורה מעוררת השראה (קצת טכני אבל מותר לך ) אך יוצא שאת נגד כל דבר שלא מגיע דרך המלך.. בין מכובד בין לאו כי זה בכלל תלוי בברור.. וזו נקודה מה משקרת בתכלס לי בכלאופן יצא להגיע לא אחת לדייט לאחר "בירורים מעמיקים" ולגלות שהכל לחינם ואפילו לא מתחיל.. זה גרם לי שכיום אני די סקפטי מזו הדרך.. ודי לא שם דגש על ברור מקיף אלא א"כ מתקדמים שלב..
עוד דבר גם בשידוך זה לא כזה מתמטי כמו שרשמת.. לא קרה לך שנדלקת בפגישה והפסקת לחשוב רציונלי? זה לא קורס בסטיסטיקה..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2010 02:26 |
|
| |
זה לא עניין של דרך המלך... זה עניין של תהליכים מובנים. זו הדרך האולטימטיבית. השיטה הופכת את העניין למכובד. אכן, ישנן מקרים בהם אתה מגיע לדייט ונוכח לדעת שאין סנכרון בין מה שאמרו בברורים לבין האדם שיושב מולך... הברורים לא אמורים לתת תמונת מצב מלאה על המדובר/ת, אלא קווים כללים כדי לקבל אומדן כללי. בפגישות זה הולך ומתמקד יותר, תוך כדי שיחה והכרות. לכן מראש לא מתבססים רק על הברורים. חוץ מזה, צריך גם לדעת איך לנהל נכון את הברורים... זה אומר לשאול שאלות מכוונות, לפנות לאנשים הנכונים שיש להם אינטרס להיטב אתך ולומר לך את הדברים ללא טיוח. בכל מקרה, הברורים הם הסינון הראשוני, הם חוסכים לך לצאת עם מישהו שאין קווים משותפים... אני לא אומרת שהפגישות הן פגישות עסקיות, אני רק חידדתי את ההבדל בין הכרות שתהליך הקדם שלו זה תהליך רגשי, ואילו בפגישות בשידוך, שתהליך הקדם זה חשיבה אודות הנתונים של המדובר/ת... כמובן, שכשיוצאים לפגישה לא משאירים את הלב בבית. שמים אותו על "רטט" בכיס.... :)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2010 20:38 |
|
| |
| סטודנטית_א כתב: |  | | אני, למשל, לא הייתי רוצה לבנות בית עם בחור שמתחיל איתי ברחוב.... היום הוא מתחיל איתי, ומחר הוא מתחיל עם עוד עשר.... זה מאוד לא אמין, לא מכובד! |
|
מאד מאד נכון!!! הם מתחילים איתך כי בא להם על אחת עכשיו רק כי היא נראת טוב חיצונית,-ומזה נמאס להם מהר מאד,כשזה קורה הם עוברים לאחת הבאה.....
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2010 21:34 |
|
| |
| Riana כתב: |  |
מאד מאד נכון!!! הם מתחילים איתך כי בא להם על אחת עכשיו רק כי היא נראת טוב חיצונית,-ומזה נמאס להם מהר מאד,כשזה קורה הם עוברים לאחת הבאה.....
|
|
ריאנה זה משקורה שמזמרים פופ..
א. קור
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2010 10:05 |
|
| |
חחחחח חוצפן! מה הקשר למה שכתבתי?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2010 12:41 |
|
| |
למה חוצפן? בסך הכל מנסה לעזור.. מבחינה תחבירית\דקדוקית לא נכון להשתמש באותו משפט בשני גופים נוכח=איתך ונסתר(=היא אבל העיקר הכוונה...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2010 12:49 |
|
| |
| מרמתוק כתב: |  |
ריאנה זה משקורה שמזמרים פופ..
א. קור |
|
הדגשת משו ואמרת משו אחר
|
|
|