| נשלח ב-1/6/2010 21:07 |
|
| |
ח"כ הרב חיים אמסלם כמיצג את אגודה אחת?
תוקן על ידי בןציוןכהנא ב- 03/07/2011 14:28:38
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2010 22:20 |
|
| |
אז אולי תמנה אותו לרבה הספרדי של אגודה אחת?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 01:52 |
|
| |
אדם שיכול לפרסם ברבים ולהתעקש שגירות לא מחייבת קבלת מצוות, הוא כנראה לא ראוי לייצג שום אחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 16:57 |
|
| |
צ'אוט, 1. לא ראיתי שכך הוא פרסם. 2. גם אם פרסם אני בטוח שזה לא נאמר באופן פשטני כ"כ. 3. גם אם פרסם צ"ע האם בהקשר הנוכחי טעה. (צריך לדון בדבריו לעומק ו...לא זה שאתה ועוד כמה רנבים בטוחים שזו טעות בדבר משנה אם לא גרוע מכך, לא אומר שכ"כ בטוח שזה אכן כך, במיוחד לא לאור הראיות שבהחלט יש מה להקשות עליהם) 4. גם אם טעה, עד כמה שאני מכיר את מקורות התורה, לא מצאתי בשום מקום שמי שטועה בדבר הלכה "לא ראוי לייצג אף אחד", כך שמעבר להרהורי לבך לא ברור על מה דבריך מתבססים. 5. אשמח לתגובה. 6. בברכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 19:04 |
|
| |
צ'אוט
אם את מתכוון שהוא אמר שאפשר לגייר את מי שמתגייס לצה"ל, הוא טוען שהוא הוציא קונטרס מנומק על העניין, הוא הראה אותו לכמה רבנים ודיינים שידונו על זה, והוא יפרסם אותו אחרי שהוא יקבל את תגובתם.
למה אסור לו להביע עמדה הלכתית?? הוא טוען זאת ההלכה, למה זה סיבה לפסול אותו?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 17:30 |
|
| |
אמסלם כפועל יוצא של אגודה אחת
לידיעתכם אמסלם הוא לא רק מייצג את המיעוט השפוי של אגודה אחת וכדומה אלא גם ממשיך
דרכם של אותם כותבים אנונימים שהשקיעו שעות ע"ג שעות בכתיבה ובליבון של יסודות
השקפתינו.
אמסלם עצמו אמר באחד הראיונות שלו כי הנ"ל מחזקים אותו ומראים לו כי הרחוב החרדי תומך בו.
יותר מפעם אחת הביעו הכותבים בפורום זה את אכזבתם מכך שהכתיבה בפורום לא מניבה שום
תועלת אך רצוני לומר לכם גם מיניסיוני האישי כי הדור השני של החרדים באינטרנט כלומר
האברכים הצעירים שואבים הרבה מהפורומים החרדים שכן ברגע שצעיר חרדי מתלבט מוצא משנה
סדורה של כל הדברים שהפריעו לו עד היום זה גורם לו לקצר את זמן ההתלבטות ולפנות למעשים.
יישר כוחכם
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2011 15:00 |
|
| |
התישבי כתב האברכים הצעירים שואבים הרבה מהפורומים החרדים שכן ברגע שצעיר חרדי מתלבט מוצא משנה סדורה וכו'. זה גורם לקצר את זמן ההתלבטות ולפנות למעשים. התישבי הלוואי וזה היה נכון שהם פונים "למעשים" מהיכרותי האישית עם חלק מהכותבים בעצור כאן חושבים, המשנה אולי סדורה אבל זה לא גורם לשום צעד מעשי והם מתרגלים לזה שדעות לחוד ומעשים לחוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2011 19:11 |
|
| |
אהבתי מאוד את תגובתך
| אישציפור כתב: |  | צ'אוט, 1. לא ראיתי שכך הוא פרסם. 2. גם אם פרסם אני בטוח שזה לא נאמר באופן פשטני כ"כ. 3. גם אם פרסם צ"ע האם בהקשר הנוכחי טעה. (צריך לדון בדבריו לעומק ו...לא זה שאתה ועוד כמה רנבים בטוחים שזו טעות בדבר משנה אם לא גרוע מכך, לא אומר שכ"כ בטוח שזה אכן כך, במיוחד לא לאור הראיות שבהחלט יש מה להקשות עליהם) 4. גם אם טעה, עד כמה שאני מכיר את מקורות התורה, לא מצאתי בשום מקום שמי שטועה בדבר הלכה "לא ראוי לייצג אף אחד", כך שמעבר להרהורי לבך לא ברור על מה דבריך מתבססים. 5. אשמח לתגובה. 6. בברכה. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 14:46 |
|
| |
באשר לעמדתו של הרב חיים אמסלם בנושא הגיורים של העולים מחבר העמים, אני בהחלט חש אמביוולנטיות. אני חושב שאכן יש כאן סוגיה קשה של מאות אלפי אנשים הרואים את עצמם כיהודים, בזמן שעל פי ההלכה הם אינם מוגדרים כיהודים. על מנת להתמודד עם בעיה זו, אנו מוצאים דרכים שונות ועמדות מנוגדות, ואני חושב שזהו בהחלט נושא שכדאי לדון עליו בהרחבה באשכול מיוחד. שני חידושיו של הרב אמסלם שהתפרסמו ברבים (לא קראתי את ספרו "זרע ישראל") אודות הקלות של גירות מי שאביו מישראל, וכן ההקלה בתהליך הגיור למי שמשרת בצה"ל, הם ללא ספק חידושים הלכתיים מרחיקי לכת, שברור לי שהם נשענים על גישה המאפשרת לפוסק לחדש ולשנות את ההלכה ולא רק על בירור דעת הקדמונים כמקובל.
בנוגע לדבריו על יציאה של חרדים לעבודה, אני אינני רואה חידוש גדול בדברים אלו, והדברים כבר קורים כיום בפועל במידה רבה. לצערי, מעבר לדיבורים לא ראיתי את הרב אמסלם נוקף אצבע בנושא, ואני סבור שאם הוא היה פועל בנידון הייתי יודע על כך מתוקף עיסוקי בנושא. הכנסת איננה במה לדיבורים בלבד, אלא בעיקר מקום למעשים.
מעבר לשני נושאים אלו, אני מזהה לצערי דיבור גזעני של הרב אמסלם כלפי האשכנזים. מבחינתי, אין הבדל בין הפסול שבהתבטאות מזלזלת ופוגענית בספרדים, לבין אמירות פוגעניות באשכנזים. הרב אמסלם נשמע באוזני כמי שמרבה לדבר בגנות האשכנזים, בדיוק כפי שלצערי הרב נהג שנים רבות מורו ורבות הגר"מ מאזוז שליט"א.
הדיבורים של הרב אמסלם אכן דורשים אומץ, אולם צריך גם לברר מה תועלתם. אם דבריו נכונים, אבל חסרי כל תבונה פוליטית, מה התועלת שבהם? אני עוקב מעט אחרי הופעותיו ואני סבור שהוא נהנה מאוד מהחיבוק החם שלו הוא זוכה מהתקשורת ומגורמים נוספים, אבל אינני רואה מה הוא בונה בהתבטאויותיו כנגד העולם החרדי בכלל ועל היגררות הספרדים אחרי הליטאים בפרט.
|
|
|
|