| נשלח ב-6/6/2010 19:13 |
|
| |
ניתוח כתב יד - (5)
למרות שאינו יוצא מגידרו - מבחינה רגשית, יש לו שליטה יפה על רגשותיו, אעפ"כ, הוא אינו מבקר את סביבתו באופן אובייקטיבי.
נישואין:
צריך אישה כשרונית, אנושית - יכולה להיות גם פאסיבית. הוא אקטיבי די הצורך.
יש לו הרבה מה לתת, אך הוא צריך לעשות זאת. (בפועל אינני בטוח שזה קורה).
תעסוקה:
מתאים לעבודה ניהולית, יכול להניע עובדים. הוא אדם די חזק, בעל יכולת קבלת החלטות, אנושי די הצורך ועם זאת, מסוגל להיות עקבי ולא להתרגש מדי מבעיות אישיות של עובדים.
בהצלחה
או למייל: [email protected]
האתר של הגרפולוג ישי ליפשיץ http://www.grafolog.co.il/
תוקן על ידי אסיק_good ב- 06/06/2010 19:15:43
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2010 19:58 |
|
| |
יפה מאד!!! למה אין ציור של עץ?
אולי מרמתוק יוכל לשדך לו את הבחורה הפאסיבית שאיתה הוא נפגש?.....(;
|
| נשלח ב-6/6/2010 20:11 |
|
| |
ומי זה הפעם?
הסקרנות...
נראה תלמיד חכם רציני...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 08:03 |
|
| |
רציתי להוסיף עוד פרט חשוב, שלא בא לידי ביטוי בשליחת הכתב אלי, משום שקיבלתי אותו לא כדף שלם כפי שזה מופיע כאן, אלא ככתב גדול, בלא שיכלתי לראות את התמונה הכללית של הכתב. גם לבחור עצמו אין ראייה כללית, אלא הוא נדבק לנקודה הן מבחינת תפיסת הזמן והן מבחינת ההבנה האינטלקטואלית. הוא בחור תמים, מוסרי, בעל הבנה פשוטה אך טובה וגם בעל כושר הסברה. (אגב, דבר זה לא בא לידי ביטוי בכתיבה שלו. קראתי את דבריו, ומן הראוי היה לכתוב אותם אחרת). בברכה- ישי ליפשיץ
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 13:10 |
|
| |
טוב חברים-זה אני המדובר פה. אני מסכים עם הערת "המומחה" הנכבד. שהוא קיבל את ניתוח כתב היד בכתב מוגדל .זה מה שיצא לי במחשב.SCAN אולם כפי שכתבתי אליו בחזרה. אני סבור שהוא לא ירד לסוף "דעתי" תרתי משמע כל אדם שיש לו ביקורת עצמית -רוצה וסובר לקבל רק את החלקים היפים והחלקים בניתוח האישיות שלו. גם רופא בבואו לאבחן מלבד הסתמכותו על ציוד על-עין. למיניהם. משתדל לבחון עוד פרמטרים לשם דיוק ההבחנה כגון מישוש.או תופעות נסיבתיות. הסתקרנותי לדעת על עצמי.לשם עמידה על יכולת ההבחנה בחוכמה זו. אבל ידעתי שלא תינתן לי התשובה המדויקת. כמו כן-רציתי והייתי מוכן לחשוף את עצמי . בפורום הזה. לשם שעשוע מסוים. לגופו של ענין לכל מידה ואופי- יש מטבעות שונים לטוב ולרע. -ובכן למי אין תמימות. בדבריו שיש לי תמימות לא חלילה נעלבתי.כי זה פשוט חטא למציאות. אבל למי אין תמימות.אם כיוון דבריו למידת התמימות-הכתובה בספרים אשריי. ואם למחשבה ולנטיה -שבני אדם הם טובים ביסודם וחביב אדם שנברא בצלם. -אלא שיעור שבעיסה -מפילו גם לכך שמח ליבי. -ויש עוד ברים שמכובדי-לא קלע אל מטרת יסוד נפשי. -אבל סבורני שכולנו צריכים לקבל עוד כלים בבואינו לאבחן ולשמוע על עצמינו-מי אנו ומה חיינו. אדם יסודו מעפר וכ"ו חז"ל במסכת שבת וזוהר הקדוש. ובמיוחד בביאור הארי"זל זער הגילגולים פרק י ועד מדברים בבירור על הכח הניתן בידי הקב"ה -ואשר שם מסילות "המזל" לכל בר אנוש. למקטן ועד גדול.! יש הבחנה אחת בי האיש הישראלי לגוי. -שאנו עם השם יכול לשנות את סגולת מזלו-לטובה רק על ידי כח הוספת ליוד תורה. ומלבד זה אין שום יכולת לשנות מזל/או/תיקון הגלגול. ומה דכתיב משנה מקום משנה מזל-אומר בעל היכין ובועז-אי"ז שישתנה מזלו מעיקרא. כלומר מי שנגזר עליו להיות עני-יהיה עשיר. אלא שיהיה רק פחות עני...! כן זה פירוש ממש גדול..! כך זה בסוף מסכת פאה. ולסיום דברי: מכובדי בקשר לסגנון כתיבתי-לכולנו טעמים שונים -ולכולנו דעות אחרות. עם הדגשות. את המכתב ששלחתי לך זה היה עמוד אחד מתוך כמה. וגם זה היה מכתב לאדם מסויים. וכן היה בזה כוונת מכוון. אין בדברי אילו לתת ציונים חלילה אלא -רק לקבוע יתדות בפי שומעי ולדעת כי לכל נטיה יש לנו את הכלי החשוב והיא סיעתא דשמיא. וכפי שהחייט יכול להיות גאון הדור. כך גם העלוי יכול להיות מושחת במידותיו. ולכולנו רק נצפין ונתחזק להתעלות בכל מעלותינו -שניתנו לנו מאת הבורא ית"ש -אבל לצרפם שעה שעה לעבודת השם -ומידת בין אדם לחבירו-כי בזאת אנחנו נחתמים. תודה רבה למי שקרא את מילותי -וברכה והצלחה למי שמחפש את מסילות הדרך . לבנות ולהיבנות-כל טוב יוסי
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 13:21 |
|
| |
חברים. סליחה על מספר טעויות -וחסרון-מקלדת. קורה. כל טוב ושלום-יוסי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 18:33 |
|
| |
לכבוד "המומחה" מתוך הכרת טובה -ובענה חלקי למכתבך אכתוב כאן מספר נקודות בהם צדקת בניתוח אבל יש כמה דברים שממש זה לא מתאים לאורח חיי -לשאיפותי -ובעיקר למציאות. אני מקווה שהערות יהיו מצד האמת-ולא לשם גאווה וכדו' חלילה.
רגש מפותח ..! > מסכים- אצלי זה נקרא רגיש ומתחשב חושיו ערים ..! > מסכים-אצלי זה נקרא כושר שיפוט מפותח. אינטלגנטי..! > נו נכון-מה ההיפך לא מסתברא ביקורתי..: ! מסכים בחלקו. כי יש ביקורת בונה ואמיתית-מרוחה בדבש. ויש חלילה ביקורת ומחלוקת וכל מרעין בישין וזה לא אני לא ביום ולא בלילה. לא במצב של שמחה ולא בכעס.-לזה ייקרא -חוש וחיפוש הצדק..!
משפט כזה -ממש לא הולך ונדבק אצלי:>> הוא לא רגיש מספיק לאחרים ושקוע יותר מדי בעצמו
בנושא : הנישואין כתבת דברים של טעם : ואני אפרשם> אני בחור שממשיך בחיפוש המתאימה לשם עשיה ולא בשביל להעביר את הזמן. אף שזה לא מגיע-אינני נותן לעצמי להכנס-חלילה תחת כנפי "היאוש" אלא חוזר שוב ושוב ממרום גילי-למטרה הנעלה...! -והחסימה שיש עלי היא מאת השם.במלוא האחריות.והסיבות הם נסתרות בוודאי ממני
במוע לעבודה : נתת לי ציון יותר טוב -מכפי שאני מחשיב את עצמי. אבל שוב לגבי "הרגש" אני סבור שלא קראת אותי נכון. בכל מקרה לסיום אני מודה לך :וכפי שכתבתי אני פה הייתי לשם -השעשוע קצת- לראות לאן פני הדברים. אבל אני מאוד מקווה שתמצא פה אוזן קשת לעזור לאנשים הרבים הצריכים סעד ומזור -הכוונה ועידוד. כל טוב ברכה והצלחה לכולו-ממני -יוסי
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 18:42 |
|
| |
ןדבר אחרון שלא כתבתי בענין > מידת > האינטלקטואל..? נו רמת משכל ? או כמו מה חסר שלי ידיעת שפות .. ידיעת דפי גמרא וכיו"ב ידיעת או ניתוח של הוויות העוה"ז -בטבע מדע -או בנבכי נפש האדם..?
ראיתי גאונים כותבים כתב של ילדים .ופשטני.. וראיתי גם אחרת. נכון בזה אני תם ולא יודע את רזי החכמה.
כי המאפינים של הכתב הוא שוב רק התוצאה ולא המבוא האמיתי לתוך נשמת האדם שהיא עולם ומלואו.
סוף..!
וסליחה על הטעות כתיב-בעיה במקלדת..! שלום אחיי ואחיותי.!!
|
| נשלח ב-7/6/2010 22:35 |
|
| |
שלום לך יוסי ושלום לכולם! דבריך נובעים מתוך בורות בעניינים אלו. אתה יוצא מנקודות הנחה כל שהן, ומסיק מסקנות שגויות. אתה מניח כי הגרפולוגיה היא עניין למזלות וכדו'. זה ממש לא כך. אתה גםמגדיר מה זה רגש ומה זו רגישות. נו, מה לעשות... לא מדובר כאן על נתינות ציון כאלו או אחרות. ישד כאן אבחון של אישיות הכותב על פי כתב ידו. כך גם לגבי נושא התמימות. אומנם חסרה לי חתימתך, אך גם בלעדיה, בריא לי כי אתה בחור תמים ביותר. (ולא במובן עליו אתה מדבר - אם כי אנו מדברים בשפות שונות לחלוטין). בעניין הביקורתיות: שוב, לא נתתי לך ציון שלילי כשקבעתי כי אתה ביקורתי. הכוונה היא כי אינך מקבל את הדברים שאתה קורא או שומע כפשוטם בלא לסננם. רק התגובה שלך, מעידה כאלף עדים על חוש הביקורת שלך, למרות שהוא שגוי. אני שמח כי אתה מבין כי אינך מבין גדול, באומרך כי ראית כתבי יד של גאונים שיש להם כתב של ילדים קטנים. באמתחתי יש אינספור כתבי יד של גאוני הדורות, ואף לא לאחד מהם כתב ילדותי. לכולם כתבי יד של גאונים לפי כל קנה מידה. ולבסוף: חושים ערים אינם כושר שיפוט. מה לעשות, לא הכל עניין של טעם אישי. שפה היא דבר שיש ללומדו - גם כשאתה כותב עבור אחרים. בברכה- ישי ליפשיץ
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 23:29 |
|
| |
ערב טוב-אני רואה שאתה לא קולט אותי-(וחבל- כי חלילה לי להישמע כועס )אולי רק ניתוח הכתב-אבל לא את דברי -אני אמרתי שנפש האדם מורכבת מעוד דברים -ולא אני קשרתי מזלות לחוכמת הכתיבה . אני אמרתי שזה עוד אמצעי להבין את נפש האדם. ורבים וטובים מהמומחים משלבים גם ניתוח נוסף שמתבסס גם על מזלו של האדם-אני לא מכריח מישהו לחשוב כמוני אבל זה היתה מחשבתי.-לא נכנס לפולמוס-כי זה לאו דוקא אישי-ואני יודע להבחין בדיבורך גם בנימת שוב של זילזול(ואם אני טועה יסולח-שאין רצוני לחשוד בכשרים כלל ועיקר).-ובאציטלא של המומחה. גם בהמשך תגובתך אתה מוציא לי מילים שלא כתבתי או שלא הובנתי. אני כותב לך שאם אתה סבור שאני תמים מהכתיבה נו .מה לעשות.-ובדרך של המשלה אמרתי שאם כיוונת במאמרך הסתום שאני תמים..אז לכזו תמימות אני מייחל. ובאשרלביקורת שוב אתה חולק עלי בסימנטיקה של מה היא היא ביקורת -ואיזו סוג ביקורת לי יש..! כדי שנבין... אני לא מבקר לא בעיתונים.וכדומה. אני יש לי השקפה מסויימת אשר באה מרקע -מנסיון .ומשורש נשמתי. שופטים על"פ רוב נבחנים באיזונים וככה מנהיגים -כלומר להביט לשני הצדדים לשכלל לנתח -ולהפיק את הטוב. שוב אם אתה מבין את יסוד מזל המאזנים-תבין את מהותי. פלוס פלוס.
לבי הנושא האחרון-שזה באמת תחום עיסוקך לחלוטין לא אתווכח אפילו במשפט. מה שכתבתי זו רק הערה. ששוב לך יש את הראיות. מכובדי -אנחנו כותבים =פה בפורום פתוח . אבל אני סבור שאני די גלוי לומר לך את הלך רוחי. לצערי לא קלעת אל אשר ציפיתי. אבל זו היא התרשמותי השוחדת ככל בר אנוש. מומלץ לכבודו -לנקוט לשון בהירה אבל יותר מכובדת.ואינני פוחד לשמוע ביקורת.-כי השם נתן לי שכל לבחון ולמדוד האם יש הצדקה ומוסריות בעמדה שכנגד. שוב אני מאחל לך -ולכולנו רק עיצות טובות והכל מתוך שמחה והארת פנים...! לילה טוב -בכבוד והערכה לפורום בפרט ובכלל-אוהב אתכם "בתמימות" יוסי
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 23:32 |
|
| |
סליחה -תבאר לי בבקשה -מה היא לפי הגדרתך היא חושים ערים ? בתודה מראש-יוסי
|
| נשלח ב-8/6/2010 01:31 |
|
| |
חושים ערים, הם האופן בו האדם קולט את המתרחש סביבו ומידת הערנות שלו למתרחש. באשר לתגובתך: אני מאד מעריך את תגובתך המתונה. (אגב, מתינות ניכרת גם בכתב ידך). ציינתי כבר בתחילת השתתפותי בפורום, באחת מאמירותי הראשונות בפורום, כי לא אוכל להכנס לפרטים יותר מדי, בגלל בעיות של חוסר הבנה. לא חשבתי לרגע כי מה שאני כותב כולל בתוכו את מכלול אישיותך. אני כותב דברים כלליים מאד ושטחיים, בהתאם למסגרת המתאפשרת מפאת חוסר התקשורת בינינו. גם כשאנשים מגיעים אלי, אינני אומר להםפ תמיד הכל, חלק בגלל שאין בידי את כל המידע עליהם, וחלק בגלל שאין טעם לדבר על הכל. אינני מאשים אותך באופן אישי. לכל אדם תובנות משלו על מילים נדרשות בתחום זה של תיאור כשרים וטיפוסי אישיות. מהו: עדין, חם ואנושי? כל אחד מבין זאת אחרת. אני מצטער על חוסר התקשורת בינינו, ועל כי אף עתה, אינך מסוגל - ושוב - שלא באשמתך - להבין את הנאמר לך. לא התכוונתי לפגוע בך, ויצאת פגוע. אתך הסליחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 08:30 |
|
| |
כל טוב-העיקר שכתבת בחזרה.והסברת את הכלל הנקוט בידך. נכון-יש ביננו קצר של מילים.אבל אני בטוח שזה לא אישי חלילה סוף דבר הכל נשמע-ברכה והצלחה לכלנו ובשורות טובות-יוסי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 10:24 |
|
| |
ישי, תודה.
תוקן על ידי תורנית ב- 08/06/2010 10:25:27
|
|
|