|
|
| נשלח ב-22/11/2011 23:43 |
|
| |
את יודעת מי זה ר' יהודה החסיד? מתי הוא חי? הוא בכלל לא חלק מהמקורות שנתתי לך, אגב.
שנית, האם את מכירה את כל הצוואה שלו? את עושה כל מה שכתוב בה?
נ.ב. וסתם ככה, בגלל חיבור מפוקפק מימי הביניים שהחליט סתם ככה לאסור משהו אז זה אסור?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2011 23:52 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | את יודעת מי זה ר' יהודה החסיד? מתי הוא חי? הוא בכלל לא חלק מהמקורות שנתתי לך, אגב.
שנית, האם את מכירה את כל הצוואה שלו? את עושה כל מה שכתוב בה?
נ.ב. וסתם ככה, בגלל חיבור מפוקפק מימי הביניים שהחליט סתם ככה לאסור משהו אז זה אסור? |
|
טוב, הדעות הפרובלמטיות (עיין בנ.ב....) שלך על התורה שבעל פה כבר די ידועות, אז כמו שכבר כתבת לי פעם- מה שאני אומר כן אתה תאמר לא. נכון?
ויתכן שאתה צודק- שאני לא מקימת תצוואה, ובעצם איני יודעת מה כתוב בה. אבל אם אני אדע על משהו שכתוב וצריך לקים- אני אשתדל בע"ה לקים. וודאי שאין טעם להמנע מלקים את החלק שכן יודעים.
ובאמת, מה כתוב בה?
את הכסף אני לא אראה, אה?
תוקן על ידי הסירהשלנו ב- 22/11/2011 23:56:03
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2011 23:56 |
|
| |
תורה שבעל פה? מישהו כתב סדרה של אמונות טפלות מתישהו בימי הביניים וזה כבר הפך אצלך לתורה שבעל פה? ווי לאיזו מדרגה ירדה התורה...
הנה לך "לקט" מהצוואה, חלק מהדברים סותרים אפילו את הגמרא:
נישואין כב. לא ישא אדם בת אחיו או בת אחותו. כג. לא ישא אדם אשה ששמה כשם אמו, או שמו כשם חמיו, ואם נשאה ישנה שם האחד אולי יש תקוה. כד. שני בני אדם ששמותיהם שוים לא יזדווגו יחד בילדיהם, (ס"א לא יעשו נשואין לשני ילדיהם יחד), וזה ספק או לזרעו או לכל אדם [כמדומה לכל העולם ויש להזהר]. כה. ולא ישאו שני אחים לשתי אחיות. כו. ולא ישא אדם שתי אחיות זו אחר זו, (ודוקא לזרעו, כך מצאתי, ומסתמא ב' אחים לב' אחיות ג"כ לזרעו). כז. לא ישאו שני אחים אשה ובתה, ולא ינשאו ב' אחיות לאב ובנו. כח. לא יתחתן אדם שני פעמים עם חבירו בן ובת בת ובן. כט. לא ישאו שני חורגין (שקוראים שטיף קינדער) זה את זה, לא בת האשה לבנו של אישה או להיפך. ל. לא יעשו נשואים לשני ילדים יחד כי לא יצליחו [לא יעשה אדם נשואי ילדיו יחד ביום אחד (גליון), ולאומות לא יעשה שני פרשים ביום אחד]. לא. שני חופות בשבת אחד אחד מהם יעני או ילך לגולה או ימות [שני חתנים בביהכנ"ס אחד לא יצליחו, וחופת שתי אחיות בשבת אחת אחד מהם יעני או ילך בגולה או ימות]. לב. שלא יצוד צבי לחופה, כי צבי לחופה צרה יגיד.
ואת מוזמנת לראות עוד כמה דברים הזויים כאן:
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2011 00:04 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | תורה שבעל פה? מישהו כתב סדרה של אמונות טפלות מתישהו בימי הביניים וזה כבר הפך אצלך לתורה שבעל פה? ווי לאיזו מדרגה ירדה התורה...
הנה לך "לקט" מהצוואה, חלק מהדברים סותרים אפילו את הגמרא: ואת מוזמנת לראות עוד כמה דברים הזויים כאן:
|
|
דבר ראשון, מאד מקומם אותי היחס שלך לרבנים, ולרבי יהודה החסיד בפרט. דבר שני, ימי הביניים זה היה אחדמזמני הפריחה הגדולים של היהדות. אל תזלזל בתורה שנלמדה אז. רק לגויים היה זה תקופה נבערת וחשוכה. ודבר שלישי- תודה על המקורות. זה מענין מאד. ואל תזלזל- קודם תדע את כל מה שידע רבי יהודה החסיד בנגלה ובנסתר- ואחר כך תביע דעה.
תוקן על ידי הסירהשלנו ב- 23/11/2011 00:05:54
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2011 11:18 |
|
| |
לי יש 3 שמות לחמותי 2 מתוכם אבל השם שבו קוראים לי הוא השם השני של חמותי. לי זה ממש לא הפריע לחמותי כן אז בעלי שאל את הרב שטיינמן והוא אמר שאין בעיה.
ואם כבר אז עד הסוף לבעלי קוראים כמו לסבא שלי (הוא בחיים) לסבא שלי יש 2 חתנים שקוראים להם באותו שם כשסבא שלי התחתן סבא של סבתא שלי היה בחיים וגם לו קוראים באותו שם.
לאבא שלי קוראים כמו לסבא שלי מצד האמא.
לסבתא שלי קוראים כמו לאמא של סבא שלי
חלק מהאנשים החליפו לשם השני (אם יש), חלק קוראים בשם חיבה וחלק נשארו עם השם המקורי
בקיצור בשידוכים אנחנו מחפשים שמות מהמשפחה ואז יודעים שזה זה(;
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2012 15:02 |
|
| |
|
|
שם הכלה כשם החמות שם החתן כשם האב
מה עושים בסיטואציה כזו , ששם הכלה כשם אמך או ששם אביה של הבחורה כשמך שלך, צואת רבי יהודה החסיד,
מה קורה כשזה מתנגש עם בחור/ה שהוא/היא בדיוק הגשמת כל שאיפותיך?????
נאה , ירא/ת שמיים, ושהכל נראה מושלם, רק צוואת רבי יהודה החסיד חוסמת.....
לוותר על הדבר הכי יפה בעולם??????
|
|
| נשלח ב-23/5/2012 19:46 |
|
| |
ישנם רבנים שיתירו להם להינשא ללא כל חשש.. אבל כל אחד יעשה וינהג כפי עצת רבו..
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2012 17:59 |
|
| |
מי אמר לך שזה הבחור שמתאים לך?! אם את מאמינה שאלוקים מזווג זיווגים, אז לא צריך לכופף את ההלכה ומנהגי אבות בישביל זה. אלוקים יביא לך את הזיווג שלך מהדלת הראשית, בלי שום פיקפוק.
בעז"ה שתבשרי לנו בשורות טובות בקרוב!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2012 18:11 |
|
| |
משתדכת, יש לי חברה שהיו לה כמה הצעות שבהם היו התנגשויות של שמות... והם שאלו את הרב אלישיב, ופעם הוא אמר להם לנהוג כך ופעם אחרת , פעם להוריד ופעם לגשת , עם לשנות שם או בלי לשנות שם... אז זה כל מקרה אינדבדואלי לגופו, ואל תהססי לגשת ולשאול במקרה ולפי הבירורים זה הבחור שנראה לך כמתאים לך...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2012 21:04 |
|
| |
משתדכת.... לדעתי, זה מסתומא תירוץ, מה את חושבת שגם הם- אם היו מציעים להם הצעה שבעינהם מושלמת, רק יש את התקלה של השמות הם לא היו מבררים מה אפשר לעשות???
גם לי היה מקרה כזה, לאם היה שם כשמי אמנם היה לה שם נוסף - 'גיטל' אך רק בעלה היה מקפיד לקרוא לה בשני השמות והבריות קראו לה בשם הראשון בלבד. הפניתי את השאלה לריב חיים קנייבסקי(שכידוע שמו המלא " חיים יוסף שמריהו" ושם חמיו הגרי"ש אליישיב: "יוסף שלום") והוא אמר : שכיוון שהבריות לא קוראות בשני השמות, יהיה עלי להוסיף שם ולקרוא לי בשמי החדש...(ולא סמך על כך שיתרגלו שלחמות יתרגלו כולם לקרוא לה בשתי השמות ,כי לכלה בתוך כל השינויים יהיה קל לקבל שינוי נוסף, והשוויגער- קשה לסמוך ע"כ שלפתע תתרגל את כולם לשינוי בשמה)
|
|
|
|
|