| נשלח ב-15/6/2010 19:52 |
|
| |
איך אפשר להבין את זה?
איך אפשר להבין את פסק השופטים בענין בית הספר בעמנואל?.
הם באמת חושבים שמדובר כאן בגזענות?,ובשביל זה ההורים מוכנים לכל הטרטור והכאב ראש הזה כולל הקנסות, ואולי הליכה לבית הסוהר.
עכשיו בוא נגיד שאפשר להבין אותם בקשר לחינוך העצמאי שמקבלים כסף מהממשלה, אבל איך הם יכולים למנוע מהם לשלוח את ילדיהם למוסדות אחרים או לפתוח מוסד פרטי,מה זה רוסיה כאן?שמכריחים אותם היכן ללמוד, אולי מחר יהיה חוק שאסור לפתוח שום מוסד פרטי וכולם חייבים לשלוח א בניהם למוסדות של חינוך העצמאי, בוא נגיד יוצא חוק שכל בני ברק חייבים לשלוח את הילדים שלהם רק לרזילי, הנשמע כדבר הזה?.
השופט אומר שלא מקובל עליו פסיקתו של הרב ווזנר ביחס לתקנון כי זה מחמיר מדי, איזה חוצפה זו, מה אתה מתערב בדבר שאתה לא יודע, אתה השופט תחליט מה נקרא על פי דיני התורה קיצוני ומה לא?,אולי גם תגיד לרופא שהאבחנה שלו בענין מחלה מסוימת היא קיצונית מדי.
עכשיו, בוא נגיד קבלנו את דברי השופט שזה קיצוני מדי, אבל איך אתה יכול לטעון שזהה קשור לגזענות, כשיש כללים ברורים שעל פיו מקבלים תלמידים, והכללים לא מתייחסים בכלל לגזע אלא לאורחות חיים.
זה דבר שכל כך מרתיח את דמי, לא שבשאר הדברים אני מסכים איתם, אבל יש דברים שאתה יכול להבין שמנקודת מבט של חילוני הוא רואה את הדברים בצורה שונה, לפי הדרך שלו יש כאן הסתכלות ישרה, אבל יש דברים שאין להם שום קשר למגזר אליו משתייך השופט, לפי כל הסתכלות יש כאן פשוט עיוות הדין שאין כמוהו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2010 23:06 |
|
| |
לא הבנת דבר אחד. הקביעה אינה של בית המשפט העליון, אלא של בית המשפט המחוזי. מרגע שהערעור לא התקבל, הגלגל החל להתגלגל וכמעט בלתי אפשרי לעוצרו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2010 23:14 |
|
| |
באמת לא הבנתי מה שכתבת אשמח להסבר נוסף. מה זה משנה של מי ההחלטה?את יכולה להבין החלטה שלא מאפשרת להורה לשלוח את ילדו למוסד שהוא מעוניין?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2010 01:32 |
|
| |
התקנון שהם רצו לאמץ בעמנואל שונה מהתקנון של החינוך העצמאי בכל מקום. הוא יותר מחמיר והוא אומץ בכוונה כדי לאפשר לבצע את הסינון העדתי. בג"ץ לא פסל את התקנון המקובל של החינוך העצמאי או את הזכות לסנן לפיו. בפורום בחדרי חרדים הציגו באחד האשכולות בעבר את ההבדלים בין התקנונים. אין מניעה לפתוח מוסד פטור, אבל גם לכך צריך לקבל אישור ונדרש זמן. כרגע בג"ץ דרש שיגמרו את שנת הלימודים כסדרה, ובקיץ תגובש החלטה כיצד להמשיך.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2010 08:49 |
|
| |
באמת, אין גזענות?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2010 09:08 |
|
| |
לאור הלבנה,אתה מציג כאילו שבאמת אין בעיה לפתוח מוסד פטור,ורק צריך אישורים וכו'. אבל היתה אפשרות שניסו אותה שהילדות ילכו למוסד אחר,למוסד של בעלז בבני ברק,וגם לזה בג"ץ התנגד,מה יש להם נגד זה? לצעג,לגבי גזענות, זה לא רלוונטי כרגע,כי גם אם יש גזענות,זה יכול להוביל להחלטה של הבג"ץ שלא לאפשר מוסד לימודים שכזה מטעם המדינה,אבל לא להורות להורים להיכן לשלוח את ילדיהם. אולי גם יכריחו אשכנזים להתחתן עם ספרדים כדי שלא תהיה גזענות.,
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2010 09:11 |
|
| |
מישהו יכול להסביר לי מדוע בצבור הד"לי יש אינסוף נישואי 'תערובת' ואילו בצבור החרדי קשה למצוא דבר כזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2010 11:17 |
|
| |
גם אני הייתי שמח לקבל הבהרה ממי שיודע , האם להורים יש זכות להקים בית ספר פרטי ולסנן את מי שהם רוצים או לא ? ואם כן האם הבעיה בחודשים האחרונים היה רק עניין של רשיון לבית ספר? ומה היתה הבעיה עם שליחת הבנות לבני ברק?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2010 11:43 |
|
| |
על פי הראיון עם העו"ד של ללום לכתב בבחדרי, כדי להקים בית הספר פרטי הם צריכים לבקש רישיון ממשרד החינוך, אין שום קשר בין בית המשפט וללום לרישיון הזה.
הם צריכים לעמוד בקריטריונים שכל בית ספר פרטי בישראל עומד בהם וזהו..
|
|
|
|
|