בית פורומים שידוכי חרדים

למה אני רוצה להתחתן?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/7/2010 21:57 לינק ישיר 

בחור, אין לי כוח לצטט אותך. אז ככה:
1) אתה מכיר זוגות שהתגרשו. אז מה? זה נראה לך אידאלי????
2) אם מתחתנים בשביל ילדים- אז מה אנשים בני 60 מתחתנים בזווג שני?
3) התחלת עם מנהג העולם- ועברת למנהג ישראל דין הוא- תהיה עקבי!!!!
4) "אם השידוך לא יצא מוצלח"- אתה מדבר על זה כאילו זו עיסקה ותו לא....
5) גם חברות, אם מגוונים אותה- מחזיקה מעמד הרבה זמן, לא רק זוגיות.
6) אישה הורסת? אני מכירה. אשתו של קורח. שוב, אתה מדבר על זה בשוויון נפש, כאילו זה ברור מאליו, אני אומרת שזו תופעה שאסור שתהיה.

בדיוק בגלל אנשים כמוך- וסליחה על הבוטות- שטוענים שנישואים הם אמצעי ולא מטרה- יש כל כך הרבה נישואים לא מוצלחים. כי אנשים מנחמים את עצמם שלפחות הם מקיימים מצווה, לפחות זה בשביל הילדים. ולא טורחים להשקיע בדבר החשוב ביותר, כן- החשוב ביותר- קשר אמיתי ועמוק עם בן הזוג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2010 12:47 לינק ישיר 

ויאול כתב:
בנות זה יותר בקטע הריגשי (מה ששירוש ציינה) ובנים זה יותר הקטע השיכלי- מה שבחור חסידי ציין....

היום זה לא כ"כ נכון, מה שחסידי ציין זה ממדרגה שלא כולם נמצאים בה.. היום להרבה בנים הקטע הרגשי הוא הרצון החזק להתחתן.

יש צדק בדבריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2010 18:19 לינק ישיר 

שיריש1 כתב:
שלום לכולם!!

עד היום הייתי אתכם, אבל נסתרת....
קראתי את ההודעות, צפיתי בכם מהצד ונהניתי.
היום אני רוצה לשתף אתכם בתשובה שנתתי לעצמי,
אחרי שנתיים וחצי בשידוכים, למה בעצם, אני רוצה להתחתן,
ז"א מהן הסיבות האמיתיות , שאני מחכה לנסיך שלי....

התשובות שעניתי לעצמי, לאחר מחשבה, הן:
אני רוצה:
1.לתת, להקשיב, להיות איתו ולהינות איתו,
שיהיה לי למי להעניק באהבה,
ואת כל הידע הרב שצברתי משיעורי הבית היהודי- שאוכל להשתמש בו
לפנק אותו במאכלים, בעוגות ,ולבנות איתו בית מאושר.
2. אני רוצה כבר לסיים את תקופת ה"ספק" הזאת, שנקראת שידוכים.
לדעת מי הוא שלי, מתי הוא יבוא, וכו'
3. לחבוק ילד משלי. להיות אמא.

הייתי רוצה לדעת, מה הסיבות שלכם.......

תן חיוך, ה-כ-ל לטובה !!

הממ במקומך הייתי כותב
"כדי שיהיה לי משהו מועיל לעשות, במקום לתרץ סיבות על משיכה פשוטה בסיסית בין גברים ונשים"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2010 18:22 לינק ישיר 

איזה שאלה מעצבנת..........

אולי עדיף לשאול: למה שלא להתחתן??..........

כאילו....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2010 15:51 לינק ישיר 

רגע_קט כתב:
6) אישה הורסת? אני מכירה. אשתו של קורח. שוב, אתה מדבר על זה בשוויון נפש, כאילו זה ברור מאליו, אני אומרת שזו תופעה שאסור שתהיה.

בדיוק בגלל אנשים כמוך- וסליחה על הבוטות- שטוענים שנישואים הם אמצעי ולא מטרה- יש כל כך הרבה נישואים לא מוצלחים. כי אנשים מנחמים את עצמם שלפחות הם מקיימים מצווה, לפחות זה בשביל הילדים. ולא טורחים להשקיע בדבר החשוב ביותר, כן- החשוב ביותר- קשר אמיתי ועמוק עם בן הזוג.

אני יענה לך על ראשון ראשון.
א. לא אמרתי שזה אידאלי. רק הראתי לך שיש זוגות שלא הולך להם השידוך הם מתגרשים לאחר שמסיימים לחתן את הילדים.
ב. מהסיבה הפשוטה מאוד שאף אחד לא רוצה להישאר לבד בבית. וחברים בגיל שלו יש להם את הנשים שלהם. ובת'כלס החברה היחידה שהוא יכול זה רק דרך להתחתן שוב. סליחה על הציניות אבל זו המציאות.
וא"א בלי סיפור. האדמו"ר מויזניץ שליט"א היה אלמן הרבה שנים. לאחר תקופה ארוכה הרגיש שהתפילות שלו בשמים לא מתקבלות. בא אליו אביו בחלום ואמר לו עד שלא תינשא בשנית התפילות לא יתקבלו. מיד לאחמ"כ נישא בשנית לרבנית תליט"א.

ג. אני לא עברתי לשום מקום. אני רק חושב שמנהג ישראל מתחיל מזה שכך מנהג העולם. או הפוך איך שתרצי.
ד. אני טוען שכל שידוך זו עיסקה. יש עיסקאות שמצליחים ויש עיסקאות שכושלות. לכן מביחנתי אין לי בעיה להתחתן עם גרושה ללא ילדים. כי היא נכשלה בשידוך הקודם ולא בגלל דברים אחים. לכל ב"א יש הצלחות בחיים ויש כישלונות. הבעיה שאת בתור בחורה מדברת ע"ז בתור רגש. ואני לא. הרגש אצלי בא לאחר שיש לעסק סיכוי להתקדם. לא לפני.
ה. לגבי חברות אני מאוד לא מסכים איתך. כי חברה שאת רבה איתה היא יכולה לשמור לך טינה לעולמים. אבל זוג גם אם דברים מאוד מהותים יודעים להשליםולגשר על הפערים. עדיין לא שמעתי שחברות לאחר מריבה או סיכסוך הולכים לייעוץ כדי לנסות להשלים.
ו. בין מה שאסור שיהיה זה דבר אחד. לבין מה שוקרה במציאות שזה דבר שני. ולצערי הרב יש המון זוגות שהשנשים הורסות את הבעליםץ ויש גם המון להפך.

ולצערי הרב בקטע האחרוןאת הכי לא צודקת שבעולם.
כי יש זוגות שמתחתנים בגלל הרגש. ובגלל לא מוכנים לשקול את הדברים בצורה רצינית ואחראית קודם כל הם מתחתנים גם אם יש הרבה פערים. ולחאמ"כ מתגרשים.
אבל זוגות שקודם כל עובדים עם השכל ובודקים מה טוב להם באמת. מתחתנים ובד"כ חיים טוב.

כי הרגש זה הדבר הכי טוב שיש לב"א אבל אסור לרגש לגבור על השכל. ובד"כ שנותנים לו לגבור לאחמ"כ יש פיצוץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2010 21:17 לינק ישיר 

בחור_חסידי כתב:

אני יענה לך על ראשון ראשון.
א. לא אמרתי שזה אידאלי. רק הראתי לך שיש זוגות שלא הולך להם השידוך הם מתגרשים לאחר שמסיימים לחתן את הילדים.
ב. מהסיבה הפשוטה מאוד שאף אחד לא רוצה להישאר לבד בבית. וחברים בגיל שלו יש להם את הנשים שלהם. ובת'כלס החברה היחידה שהוא יכול זה רק דרך להתחתן שוב. סליחה על הציניות אבל זו המציאות.
וא"א בלי סיפור. האדמו"ר מויזניץ שליט"א היה אלמן הרבה שנים. לאחר תקופה ארוכה הרגיש שהתפילות שלו בשמים לא מתקבלות. בא אליו אביו בחלום ואמר לו עד שלא תינשא בשנית התפילות לא יתקבלו. מיד לאחמ"כ נישא בשנית לרבנית תליט"א.

ג. אני לא עברתי לשום מקום. אני רק חושב שמנהג ישראל מתחיל מזה שכך מנהג העולם. או הפוך איך שתרצי.
ד. אני טוען שכל שידוך זו עיסקה. יש עיסקאות שמצליחים ויש עיסקאות שכושלות. לכן מביחנתי אין לי בעיה להתחתן עם גרושה ללא ילדים. כי היא נכשלה בשידוך הקודם ולא בגלל דברים אחים. לכל ב"א יש הצלחות בחיים ויש כישלונות. הבעיה שאת בתור בחורה מדברת ע"ז בתור רגש. ואני לא. הרגש אצלי בא לאחר שיש לעסק סיכוי להתקדם. לא לפני.
ה. לגבי חברות אני מאוד לא מסכים איתך. כי חברה שאת רבה איתה היא יכולה לשמור לך טינה לעולמים. אבל זוג גם אם דברים מאוד מהותים יודעים להשליםולגשר על הפערים. עדיין לא שמעתי שחברות לאחר מריבה או סיכסוך הולכים לייעוץ כדי לנסות להשלים.
ו. בין מה שאסור שיהיה זה דבר אחד. לבין מה שוקרה במציאות שזה דבר שני. ולצערי הרב יש המון זוגות שהשנשים הורסות את הבעליםץ ויש גם המון להפך.

ולצערי הרב בקטע האחרוןאת הכי לא צודקת שבעולם.
כי יש זוגות שמתחתנים בגלל הרגש. ובגלל לא מוכנים לשקול את הדברים בצורה רצינית ואחראית קודם כל הם מתחתנים גם אם יש הרבה פערים. ולחאמ"כ מתגרשים.
אבל זוגות שקודם כל עובדים עם השכל ובודקים מה טוב להם באמת. מתחתנים ובד"כ חיים טוב.

כי הרגש זה הדבר הכי טוב שיש לב"א אבל אסור לרגש לגבור על השכל. ובד"כ שנותנים לו לגבור לאחמ"כ יש פיצוץ.

ח.א.ח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2010 21:55 לינק ישיר 

ליטאי613 כתב:
בחור, אין לי כוח לצטט אותך. אז ככה: 1) אתה מכיר זוגות שהתגרשו. אז מה? זה נראה לך אידאלי???? 2) אם מתחתנים בשביל ילדים- אז מה אנשים בני 60 מתחתנים בזווג שני? 3) התחלת עם מנהג העולם- ועברת למנהג ישראל דין הוא- תהיה עקבי!!!! 4) "אם השידוך לא יצא מוצלח"- אתה מדבר על זה כאילו זו עיסקה ותו לא.... 5) גם חברות, אם מגוונים אותה- מחזיקה מעמד הרבה זמן, לא רק זוגיות. 6) אישה הורסת? אני מכירה. אשתו של קורח. שוב, אתה מדבר על זה בשוויון נפש, כאילו זה ברור מאליו, אני אומרת שזו תופעה שאסור שתהיה. בדיוק בגלל אנשים כמוך- וסליחה על הבוטות- שטוענים שנישואים הם אמצעי ולא מטרה- יש כל כך הרבה נישואים לא מוצלחים. כי אנשים מנחמים את עצמם שלפחות הם מקיימים מצווה, לפחות זה בשביל הילדים. ולא טורחים להשקיע בדבר החשוב ביותר, כן- החשוב ביותר- קשר אמיתי ועמוק עם בן הזוג.
אני יענה לך על ראשון ראשון. א. לא אמרתי שזה אידאלי. רק הראתי לך שיש זוגות שלא הולך להם השידוך הם מתגרשים לאחר שמסיימים לחתן את הילדים. ב. מהסיבה הפשוטה מאוד שאף אחד לא רוצה להישאר לבד בבית. וחברים בגיל שלו יש להם את הנשים שלהם. ובת'כלס החברה היחידה שהוא יכול זה רק דרך להתחתן שוב. סליחה על הציניות אבל זו המציאות. וא"א בלי סיפור. האדמו"ר מויזניץ שליט"א היה אלמן הרבה שנים. לאחר תקופה ארוכה הרגיש שהתפילות שלו בשמים לא מתקבלות. בא אליו אביו בחלום ואמר לו עד שלא תינשא בשנית התפילות לא יתקבלו. מיד לאחמ"כ נישא בשנית לרבנית תליט"א. ג. אני לא עברתי לשום מקום. אני רק חושב שמנהג ישראל מתחיל מזה שכך מנהג העולם. או הפוך איך שתרצי. ד. אני טוען שכל שידוך זו עיסקה. יש עיסקאות שמצליחים ויש עיסקאות שכושלות. לכן מביחנתי אין לי בעיה להתחתן עם גרושה ללא ילדים. כי היא נכשלה בשידוך הקודם ולא בגלל דברים אחים. לכל ב"א יש הצלחות בחיים ויש כישלונות. הבעיה שאת בתור בחורה מדברת ע"ז בתור רגש. ואני לא. הרגש אצלי בא לאחר שיש לעסק סיכוי להתקדם. לא לפני. ה. לגבי חברות אני מאוד לא מסכים איתך. כי חברה שאת רבה איתה היא יכולה לשמור לך טינה לעולמים. אבל זוג גם אם דברים מאוד מהותים יודעים להשליםולגשר על הפערים. עדיין לא שמעתי שחברות לאחר מריבה או סיכסוך הולכים לייעוץ כדי לנסות להשלים. ו. בין מה שאסור שיהיה זה דבר אחד. לבין מה שוקרה במציאות שזה דבר שני. ולצערי הרב יש המון זוגות שהשנשים הורסות את הבעליםץ ויש גם המון להפך. ולצערי הרב בקטע האחרוןאת הכי לא צודקת שבעולם. כי יש זוגות שמתחתנים בגלל הרגש. ובגלל לא מוכנים לשקול את הדברים בצורה רצינית ואחראית קודם כל הם מתחתנים גם אם יש הרבה פערים. ולחאמ"כ מתגרשים. אבל זוגות שקודם כל עובדים עם השכל ובודקים מה טוב להם באמת. מתחתנים ובד"כ חיים טוב. כי הרגש זה הדבר הכי טוב שיש לב"א אבל אסור לרגש לגבור על השכל. ובד"כ שנותנים לו לגבור לאחמ"כ יש פיצוץ. ח.א.ח.

שזה אומר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2010 01:06 לינק ישיר 

לדעתי

אשה מתחתנת  רק  בגלל  שה' צווה אין לה שום עון אם אשה לא מתחתנת.

לעומת זה גברים הם חיבים להתחתן  כי כך צוה ה'  להתחתן ולהביא ילדים לעולם וכו' וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 19:19 לינק ישיר 

נשלח ב-6/5/2012 18:52 חסום משתמש  צטט הודעה  ערוך הודעה  לינק ישיר  מחק הודעה  עגן/בטל עיגון להודעה 
למה את\ה רוצה להתחתן?

מחפשים למלא חיסרון כלשהוא?מה חסר לכם?או אולי כי "ככה כולם עושים"?אומנם יש כאלה שתמיד יטענו-"לא חסר לי כלום,הכל סבבה" לא טוב היות האדם לבדו זו מציאות.לדעתי כל מי שטוען אחרת או שהוא מרמה את עצמו או את אחרים.סוג של הדחקה.אז מה "לא טוב" ב-לבד שלכם?

תוקן על ידי מתבונן11 ב- 06/05/2012 18:57:58

דווח על תוכן פוגעני
******* language="" type="text/">menuMgr2957521.renderMenubar();

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/5/2012 19:19 לינק ישיר 

נשלח ב-6/5/2012 19:12 חסום משתמש  צטט הודעה  ערוך הודעה  מחק הודעה  לינק ישיר 

ברור שבבסיס לרוב האנשים יש צורך באהבה, אבל מעבר לזה...  אני חושבת שכל אחד מרגיש בגיל מסויים שהוא רוצה לממש את עצמו-- לבנות את הבית של עצמו, עם הבעל/אשה שלו, לבשל, לכבס, לפרנס, לאהוב. ללדת ילדים ולדאוג להם, לחנך אותם..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/5/2012 20:56 לינק ישיר 

מכל הסיבות ששיריש כתבה+:
1. הרצון להיטיב עם בעלי וילדי.
2. המשכיות.
3. סיפוקינו כבנ"א. - ז"א חווית הנישואים שאין ברווקות. הנאת הנתינה וההשלמה.חיי זוגיות ואהבה.
4. כי כך נוכל להמשיך לגדול ולהבנות כבנ"א ובנים לד'. ע"י חינוך הילדים ועבודת המידות שבנישואים בין בני הזוג.  נבנים וצומחים ומתעלים. מה שאין כן בחיי רווקות בלי נשיאת עול.
5. כי כך דרך העולם.(כי כולם מתחתנים, כמו עדר, בלי הסבר).
6. לא להיות לבד. חבר ופרטנר למסע החיים.

תוקן על ידי מחשבהטובה ב- 06/05/2012 21:07:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 21:22 לינק ישיר 

MeitooL כתב:
בנות זה יותר בקטע הריגשי (מה ששירוש ציינה) ובנים זה יותר הקטע השיכלי- מה שבחור חסידי ציין....

בקטע ההורמונלי הייתי אומרת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/5/2012 21:45 לינק ישיר 

משהו חמוד בהקשר:

גלגולו של שידוך / מנגינת "העלה והתולעת" אברהם פריד
יושב לו בחור בין דפי ספרים
נשים, נזיקין וכל האחרים.
לפתע ביום בהיר נפגש
במהירות לחתונה גלש
עומד שם צדיק ומתפלא,
ואל החתן הצעיר פונה.
אמור נא, מדוע ועל מה
הושלכת לחתונה?

והחתן לצדיק עונה
לא אני כאן הממונה
אבי לפתע פתאום נלחץ
ובנשואי מאוד חפץ

"אבי החתן" הממונה
אולי תתן לי מענה
מדוע לפתע אתה נלחץ
ולחתונה מיד רץ?

ואבי החתן לצדיק עונה:
לא אני כאן הממונה
אשתי לפתע פתאום חשבה
ולפגישה גם אותי סחבה

אמא, אמא הממונה
אולי מענה תתני לי נא
מדוע לפתע פתאום חשבת
ואת בעלת איתך סחבת?

והאם לצדיק עונה
לא אני כאן הממונה
השדכן הציע הצעה
לא עכבתי את התשובה

שדכן, שדכן הממונה,
אולי תתן לי מענה.
מדוע על אמא תצווה
לבנות לבּנה נווה?

ו
השדכן לצדיק עונה
לא אני כאן הממונה
בורא עולם, הגיבור והנורא
לעשות זאת לי הורה

בורא עולם, שליט עליון
אולי תסביר לי בהיגיון
עולל קטן זה מפני מה
הושלך לחתונה?

והבורא הוא בכבודו
מסביר לצדיק ברוב חסדו
לסמינר מיד עלה,
ומה ששם תגלה...

תלמידה יושבת מול מורה,
לחוצה ממבחנים נורא.
ספרים , דפים ומחברות-
בראשה מסתחררות.
סיימה הר של ספרים,
אך נורו עוד כמה הרים
אך קראה אלי בורא רחמן
שלח לי במהירות את החתן
מיד הוריתי לשדכן
את הבחור בעיניו בחן
האם על המשפחה חשבה
לפגישה את בעלה סחבה
והחתן לפגישה הלך
כי אביו אותו שלח
וכשחזר ונשאל, מיד ענה-
אני הולך ל ח ת ו נ ה
את הכלה הציגו לכולם
וכבר הזמינו את האולם
ואת הלמודים בסמינר
החליפה הכלה בסינר..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2012 19:03 לינק ישיר 

עזבו

תוקן על ידי בקרובצלך ב- 07/05/2012 19:05:08

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/5/2012 22:27 לינק ישיר 

עכשיו זה ממש מסקרן

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > למה אני רוצה להתחתן?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.