| נשלח ב-5/7/2010 21:38 |
|
| |
אני בן 28 ויש לי פחד מנישואים- מה עושים?
זה קרה רק לפני כמה שנים התארחתי אצל חבר בשבת, במהלך הסעודה נתקפתי לראשונה דיכאון וחרדה ללא שליטה, ראשי מסוחרר וגרם לי בחילה, לא התפקדתי בכלל, שיעולים ללא סוף ודמעות נזלגו, חברי הוציא אותי החוצה להתאוורר, השתחררתי, חזרתי לשיגרה, עבר עלי סיוט.
מכאן ואילך הפסקתי לנסוע לסעודות שבת מחוץ לביתי, למעט אצל אחים נישואים (אפשר לומר שיש לי טראומה מלקבל אירוח לשבתות)
בכל פעם שמציעים לי הצעה, אני דוחה בתוקף ההצעה שקיבלתי מכיוון שהעניין עלול להוביל אותי לאירוסים ומשם צד הכלה אמורים להזמין אותי לשבת, חרדה ודיכאון עלולים לחזור ולחגוג שוב, ולכן נמנעתי, דחיתי ודחיתי הצעות.
בסופו של דבר החלטתי ללכת לפסיכאטר ולשפוך את ליבי לפניו על בעיות הדיכאון וחרדה באירוח שבתות,
הוא הכיר את הבעיה ורשם לי מרשם כדורים "ציפרלקס" למשך שנה. אני נוטל כדורים ציפלרקס כבר 8 חודשים,
מה אומר לכם, זה לא עוזר לי.. החודש קיבלתי כמה הצעות ודחיתי.. כי זה לא עושה לי הרגשה טובה.
בשבת האחרונה הוזמנתי ללון יחד עם צוות עובדים של עבודתי במלון ים המלח על חשבון המנהל, לקח לי ש-ע-ה שלמה להתלבט אם ללכת, בסופו של דבר יצאתי. במהלך שבת הרגשתי מעט דיכאון וחרדה, והצלחתי להתגבר ולתפקד כרגיל.
אז מה עושים עכשיו? אני הטיפוס שלא אוהב להסתיר את בעיות בחיי.
אף בחורה לא תרצה בחור שעבר עליו סיוטים ונטילת כדורים אפ' לתקופה קצרה.
האמת שלא איכפת לי אפילו לצאת עם הבחורה שנוטלת כדור אחד ביום.
לא איכפת לי לצאת עם הבחורה שיש לה בעיה רפואית קלה (אפלפסיה, סוכרת וכ"ו)
העיקר לתת לה הקשבה והבנה, לכבד אותי ולהעריך אותי, ושנינו יכולים לעזור אחד על השניה.
מה דעתכם?
אגב- נכון לעכשיו, יש לי חיים מסודרים כמו שרציתי, אני עובד ב2 מקומות שונים ונהנה, משתכר מצויין.
יש לי אופנוע משלי ואני עושה שטוב לי, אני נותן לעצמי לעשות הרגשה טובה.
אני גר אצל הוריי ויש לנו יחסים טובים ב"ה, אין לי מה לדאוג כי אני פרזיט ;-)
תוקן על ידי תרי_זוזי ב- 05/07/2010 23:00:31
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2010 21:59 |
|
| |
לא רואה איך זה קשור לשידוכים. קשור יותר לפורום פסיכולוגיה.
|
| נשלח ב-5/7/2010 22:01 |
|
| |
בס"ד
אתה מתכוון להתפשר על בחורה שיש לה אפלפסיה, סוכרת וכ"ו רק כי נטלת 8 חודשים "ציפרלקס"?! מה אתה משווה בכלל? אלא אם כן המנון שלך ממש גבוה, או שיש עוד דברים שלא סיפרת.. עד כמה שיצא לי להבין זו התרופה הכי קלה שנוגדת חרדות, ואני מכירה מלא אנשים שלוקחים אותה, כדי לשפר את איכות החיים שלהם. כ-30% בכלל האוכלוסיה יש הפרעות חרדה ברמות שונות! אם אתה חושב שהתרופה לא עזרה לך תתיעץ שנית עם הפסיכיאטר שלך שיחליף לך כדורים. אולי סוג אחר יסיע לך. סה"כ די מובהק שיש לך חרדת קהל או משהו דומה, שרק איש מקצוע יוכל לאבחן.
חבל על כל יום שעובר ואתה סובל... תרגיש טוב, ואל תדאג יותר מידי - תן להקב"ה לדאוג לך ולא ההפך..
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2010 22:02 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | לא רואה איך זה קשור לשידוכים.
קשור יותר לפורום פסיכולוגיה. _________________
|
|
יש לו חרדה מחתונה... הוא ציין זאת..
בלי קשר, נראה שיש לו עוד חרדות שמצטרפות לזה, ומחריפות את החרדה המקורית של הצורך להתחתן..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2010 22:11 |
|
| |
| שNונה כתב: |  | לא רואה איך זה קשור לשידוכים.
קשור יותר לפורום פסיכולוגיה. _________________
יש לו חרדה מחתונה... הוא ציין זאת..
בלי קשר, נראה שיש לו עוד חרדות שמצטרפות לזה, ומחריפות את החרדה המקורית של הצורך להתחתן..
|
|
אהה הבנתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2010 23:34 |
|
| |
חרדה מחתונה או חרדה מאירוח בשבתות??
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2010 23:45 |
|
| |
לא נשמע כמו משהו שקשור רק לחרדה מחתונה.. זה הרבה דברים, והחתונה זה עוד דבר מתוך הכל..
|
|
| נשלח ב-6/7/2010 08:36 |
|
| |
נשגב מבינתי הקשר של הכותרת לתוכן ההודעה.
אולי היה צריך לכתוב דחיית הצעות מפחד שבתות אצל הכלה...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2010 12:26 |
|
| |
נשמע שאתה סובל מאגורפוביה, שזה פחד מאיבוד שליטה/חרדה במקומות עם הרבה אנשים או מחוץ לבית. כדאי לך לפנות לפסיכולוג משום לפסיכולוגיה יש מה להציע בנושא זה יותר מלפסיכיאטריה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2010 15:55 |
|
| |
אהבתי את האשכול. שאפו על האומץ, רווק.
ושנונה, יפה לך התגובה החכמה והבגרותית הזו. מצטרפת לתגובתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2010 18:30 |
|
| |
בחור רווק שלום לך
קודם כל סחטיין על האומץ ונקווה שיצא לך מזה רק תועלת.
אני הייתי מחלק את ההצעה לשני חלקים.
1. יש דבר כזה ברפואה בשם מוח 1 (קינזילוגיה) זה דבר שעוזר המון. בפרט לדברים כאלה. אחד מהדברים הגדולים של הדבר הזה שהוא פועל עם התת מודע שלך. ויש מצב שכל הפחדים והדיכאונות שלך לא קשורים במודע עליך. אלא זה דברים שקשורים בכלל לתת מודע שלך.
תברר ותנסה ללכת ע"ז יש מצב שזה יעזור לך המון המון.
2. הייתי מציע לך שתתחיל ללכת לחברים. באמצע השבוע, לא בסופ"ש. אבל תתחיל מביקור קטן של כוס תה. שיתחיל בחמש דקות. וככה לאט לאט תרגיל את עצמך. אתה תראה שזה יכול לעבוד מצוין.
אל תיפול ברוחך לעולם. יש מצבים הרבה יותר קשים. הכדור שאתה לוקח הוא לא לצמיתות ואל תנסה להחביא או להסתיר את זה.
כולי תקווה ותפילה שזה יעבור לך מהר. ולא תצטרך לקחת את זה יותר.
מה שבטוח שאתה לא צריך בכלל להתפשר ולקחת בחורה עם מום קבוע.
הייתי כן מציע לך שתנסה לשמוע הצעות על גרושות מהסיבה שיכול להיות שגרושה עברה כבר כ"כ הרבה בחיים שלה. שכרגע היא רוצה את הבית שלה וולמסד את עצמה. ויכול להיות שלהגיע לשבתות להורים שלה יהיה הרבה פחות חשוב. מבחורה רווקה. ואולי ככה תצליח לדלג על המוקש.
אבל אחי היקר אל תתבייש. זקוף קומה ובע"ה אתה תעבור את זה ובגדול.
מתפללים להצלחה שלך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2010 00:17 |
|
| |
בחור חסידי, עאתה מכיר מישהו/הי מוכר/ת בתחום המח אחד ?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2010 10:58 |
|
| |
חכמה יש מלא. התחום הזה מלא באנשים טובים. יש אחד בשם יאיר לאוב בירושלים. זה לא בעיה לברר יש מלא אנשים. רק תבררו ותגיעו.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2010 10:34 |
|
| |
המציאות הזאת בכלל לא פשוטה, כפי איך שאתה מציג זאת!
אבל עליך להבין שאתה לא לבד... ושזה נמצא אצל מגוון רחב של רווקים ורווקות.
זה נקרא תסמונת: "הפחד מהבלתי נודע"
עפ"י מה שיעץ הרב שמחה כהן, לקרא ספרים המדברים על זוגיות ובנית בית.(כדברי חז"ל "אחרי הפעילות נמשכים הלבבות"(ספר החינוך פרשת בא מצוה טז')וכדברי העם: 'עם האוכל בא התאבון')
ידוע דברי חז"ל בג"מ בסוטה "השרוי בלא אישה שרוי בלא חומה" וזו היא ההרגשה שלך, בחור בלא חומה.
אחד הזקנים אמר לי פעם: שמצוה "ועזב איש את אביו ואת אמו ודבק באישתו" זו מצווה שהיצה"ר מאוד מתקנה לה, "כי לא לתוהו בראה לשבת יצרה", ע"כ הוא יעשה הכל כדי להרחיק את האדם ע"י קשיים כאלו ואחרים, היקר לזרות בלבול באדם כדי שלא יקים מצווה יקרה וחשובה זו.
אחי היקר!
תרבה בתפילות, קבל קבלות טובות... ותאמין בה' - 'מן דעביד רחמנה לטב עביד' ובעזרת ה', השם יסיר ממך את ההרגשה הנוראה הזו.
עיין עוד בטור שו"ע אבן העזר בסעיף א' מתחיל הטור בשבח על מצוה זו, ועל זה שואל הב"ח מה ראה לכתוב כאן שבח הלז הזה לקב"ה?!(עד כדי כל שכתב הב"ח 'שבח הלז הזה' בצורה כו בוטה) הרי טור שו"ע הוא ספר של דינים והלכות, ולא ספר של מוסר או טעמי המצוות?! שבח כזה היה מתאים יותר לספר 'החינוך' אבל מה לטור ולשבח לקב"ה? אלא אומר הב"ח ואני מסכם (באריכות ניתן לעיין במקור) וז"ל:" ונראה דלפי שנמצאים מקצת בני אדם מעלים בדעתם המשובשת כיון שלטובתי עשה לי את העזר למ"ש לא טוב היות האדם לבדו וכ"ו... ועל כן להוציא טעות זה מן הלב אמר (שבח) יתברך שמו של הקב"ה עכ"ד. זאת אומרת שהקב"ה יודע מה טוב לך, ותראה את דיברי הב"ח על הלכה זו הוא מסביר ביתר אריכות ומתק שפתיים.
בהצלחה, וה' יהיה בעזרך.
תוקן על ידי ELAD23 ב- 11/07/2010 10:38:01
 |
|
|
|
|
|