|
|
| נשלח ב-11/8/2010 12:16 |
|
| |
אופס סורי..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2010 14:23 |
|
| |
אינסופית..!! כ"כ יפהה..!! ישלך כתיבה נוגעת ללב..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2010 17:00 |
|
| |
אינסופית, מזדהה לגמרי, והשיר ממש יפה. רק תרשי לי לחלוק עליך בקטנה. לא עשיית או אי עשיית השתדלות זורקת אותנו למעגל הזה, אלא גודל האמונה שלנו..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2010 20:51 |
|
| |
אוהו, ברכות, סופסוף מישהי פה הבינה שהשיר הזה (איזה שיר? כתיבה גרועה. סתם המחשבות שלי איך שהן עפו בטורנדו רגשי) בכלל שואל שאלה...
והרי השאלה:
נכון בכל נסיון - של פרנסה, בריאות, וכולי, אתה מניח את הראש על הקב"ה ומתנחם בזה שהכל ממנו והוא יודע יותר טוב והוא כבר יסדר את ה"בלגנים" שהוא יצר, ובצורה הכי טובה.
אבל מה קורה כשדברים הם בידיים שלך והרסת אותם, למשל תקועה לך הפרנסה כי התרשלת בעבודה, או תקועה לך הבריאות כי התעצלת ללכת לרופאי שיניים במשך איזה עשר שנים, טאז כשאתה פוחד מהתוצאות שיבואו - ובצדק, אגב, - לקחו לך את הכרית האחרונה והאולטימטיבית להניח עליה את הראש...
כי במה אני אאמין בדיוק? שמה? שהקב"ה מרעיף אינסוף שפע? יודעת! אבל אני בזבזתי! אז איך הוא יתקן? זאת עבודה שלי1 הוא רוצה את ההשתדלות שלי! אז במה מתחזקים שלא להתרסק?
אני קיבלתי תשובה חלקית היום. מענין מה אתם תעלו בחכתכם...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2010 21:02 |
|
| |
לפעמים שאני מרגישה אבודה לגמריי. וכאילו שלא יצרו את החצי שלי. פשוט נולדתי חצויה לתמיד............. אני נכנסת לפורום רואה את כולם, ונרגעת............................................ השיר הזה הרגיע אותי מעט............... תודה!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2010 21:35 |
|
| |
אינסופית, אם את באמת מאמינה, הרי זה שהרסת במו ידייך, זה גם רצון ה'. אם זה לא היה רצונו הרי שלא היית מתרשלת. כן, הקב"ה מרעיף עלינו הרבה, ואין לו מכסה ליכולות שלו. ואם תשאלי אז מה זה השתדלות? השתדלות ואמונה משלימים יחד ל- 100% ככל שאדם מאמין יותר כך השתדלותו יכולה להיות פחותה. ויש את הסיפור הידוע על ר' זושא מאניפולי, שכשהיתה מגיעה שעת הארוחה הוא היה אומר: "ה', זושא רעב". וכל פעם הגיע לו האוכל ממקור אחר, פעם מיהודי שעבר במקום, ופעם משכן טוב לב וכו'. ודאי שצריך לעשות השתדלות כי אנחנו "קטני אמונה" אבל הכל בגבול הנורמה. אדם לא יכול לקפוץ לכביש, ולטעון שישאר בחיים אם כך רצונו של ה'. כי זה היפך ההשתדלות, אבל השתדלות היא רק השלמה לאמונה שהכל ממנו. והכי חשוב "אם אתה מאמין שאפשר לקלקל תאמין שאפשר לתקן"
|
|
|
|
|