בית פורומים סבבה כאן

"אלול"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/8/2010 21:50 לינק ישיר 

אמר רבי לוי: גדולה תשובה שמגעת עד כיסא הכבוד, שנאמר: "שובה ישראל עד ה' אלוקיך"

שנזכה ונשוב בתשובה מתוך כוונת הלב ונצא זכיים במשפט...

א-ל-ו-ל !!
דודי לי מבקש את אני לדודי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/8/2010 08:35 לינק ישיר 

קראתי את ה בבאזז של מישהי, וזה עשה לי משהו:

ר"מ אחד סיפר על בחור אחד שניגש אליו , ואמר לו את:" כבר הרבה שנים שעובר אלול - וכלום".
הר"מ אמר לו תקבל על עצמך קבלה, הכי הכי הכי הכי פשוטה שיש.
הבחור קצת התווכח, הוא רצה משהו יותר משמעותי, אבל בסוף הוא השתכנע.
ואחרי יום הוא ניגש אליו הבחור ואמר לו שהוא קיבל על עצמו קבלה פשוטה.
 הרב אומר לו -" עכשיו תחתוך מהקבלה, אם קיבלת על עצמך לדוגמא: לומר כל בוקר מודה אני בכוונה, עכשיו תחתוך את זה לפעם בשבוע..".הבחור הסתכל עליו, שוב התווכח קצת ,אמר לו שיחשוב קצת, וחזר אליו אחרי יום ואמר לו שהוא חתך.
"עכשיו" אמר לו הרב, "תחתוך מהתוכן של הקבלה...".
הוא חשב קצת ואמר לרב: "הרב אני מצטער אבל עכשיו הקבלה שלי הפכה ממש לבדיחה"
אמר הרב: "אוקי, מצויין, זה בדיוק מה שרציתי..., ביום כיפור תגיד להקב"ה, מצטער, אבל זה מה שהרב אמר לי לעשות, ואני סומך עליו....."
קיצור.., הוא ניגש באותה השנה לרב בחודש סיון (!!!) ואמר לו -" הרב, עד היום אני זוכר את הקבלה הזאת..., וזה עשה לי משהו..... "
 שכמו שאין קשר בין חילול שבת, לאכילת טרף, ככה אין קשר בין עבירה שעושים אותה מאה אחוז, עם כל כולך, והסכמה מלאה. לעבירה שאתה עושה כשמשהו מזמזם לך בראש, והופ, אתה עושה משהו שהוא אולי לא טוב, כשרק 99% מימך בעבירה, העונש הוא הרבה פחות..., וגם שלאט לאט זה יפחת ממילא..

"המין האנושי רוחש סלידה רבה לעבודה אינטלקטואלית, אבל גם אם אנשים מניחים שניתן לרכוש ידע בקלות, רבים מסתפקים בבורות, ובלבד שלא לטרוח אפילו מעט בכדי לרכוש אותו"

(סמיואל ג'ונסון, 1709-1784) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2010 15:47 לינק ישיר 

וואאוו צדיקים אתם !
איזה חיזוקים יפים ! ! תודה לכולם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2010 18:18 לינק ישיר 

" אלול- לשון תרגום הוא זה, ומשמעו: התבוננות, חיפוש וחיטוט, כמו שנאמר: ,ויתורו את הארץ" ומתרגמין: "ויאללון ית ארעא". שכן הוא עניינו של חודש זה: התבוננות הלה על כל מעשה השנה, וכל דבר פשע אשר בהם - לחפור ולעקור מן הלב ולשוב אל הלב. "

א-ל-ו-ל !!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/9/2010 23:56 לינק ישיר 

כתוב בתהילים: "דעו כי ה' הוא אלוקים, הוא עשנו - ולו אנחנו"

למילת "ולו" יש קרי וכתיב, היא נכתבת באלף -ולא, אך קוראים אותה בוי"ו- ולו. אמר על כך בעל "החידושי הרי"ם " : עד כמה שהאדם הוא יותר "לא", כך הוא יותר "לו"... ככל שאדם ממעט בערך עצמו, מחשיב עצמו כאין וכאפס ויודע שהכל מהקב"ה, כך הוא יותר שייך אליו.
והוסיף "החידושי הרי"ם" שאותיות "אלול" יוצרות יחדיו את שתי המילים הללו- לו ולא. לאמור: עבודת ימי האלול, היא להיות "לא". זו הכנת הלב הראויה לתשובה אמיתית, ורק אחריה זוכה האדם להיות "לו" .

א-ל-ו-ל !!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/9/2010 00:12 לינק ישיר 

יאא, תודה רבה!:)
 מאוד מחזק..
כתיבה וחתימה טובה!:)
שנה טובה ומתוקה...

אוריה ועקנין השולטת!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2010 16:38 לינק ישיר 

ואוווווו ענק מעשייה!!! לומר לא לתאוות כדי שניהיה לו איזה חידוש משהים!!!
חיזקת אותי מאוד!!
שכולנו נכתב ונחתם לחיים טובים ולאריכות ימים!! 

"המין האנושי רוחש סלידה רבה לעבודה אינטלקטואלית, אבל גם אם אנשים מניחים שניתן לרכוש ידע בקלות, רבים מסתפקים בבורות, ובלבד שלא לטרוח אפילו מעט בכדי לרכוש אותו"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2010 20:34 לינק ישיר 

"אל תשליכני לעת זקנה" -  כאשר אומרים אנו את הפסוק הזה בכל השנה, ובעיקר לקראת הימים הנוראים בתוך הסליחות הכוונה הראשונית פשוטה, גם כאשר מגיעים אנו לגיל זקנה והאיברים אינם חזקים כמו בעת שהיינו בצעירותנו, גם אז אל תשליכנו ה' מלפניך אלא חזקנו גם בעת זו שנוכל לעמוד על רגלנו ככל האפשר ולא להיזקק לידי הבריות לעזרה ולתלותיות רבה.

אך על כל אדם וגם על כל צעיר ונער יש להתפלל תפילה זו, ולא ר בכדי להתפלל על עתידו כאשר יגיע לעת זקנה, אלא אף על מצבו שלו כרגע גם בתקופת הנערות. אדם זקן בדרך כלל רוב ימיו דומים זה לזה, הוא קם באותה השעה, עושה את אותם הדברים ואין חידוש וריגוש בדרך כלל בחייו. יכול להיות גם אדם צעיר שחי באותה המתכונת כאשר חייו הם שירה ללא מטרה ללא התקדמות וללא תכלית, אף אינו מרגיש כך. יש הרבה אנשים מבוגרים וזקנים שיכולים כל הצעירים ללמוד מהם מה זו צעירות אמיתית. מרץ, שמחת חיים, תכלית ומטרה לחייהם אף בעת כזו. הם זכו והתברכו ב'אל תשליכני לעת זקנה', ואף אם איבריהם הגופנים לעיתים מונעים מהם לעשות כל מה שרוצים ולרוץ כמו נער, אך צעירים אמיתיים הם ברוחם.

אדם שרוחו לא נושבת בקרבו ומחייה אותו ומראה לו את כיוון החיים, את המטרה והתכלית- זקן הוא עוד מצעירותו. זקן רוחני, נפשי, שהרי הנפש והרוח הם עיקר החיים. אדם צעיר ללא רוח אינו צעיר אלא עומד למות ואילו אדם מבוגר ורוח חדשה נכונה בקרבו, הרי שהוא חי כצעיר, דבק הוא בנשמה שלו, במקור חייו הנצחיים שם אין מגבלות של גיל, זמן או גוף.

כאשר קם אדם בבוקר הוא צריך להרגיש את רוח אלוקים שבקרבו, את הנצח הפועם בו שהינו מעל למגבלותיו של הגוף. זוהי צעירות אמיתית אך אדם המחפש כל הזמן את החופש, את המנוחה כאילו חייו הם מעמסה על כתפיו ורק החופש הוא התכלית, הרי שנחשב הוא כאדם מת עוד בחייו, עיקר חייו הוא הגוף ולכן חייו מדומים, אין לנשמתו תפקיד מרכזי בחייו. אך הדבק ברוחו והיא עיקר חייו ואילו גופו הוא הטפל הוא האדם החי האמיתי ששם ליבו אל מקור חייו האמיתית- הקב"ה ולא אל גופו שהוא הכלי הדומם בו מפעמת הרוח האלוקית הנצחית. אל תשליכנו למצב של עת זקנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2010 13:18 לינק ישיר 

אני לא מהמחזקים אבל משו קטן מהלב!
 ניקית יקרה זיכרי תמיד שאת בת של מלך !!  נסיכה!את בת אהובה למלך מלכים הקבה !
 ועוד כמספר ימים את ממליכה אותו עליך ועל העולם כולו
הרבי מקוץ אומר שאלול זה הקיטנה של הנשמה באלול הנשמה שלנו יוצאת לניקוי וגדילה
אל תישכחי שאוסף של מעשים קטנים יוצרים את האדם הגדול!
ואם לא תישאפי להיות גנרל גם חייל פשוט לא תיהיה!!
בהצלחה נסיכה.....

"המונע הגדול ביותר של האדם להשיג את מבוקשתו הוא חוסר האמון של הדבר בכוחו" (ר' נחמן מברסלב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2010 16:42 לינק ישיר 

תודה בלנדר!!! חיזקת אותי, בהצלחה גם לך בת של מלך יקרה!!! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2010 15:19 לינק ישיר 

מוצ' כתבת מידי הרבה!!!!

תוקן על ידי חסידישר1 ב- 15/09/2010 15:22:16

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > סבבה כאן > "אלול"
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.