| נשלח ב-20/8/2010 13:35 |
|
| |
ההפסד כולו של מי??
שמתי לב לזה שכשיורד שידוך, תגובה מנחמת (לאודעת למה...)
"הוא הפסיד"! "היא הפסידה"!
בסדר, זה ברור שאין עלינו, אבל למה צריך את הניחום הזה? כאילו מה, לא קורה שאנחנו המפסידים??
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2010 14:23 |
|
| |
אמת. אבל זה לא שאת באמת מפסידה. זה רק שאת מרגישה ככה.. בעצם מה שקורה הוא, שאת מתקדמת בתהליך.. למרות תחושת ה"הפסד". ובעז"ה הסוף יגיע. שיהיה בהצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2010 15:12 |
|
| |
למה חייב בכלל להיות שמשהוא הפסיד? לדעתי שתהם הרוויחו.. הרוויחו -חיים מאושרים יותר עם מישו אחר... הרןןיחו-שלא צריכם להתגרש... הרוויחו-שזה קידם אותם עוד צעד לקראת המיועד... אז מי בעצם הפסיד???
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2010 15:19 |
|
| |
אני שונה שבשאלות של כאלו מכניסים לי את הענין של האמונה והקב"ה וכו', אבל אני יעשה את זה מסיבה אחת זה הריאלטי שאנחנו נמצאים בו.
לפני הרבה שנים שגמרתי ישיבה קטנה, בחור רצה ללכת לישיבה מסוימת והראש ישיבה לא רצה, מלחמות שלמות הבחור ניצח והתקבל לישיבה ההיא, כשהתקבל אמר לו הר"י מזל טוב הכי טוב מצוין בשבילך וכו', הבחור החצוף שאל אותו מה קרה על הדו פרצופיות שאתמול הוא ניסה לתקוע לו מקלות בגלגלים ועכשיו זה הכי מתאים לו, הוא אמר לו הקב"ה מסובב את העולם הוא רצה שתלך לשם כנראה שזה הכי טוב לך, מה דעתי שוה ליד ההכרעה האמיתית.
גם בשידוכים אנחנו חושבים שזה הכי טוב ורוצים, אבל מה היא דעתינו מול המציאות שהיא הבאמת הכי טוב לנו!
לכן באמת זה אבסורד אין אף אחד מפסיד או מנצח, יש את התפילה והבקשה לאותו happy end!!!
תוקן על ידי barbrav ב- 20/08/2010 15:20:53
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2010 15:47 |
|
| |
כמה שאת צודקים! נהנתי...
אבל מה, אני מרגישה שכאילו קשה לנו לעמוד מול האמת, הפסדנו.
לכן יש את ה... הוא הפסיד וכ'
אבל תשובות טובות הבאתם, תודה!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2010 16:31 |
|
| |
האמת שלא יצא לי לנחם אף פעם מישהו על זה שהורידו אותו בשידוך [או שלא סיפרו לי או שלא ידעתי]
אבל אם אומר את זה לבן אדם ["הפסידו שלא לקחו אותך"], כנראה שבאמת הוא שווה זהב ולכן בוודאות הפסידו אותו. ונכון ישנה אפשרות גדולה גם שהוא הפסיד, אבל אין עניין לומר זאת כי צד אחד בודאות וצד אחד בשמא.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2010 16:59 |
|
| |
חלק ממה שאת מחפשת זה בחור שרוצה אותך.. ואם הוא לא רוצה.. זה לא מתאים למה שאת צריכה..
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2010 15:18 |
|
| |
אפחד לא הפסיד. שניכם הרווחתם. זה עוד בחור בדרך להוא האמיתי... שהוא ירצה אותך ואת תרצי אותו... אז את צריכה לשמוח שהוא לא רוצה... כי אם הוא רוצה ואת רוצה. וזה לא השידוך שנקבע לך משמיים... חבל על הכאב הלב של ביטול שידוך... אז במקרה שהוא לא רוצה- הרווחת! 
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2010 19:38 |
|
| |
כולם צודקים וברבי הכי הסביר את מה שאני תמיד מנסה להגיד
מי שלא רוצה אותי, לא מגיע לו אותי!!!! אני לא רוצה מי שלא רוצה אותי!!
תוקן על ידי ליציי ב- 22/08/2010 19:40:02
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2010 22:36 |
|
| |
הקטע הכי מגניב, זה שהם אומרים "היא לא יודעת את מי היא הפסידה" כשההיא ביררה וידעת יותר טוב ממני מה עושה כל אחד במשפחה המורחבת...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2010 21:01 |
|
| |
לדבר במונחים של להפסיד או להרויח בכלל לא נראה לי נכון. זה נשמע כמו קניה בשוק, ובן או בת זוג לחיים זה משהו שונה לחלוטין.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2010 00:13 |
|
| |
יש לך הגדרה יותר מתאימה?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2010 11:42 |
|
| |
בס"ד אויש.. למה לא לומר פשוט זה לא הזיווג נקודה!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|