בית פורומים אגודה אחת

רשע וטוב לו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/9/2010 08:47 לינק ישיר 
רשע וטוב לו

לאחר מאה ועשרים, הגיע איש אחד לשמיים, ועמד לפני כסא הכבוד.

שרי מעלה התנפלו עליו לבעוט בו לגיהנם. שנים רבות הרתיחו את הצואה בשביל אותו איש, בחינת כל העוסק בהרתחת הצואה כאילו זכה להטביל בו את אותו האיש. שנים רבות אמרו שרי מעלה, מתי תבוא לידי ואקיימנה, מתי יבוא לידי אותו איש ואטבלנו בצואה הרותחת.

טרם הכניסו אותו לסיר הצואה, נשמע קול הברה מעל כסא הכבוד: אין דרך המשפט כן. הכניסו העדים ויעידו בו.

נתעצבו שרי מעלה על הדחייה, אבל סמכו בליבם שלא יתהפך גזר דינו, כי כבר כינסו מלוא אולם של אנשים שסבלו מאותו איש, ונרדפו על ידו בחייהם ולאחר מותם.

נכנסו העדים. צדיקים תמימים, קדושים טהורים, הסתירו שרי מעלה את עיניהם שלא להביט בזוהר הרקיע מזהירים.

נשמע קול הברה מעל כסא הכבוד: כל היודע עדות באותו איש, יעיד.

העדים הסתכלו זה בזה, אחד חושב, אולי לשני יש עדות להעיד.

ניגשו שרי מעלה, תפסו לאחד העדים, אמרו לו: העד! העד כמה סבלת מאותו איש! העד כמה נרדפת! העד כמה בוזית! העד כמה הושפלת! העד כמה קוללת!

אמר אותו צדיק תמים, אותו קדוש טהור: מעולם לא רדף אותי, מעולם לא ביזה אותי, מעולם לא השפיל אותי, מעולם לא קילל אותי. ואם עשה, בטוחני ששגג, ומוחל אני לו בלב שלם.

שרי מעלה הוכו בהלם, ופנו לעד השני, אמרו לו: העד! העד כמה סבלת מאותו איש! העד כמה נרדפת! העד כמה בוזית! העד כמה הושפלת! העד כמה קוללת!

אמר אותו צדיק תמים, אותו קדוש טהור: מעולם לא רדף אותי, מעולם לא ביזה אותי, מעולם לא השפיל אותי, מעולם לא קילל אותי. ואם עשה, בטוחני ששגג, ומוחל אני לו בלב שלם.

וכן אמר העד השלישי, וכן אמר העד הרביעי, וכן אמרו כל העדים.

שרי מעלה לא ידעו את נפשם. חלקם, בעודם מסתירים פניהם שלא להביט בזוהרם של הקדושים הנוראיים, זעקו: היאך אתם אומרים כן? הלוא שמענו וכן ראינו, כיצד אותו איש רודף אתכם בשנאה עצומה ובמעשים בזויים?

והצדיקים ענו, כיותר מבולבלים משרי מעלה, לא ידענו, לא שמענו, לא ראינו.

נשמע קול הברה מעל כסא הכבוד: הכניסוהו לגן עדן.

שרי מעלה הותקפו הלם, כיבו את האש מתחת לסיר הצואה, אחזו בזרועו של אותו איש, והכניסוהו לגן עדן, למעלה הגבוהה ביותר של גן עדן, כי לא נמצא מי שיעיד בו אפילו על דבר קטן.

כי כל חייו של אותו איש, רדף רק את הצדיקים התמימים ביותר, את הקדושים הטהורים ביותר, את המלאכים כבני אדם הנוראיים ביותר, שאינם נעלבים ואינם עולבים, ויכולים להעיד לפני כסא הכבוד, מעולם לא פגע בנו אותו איש.

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > רשע וטוב לו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext