בית פורומים יד בנימין

אכלנו אותה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/10/2010 07:40 לינק ישיר 
אכלנו אותה

כל מה שאני טוען בפורום בלוג הזה במשך שנים. מתפוצץ לנו בפרצוף.

נראה לי שרמת החיים שאליה הורגלנו הגיעה לקיצה, עידן חדש מתחיל מהיום, הנזק הישיר לא יהיה למעורבים שאיך שהוא בסופו של דבר יסתדרו, הנזק יהיה שלנו, גם תדמיתית וגם בפועל, אף גוף ממשלתי כבר לא ייתן את מה שנתן ובפרט כשמתברר שעשקו את המפונים שבזכותם קיבלנו הרבה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2010 16:34 לינק ישיר 

קצת קשה לי לראות את ההיתממות, כתבתי את זה מספר פעמים שיש בעיה עם מי שאישר לבחורי הישיבה לגשת למכרז.
עד כמה שידוע לי עד לרגע זה לא נחתם הסכם עם ישיבת תורת החיים וכל העשייה שלהם היא שלא כדין וזאת בלשון המעטה, עד לרגע זה הם לא כלולים בסעיף 81 לחוק פינוי פיצוי (סעיף שהוסף ל 2 המכרזים האחרונים ובעצם נתן פתח לכאורה להוספת תלמידי מוסדות שהיו בגוש אעפ"י שאותם תלמידים אפילו לא ראו את הגוש מעולם).
מכיוון שעד היום לא נחתם ההסכם אז בטח שבזמן הגשת המכרזים והבאת האישור מהמועצה, אף אחד לא היה זכאי לקבל אישור שהוא יכול להשתתף במכרז.

הסטוריה, כשקניתי את המגרש שלי התבע שהיתה 256, היתה מאוד ברורה, מוסד חינוכי מוגדר במרכז היישוב, המוסד מיועד למוסד חינוכי בלבד, היישוב היה מיועד ל 530 יחידות דיור.
ואז הגיע הפינוי ואיתו החגיגה הגדולה, התב"ע שונתה ל 256/7 נוספו למוסד החינוכי זכויות בניה ל 120 יחידות דיור נוספות ועוד כ 70 קראוילות שמנכ"ל משרד ראש הממשלה החליט להשאיר ביישוב על שטחי ציבור בשביל הישיבה.
והכי יפה שהכל הוכשר ע"י משרד הפנים בטענה שהשינויים מיועדים למפוני גוש קטיף, אלא שבזמן הפינוי נותרו 134 מגרשים שעדיין לא שווקו ע"י מינהל מקרקעי ישראל וכל המגרשים האלו נמסרו למינהלת סל"ע האחראית על הגירוש ושיקום, והועברו על ידה למפונים זכאים. לאחר שינוי התב"ע והוספת יח"ד שנולדו משינוי צורת היישוב וביטול בנייני מגורים, נלקחו העודפים כ 58 יחידות דיור לחגיגת שחיתות ובמקום למסור גם את אותם שטחים למפוני גוש קטיף, נולדה הגדרה חדשה "מפונים לא זכאים", שתפקידה לפתור בעיות מזומנים שאנשים שמעולם לא ראו את הגוש ותושבי הישובים במועצה שכבר קיבלו אין סוף הזדמנויות ומכרזים, וזאת במקום לפתור בעיות למפונים מסכנים שעד היום מתגלגלים ברחובות, כיום מתברר מה עשו עם מגרשים אלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2010 19:46 לינק ישיר 
אולי לא אכלנו אותה

בזמן האחרון קניתי אופנים ואני מטייל הרבה בשבילי היישוב, אני מצדיע לאסקוזידו על היישוב שהוא בנה לנו והוא ראוי לכל שבח על כך.
אולי עכשיו הגיע הזמן להתחיל לטפל בדברים הקטנים, מצב השבילים, המדרכות והנקיון הם במצב גרוע מאוד, אולי אני לא מומחה גדול אבל נראה לי שבחורף כביש הביטחון יהפוך לים, המצב כיום בכביש הוא שאסקוזידו החליף כבר כמעט חצי מהכביש לחדש, אבל כל השבילים המובילים לכביש נראים קטסטרופה מלאים בליכלוך ובפסולת בניין שבחלקו נשאר ע"י קבלנים של המועצה, (אחד השבילים משמש כמקום עבודה לבית שהולך ונבנה) חלק מהמדרכות מתפרקות ובעיקר בולטת הבעיה בכניסה ליישוב ליד המזרקה.
מתברר שצדקתי מאוד כשקיימתי דיון עם אסקוזידו והתרעתי על השיטה המטופשת לשתול עצים ותאורת רחוב בחלק של המדרכה הצרה, כמעט אי אפשר ללכת במדרכות, אני רואה את כולם הולכים ונוסעים באופניים בכביש בגלל העצים http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2245482&forum_id=18001 
http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2454428&forum_id=18001
החניה על המדרכות, אני לא מבין מאיפה יש לאנשים היתר הילכתי או מוסרי לחסום את המדרכות ברכבם בגלל שהם הפכו את החניה הפרטית שלהם לחצר, (לי זה כבר עלה ביוקר).

תוקן על ידי איציק_בלוי ב- 21/10/2010 19:49:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2011 21:53 לינק ישיר 

ראיות שגבי מימון קנה קרקעות במרמה

גבי מימון (צילום יח"צ)
הדס שטייף
עדכון אחרון: 19:14 , 05/01/2011

המשטרה ממליצה להעמיד לדין את מנכ"ל משרד הפנים, גבי מימון, ואיש עסקים נוסף בחשד שהשיגו קרקעות שהיו מיועדות למפוני גוש קטיף ולתושבי המועצה גן שורק באמצעות איש קש. היחידה לפשיעה כלכלית, בה התנהלה החקירה בחודשיים האחרונים, העבירה את חומר החקירה לפרקליטות, שתכריע האם להגיש כתב אישום נגד מימון

משטרת ישראל הודיעה היום (ד') על המלצתה להעמיד לדין את מנכ"ל משרד הפנים ויד ימינו של השר אלי ישי, גבי מימון, ואת איש העסקים עופר גואטה. השניים חשודים כי רכשו במרמה מגרשים במושב בני-בנימין, המיועדים לתושבי המועצה האזורית נחל שורק או למפוני גוש קטיף.

תחילתה של הפרשה באוקטובר האחרון: מימון נעצר ונחקר על ידי היחידה הארצית למאבק בפשיעה כלכלית, להב 433. ימים ספורים לאחר מכן הודה מימון כי היה מעורב ברכישת קרקעות בפרויקט. "ייתכן שההתנהלות של אחי לא הייתה אתית", אמר אחיו משה בראיון לגלי צה"ל.

על פי החשד, מימון יחד עם גואטה קנו את הקרקעות באמצעות אנשי קש שעמדו בקריטריונים לרכישת המגרשים. החקירה, שנפתחה לפני כמה שבועות, התבצעה ביחידה למאבק בפשיעה כלכלית, והיום הועבר חומר החקירה לפרקליטות מחוז המרכז. הסעיפים שנכללו בתיק - חשד לקבלת דבר במרמה ושימוש במסמך מזויף.

החקירה נפתחה בעקבות פניית מבקר המדינה, שמצא את הליקויים בהקצאת הקרקעות בדו"ח האחרון שהגיש. על-פי הראיות שהתגבשו, מימון הצליח לבצע את המעשים בשל רשלנות של ראש מועצת נחל שורק, אלי אסקוזידו, שהעלים עין ולא אימת כדין את חוזי החכירה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > יד בנימין > אכלנו אותה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext