בית פורומים יד בנימין

למי שייך בית הכנסת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/12/2010 16:47 לינק ישיר 
למי שייך בית הכנסת

השבוע העלו חברי עמותת בית הכנסת לדיון האם לקבל חברים נוספים לבית הכנסת ואני מעוניין להרהר בקול.
בית הכנסת נבנה מכספי כל תושבי המועצה בתקציב של כ 5 מיליון ש"ח (ביה"כ הספרדי נבנה מכספי מינהלת סלע גם הוא בעלות של כ 5 מיליון ש"ח).
זכו חברי בית הכנסת וביתם היה מוכן לפני המתדפקים היום על הדלתות וחולקו כל המקומות, כמחאה נרשמתי כחבר ללא מקום בלבד ובפרט שאני לא מתפלל קבוע ולא נראה לי מהראוי לתפוס מקומות.
רבים מבעלי המקומות קנו את המקומות כנכס ובתפילות הבוקר בשבת נראה שהרבה מהמקומות לא מאויישים.

לדעתי, כל זמן שהיישוב לא אוכלס בשלמותו אין לחלק מקומות ובטח לא לילדים כשמבוגרים לא מוצאים את מקומם.

לאחר איכלוס היישוב או אולי כבר לפני, הגיע הזמן לחשוב על ביה"כ נוסף בצד הכניסה ליישוב ואפילו מבנה ארעי ועל חשבון המועצה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 23:37 לינק ישיר 

תקציב בניית בית הכנסת

מינהלת סלע 4.795.000 ש"ח
קרנות המועצה (תשלום הפיתוח ששילמנו) 5.705.000 ש"ח
השתתפות "בעלים" (ככל הנראה עבור ריהוט) 230.000 ש"ח
תקציב המועצה (לא ברור לי למה נכנס כתב"ר) 93.600 ש"ח
סך עלות בניית ביה"כ הספרדי והמרכזי 10.823.600 ש"ח (ככל הנראה כולל ריהוט וכולל 50.000 ש"ח שוחד בחירות).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2010 11:55 לינק ישיר 

יש לי מיני פיתרון למצב שנוצר
אסקוזידו פעל נכון וצריך להודות לו שדאג לבניית בתי כנסת וזה ממש לא מובן מאליו, אבל מכיוון שאין ביד בנימין שטחי ציבור כל התושבים חייבים להבין שאין מספיק מקום וצריכים להתגמש, אף בית כנסת כאן לא שייך למישהו פרטי וגם לא לעמותות ולכל תושב זכות שווה אפילו אם הגיע מאוחר ליישוב ואין כאן "כל הקודם זוכה" כי הכסף הוא מכספי הפיתוח שעלה לכל משפחה לפחות 100 אלף ש"ח
ולכן צריך להחליט על כלל ישובי בכל בתי הכנסת, המקומות ישארו על שם מי שקנה את המקום, אבל שעת התפילה תהיה שעת קבלת החזקה על אותה תפילה ומי שאיחר לא יוכל להקים אדם אחר שהגיע לפניו וגם לא את ילדיו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > יד בנימין > למי שייך בית הכנסת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext