אשכול זה מיועד לאותן בחורות שמסתכלות לפעמים על בחורי ישיבה כאל סוג של "פנאטים שצריך ללמד אותם דרכי התנהלות". אציג זאת בטורי מזוית שונה במקצת. חבר'ה זו לא בושה! מסתבר שחלקנו אוהבים ואפילו קצת מכורים לתוכנית הריאליטי בעלת הרייטניג הגבוה במדינה.
נו תגידו אתם "האאאח הגדווול". יפה,תשובה נכונה. אם ידעתם אותה מסתבר מאוד להניח שגם אתם קצת "הצצתם בה ואתם יודעים על מה מדובר".(הערת אגב: כשאני כותב "אתם" אני מתכוין לשני המינים).
בתור חובב בלתי נלהב בעליל של התוכנית (בכל זאת חובב) עלתה לי איזושהיא סאטירה מעניינת בראש.
באיזשהוא מקום הישיבות,כן הישיבות הן ג"כ מן סוג של "בית האח הגדול". עדיין לא הבנתם למה?
זה פשוט! כאן אציג בפניכם את המכנה המשותף הסאטירי הזה. מוכנים? אוקי נתחיל.
לא רק באח הגדול אני -תושב הבית צריך למסור דו"ח שבועי לפעמים גם יומיומי בהקשר לאיך שהתנהגתי ואיך אני מתכונן להתנהג בעתיד. אצלנו בישיבה את תפקיד ה"ביג בראד'ר" מגלם המשגיח.
גם בישיבה אני צריך להסתדר עם אקלים חברתי שיכול להיות גם דוחה לפעמים. גם כאן אני צריך להיטמע בתוכו
לשתוק ,להתפשר,להבליג, כן, גם בצרכי ההומיניטריים הבסיסיים כמו התור למקלחת, חבר מעצבן ששומר את הכסף כדי לחתן את ילדיו (המתוכננים) במקום לקנות לעצמו את החטיף הכ"כ אהוב עליו שבזה הרגע הוא מבקש ליטלו ממני.בעצם במה לא?! בהכל! בישיבה המושג "שלי" אינו קיים. הכל שייך לכולם לא מתאים לך "תודח". מזכיר משהו אה?!
גם בישיבה יש אלף עיניים מסוקרנות שעוקבות אחר כל צעד שלך . (הוא השאיר את נעלי היום חול שלו בישיבה. שמע לי גבר! הבן אדם מתארס עוד היום). הם מחלקות לך ציונים( אתה מתפלל כמו ניצול שואה תקופת תרום השואה. בתקופת ההשכלה יענו, כן גם הומור יש להם לפעמים).
יש גם משימות(רוצה להחסיר סדר שלישי באופן סדרתי? משימתך היא להתייצב לתפילות בישיבה יום שלם וזכית בשלך, ועוד ע"ז הדרך).
אם אתה מפשל יותר מידי , זהירות ישנן גם הדחות.
רק שפה אין מנצח. כל אחד הוא מנצח בפני עצמו.
וזהו המסר שרציתי להעביר אליכם קוראי טור זה. ישיבה היא לא רק מקום ללימוד תורה . היא בראש לא יודע אם בראשונה כור היתוך, בחורים בעלי קשיי חברה קשים יצאו ממנה אהודים,מדוברים ומצליחנים. כאלה שחשבו שלפקשש הוא הכשרון הטוב ביותר שלהם גילו לפתע את מסתריהם את הכוחות, היכולות, והכשרונות שקיננו בתוכם.
אז אל תגידו לי,"בחורי ישיבה-פנאטים" הם כולם עוברים זיקוק הם מנצחי הריאליטי הכי ריאלי שיש.
תוקן על ידי גלובאלי ב- 28/12/2010 01:07:18
תוקן על ידי אסיק_good ב- 28/12/2010 03:07:14
אחרי מחקר מעמיק מהו "האח הגדול" ומהו הקונספט, אינו דומה הדין לנידון.
הבעיה היחידה בכל זה, שרק בערך 30% מהבחורי ישיבה לומדים 3 סדרים ביום כדבעי. זאת אומרת ישיבה מוגדר בתור מקום ללמוד תורה, לא בתור מקום לעשות משימות כלשהן ולהעביר זמן בלבדר צופים.
זאת אומרת לאח הגדול אין מטרה,