בית פורומים שידוכי חרדים

האמצעי שמקדש את המטרה /טור אישי ושאלה קטנה.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/1/2011 09:47 לינק ישיר 
האמצעי שמקדש את המטרה /טור אישי ושאלה קטנה.

אחרי תקופה קצרה שלא הגבתי כאן, אני חוזר עם טור אישי... ושאלה קטנה המתבקשת בסופו.
למרות שלטור עצמו יש קשר קטן לשידוכים, אך בעקרון ההקשר הוא בעיקר לשאלה המתבקשת בסופו.
אלו שכבר קראו אותו בבלוג שלי, או שקשה להם לקרוא הכל, מוזמנים לדלג לשורות האחרונות, שם נמצאת השאלה...

עוד כשהיינו קטנים, הסבירו לנו עד כמה ברוחניות אסור שהמטרה תקדש את האמצעים (הפסולים).
הגדירו זאת כאדם שרוצה להתקרב להשי"ת ולהתעורר ב-5 בבוקר לומר סליחות, רק שהלה אינו יכול להתעורר..
בכדי להתעורר הוא הניח 12 שעונים ופלאפונים שהעירו אותו, מה שגרם גם לכל דיירי הבניין לקום ביחד איתו.
כך שהמטרה- לקום ולומר סליחות, אינה מקדשת את האמצעים- שבהם עבר על אינספור עברות של בן-אדם לחברו.

אך לפעמים, יתכן ויוצר מצב הפוך. שבו האמצעים הכשרים והטובים באים לקדם את המטרה- האינטרס האישי שלנו.
כך שאני יכול לעורר ולהעיר לאדם על הרוחניות שלו, רק בכדי לקדם את האינטרס הספציפי שלי.
פוסט זה נכתב בעקבות חוויה שעברתי, שחידדה לי את התובנה הזאת, עד לעומקי שערות ראשי...
תוך כדי שימוש בתכונה השלילית שלי, בה אני חותך אופי של אדם לפרוסות דקות בעזרת חוט דנטלי ומקלדת.
לא נותר לי אלא לאחל לכם.. שתהיה קריאה מהנה, ומועילה.

לאחר שאמא שלי העירה לי שאני נראה כמו "נזיר קתולי אדוק", ואחותי זרקה לי מילה שיפה לי "פזור"...
בסופו של דבר שערות ראשי הכריעו את כף מאזני ההתלבטות, ומצאתי את עצמי הולך להסתפר ולגזוז את שערות ראשי
ללכת להסתפר הינה חוויה שאינני מחבב, במיוחד אם מדובר בספר בקצה השכונה בה אני מתגורר ולא באזור הישיבה.

מדובר בבחור נחמד, שחזר בתשובה מזה כמה
שנים, תמיד יש לו על מי ומה לדבר, ולרוב תצא ממנו מלא וגדוש במידע חדש. אך לעתים, הוא עוזב 28 שנות נימוסים והליכות, ומזהה אותך כגורם שצריך להטיף לו מוסר.. והוא יעשה זאת...
כבר שהתיישבתי על הכסא, בתחושת הלב שלי הרגשתי שהנני מתיישב על ספסל הנאשמים...
הוא שאל אותי "תגיד אח שלי, מי סיפר אותך ככה בפעם שעברה?" עניתי לו שזה היה חבר שלי.
הוא החל להתקיף "תגיד ככה בישיבות מלמדים אתכם להסתפר? ממש כמו תספורות של אני לא יודע מה..."
הוא לא הפסיק והמשיך "תראה את הפאות שלך, למה הוא עשה לך אותם כאלה דקות?"
לא התייחסתי, והזכרתי לו שבסך הכל אני מבקש תספורת סטנדרטית, ושישאיר לי קצת בלורית מקדימה, כמו תמיד.
אך הוא בשלו "אתה צריך לדעת אצל מי ללכת להסתפר" הבנתי שמבחינתו זה התקנה לעוון החמור שלי.

פתאום ירד לי האסימון, ונולדה בי התובנה...
הרבה פעמים אנו מעירים לסובבים אותנו לא בשביל לתקן את מצבם הרוחני אלא בשביל לקדם את האינטרסים שלנו.
כך שהוא מעיר לי על סוג התספורות (שלדעתו אינה ראויה לבן-תורה) בשביל שאני יבוא להסתפר אצלו.

קולו שהפר את הדממה וקטע את חוט מחשבותיי, גרם לי להקשיב לו בשנית..
"תגיד, אתה בשידוכים?" עניתי לו את מה שאתם גם יודעים שעדיין לא וכ"ו...
עשיתי ככל הנראה טעות. קיבלתי ממנו שיעור בעניין פרו ורבו וכ"ו... כשהוא מכליל את כל בחורי הישיבות שבגלקסיה.
לפתע הוא שאל אותי "יש לי בת-דודה שרוצה מישהו שישב וילמד, נראה לי שאתם ממש מתאימים...

שוב נפל לי האסימון, והבנתי טוב יותר את אותה התובנה בשנית.
הרבה פעמים אנו מעירים לסובבים אותנו לא בשביל לתקן את מצבם הרוחני אלא בשביל לקדם את האינטרסים שלנו.
כך שהוא העיר לי על החשיבות שיש בלצאת לשידוכים, ועד כמה חשובה תורה+ אישה. בשביל לקדם ת'הצעה לשידוך.

שאלתי אותו (רק בשביל להעביר את
הזמן) האם בוגרת של איזה סמינר היא? ובמה היא מתעסקת?...
הוא ענה "בטח בוגרת סמינר, סמינר של ערכים. כבר שנתיים שהיא חזקה בתשובה, אמרתישהיא רוצה מישהו שילמד.."
קלטתי עד כמה מצבי ביש, והעדפתי לסיים את החוויה הרוחנית המרוממת כמה שיותר מהר, והתחמקתי מלשוחח איתו.
היו רגעים בהם חשבתי שיתכן ולכסא ישנו מנגנון "כסא חשמלי", רק המחשבה על המוות בעינויים הזה, צמררה אותי.

הוא סיים לספר אותי, שילמתי, ויצאתי בהבטחה לעצמי ש--"לכאן אני יותר לא חוזר".
כשכבר בייתי ברחוב אני קולט אותו רץ אחרי וצועק "אתה תלמיד חכם, איך שכחת שלא נטלת ידיים אחרי התספורת?"
חזרתי למספרה כשאני מהרר א- האם אני עובר על ההבטחה של "לא לחזור לכאן" או שיש לזה דין של הפעם הקודמת?
ב- מה האינטרס שלו עכשיו כשהוא מעיר לי?, הרי כפי שכבר הורגלתי לא סתם אני סופג הערות על מצבי הרוחני.
ולפתע הוא אמר לי "אם אתה כבר כאן, התחלתי לא מזמן למכור גם כיפות, נראה לי שאתה צריך..." ורכשתי כיפה.

קלטתי בפעם השלישית (שמהווה חזקה) את התובנה שלי...
כך שהוא העיר לי על הצורך בנטילת הידיים, ובזכות זה "דחף" לי גם כיפה. (אם כי אני מסופק, האם זה מהווה כראיה)

לא שאני אישית יותר טוב, אך יש אנשים שתובנה זאת מתבטאת אצלם באופן מוקצן.
קשה איתם, אך אי אפשר בלעדיהם (ולא רק בגלל שלא יהיה לי טור אישי עכשיו)...
אך אם לא הייתי רואה את אותה התנהגות באופן קיצוני, ספק אם הייתי מרגיש שגם אני נוהג כך, לפחות בתת-מודע.

יוצא אפוא שלעתים אנו חושבים (בעיקר ברוחניות) שאנו עוזרים למישהו אחר להיות יר"ש ומדקדק יותר במצוות...
אך בכך אנו מקדמים את האינטרסים שלנו דרך אותו אמצעי קדוש, ומקדשים את המטרה ע"י האמצעים.

וכאן השאלה נשאלת,
אתם מכירים אנשים שדוחפים לכם הצעות שהינם ברמה רוחנית יותר גבוהה ממכם?
תוך כדי שהם מסבירים לכם כמה חשוב שהבעל/האישה יהיו חזקים ברוחניות במיוחד אחרי החתונה וכ"ו...
אותם אנשים משתמשים באמצעים הקדושים, בכדי לקדם מטרות שלהם...
איך מתמודדים עם זה? או שאתם משלימים עם המצב?

לבלוג המלא שלי- http://bhol-forums.co.il/topic.asp?cat_id=38&topic_id=2859853&forum_id=21067

תוקן על ידי קרונפלקס ב- 14/01/2011 10:16:29

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/1/2011 13:30 לינק ישיר 

כתיבה חזקה כתמיד.
עלה והצלח!!!!!!!!

אם מותר לי להביע את התרשמותי מהסיפור
קשה לומר שהמטרה בהערה היתה שתבוא להסתפר אצלו ( כי כל ספר יודע כל סוג)
זה יותר נראה שהוא פשוט רצה לחזק אותך דבר מצוי מאוד אצל בעלי תשובה שעוד לא התיישבו לגמרי.

אבל גם זה כלול במסקנתך כוונתי
לרצון לחזק אחר לא מתוך כוונה לש"ש אלא בשביל להרגיש שאני יודע ושאני שווה ואפי' אצל החרדי יש לי מה לתקן .

גם זה נכלל בדבריך שהרבה פעמים אנו מעירים לסובבים אותנו לא בשביל לתקן את מצבם הרוחני אלא בשביל לקדם את האינטרסים שלנו.
הדבר הזה מצוי מאוד ומחזק את מסקנתך הנ"ל .
כמובן שדברי לא רק על בעלי תשובה רק שאצלם זה בולט והמשופשפים יודעים להסתיר....

כמובן אין בדברי על אלו שמכוונים לש"ש ועושים בתבונה יהי חלקי עמהם.

בנוגע לשאלתך נזעקתי להתריע אין דבר יותר גרוע מהבדלים ברוחניות בין בני הזוג
אדם חייב לקחת כפי רמתו ובלי לרמות לא את עצמו ולא את אחרים.

תוקן על ידי אוהביהודי ב- 14/01/2011 13:34:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2012 22:42 לינק ישיר 

הקפצה.
שוווה
פוסט מעולה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/11/2012 23:45 לינק ישיר 

WooooooooooooW!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2012 09:43 לינק ישיר 

קודם כל מברוק על ההשקעה! אךךךך איזה תענוג ...ממש נהנתי...

ועכשיו לתשובות....

לא פעם ולא פעמיים ולא אלף פעמים קרא לי שפגשתי סוג כזה של אנשים..

ולאו דפקא ברוחניות....

חברה שלא דיברתי איתה משנות הסמינר...פתאום ניהית החברה הכי טובה שלי...

באה איתי לקניות משלמת לי על הגלידה עד שלא יכולתי ושאלתי אותה על מה ולמה הנחמדות הזו....

עד שהיא ירתה\טה ואמרה שיש לה אח בול בסגנון שלי שהיא רוצה לשדך...

אמרתי שאין מצב ואני לא שומעת עדיין אפילו וגם לפי איך שאני יודעת...אני לא מתחילה ליהיות מתאימה...

מאז ועד היום לא ראיתי ולא שמעתי עליה...

שהיא קלטה שאני לא יגשים את הרצונות שלה...פשוט התאדה מהאופק...

אני יכולה לרשום מגילות על אנשים שחושבים רק על טובתם האישית ולא רואים אותך ממשבצת של

דף חשבון.......

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/11/2012 11:40 לינק ישיר 

לא צריך להתעלם מהם קח אותם כקרש קפיצה בשבילך וקידום אינטרסים אישיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2012 12:08 לינק ישיר 

כולנו משתמשים באנשים אחרים,כל הזמן.
בין אם ברוחניות ובין אם בגשמיות.
העיקר,כמו שאומר קאנט..."עשה מעשיך כך שהאנושיות הן שבך והן שבכל איש אחר תהה לך לעולם גם תכלית ולעולם לא אמצעי בלבד."

אז אתה שואל על הצעות ברמה רוחנית גבוהה..ובאותה מידה זו יכולה להיות רמה רוחנית נמוכה..או כל דבר אחר שמכיל רק אינטרסים אישיים בלי שום מחשבה על השני.
אבל לדעתי- בכל דבר יש אינטרסים אישיים ,זה טבעי וזה בסדר-כל עוד יש עוד משהו מלבדם....

מה אם הספר הזה מאד מחבב אותך ורוצה שתיראה טוב.? .או אולי הוא מאד אוהב ומעריך גם אותך וגם את הקרובה שלו והוא לא התעמק מספיק לראות את השוני ביניכם....והוא באמת פשוט רוצה לעשות טוב ל2 נפשות..?

יש מצב שאתה רואה את הכל רק מנקודת המבט שלך,וגם את המחשבות והדחפים שהם לכאורה שלו- אתה יוצר והוגה בהתאם למחשבות ולרצונות שלך.
גיבשת מחשבה/דעה מסוימת (שאולי היא נכונה !) ואח"כ הדרך להתאים את הכל ..היתה קצרה.
אם תחזיק בדעה הזו כמוחלטת -בכל מעשה/אמירה של כל אדם אתה תאמת אותה..ותשמח שאתה צודק...
אבל יש מצב שהדברים שונים..או לפחות לא חד משמעים... 

זה לא קל-אבל באידיאל,כדאי לנסות לשנות את המחשבה שלך..ייתכן שקוראים לזה "לדון לכף זכות"...
גם אם יהיו מקרים שזה לא יהיה מדוייק...זו נראית לי הסתכלות עדיפה. (שוב..לא תמיד זה קל ואפשרי-אבל לפחות שזה יהיה שם...שמדי פעם ננסה לנהוג כך)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/11/2012 13:31 לינק ישיר 

מעניין איך קרה שאפ'חד לא ראה את האשכול הזה בזמנו.. כולל אותי.

לא יצא לי שהציעו לי משהו ו'הסבירו' לי על החשיבות של רוחניות חזקה.
המסר באופן כללי, ברור וחזק. נקודה למחשבה או יותר נכון- נקודת (ל)ביקורת (עצמית).

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > האמצעי שמקדש את המטרה /טור אישי ושאלה קטנה.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext