בית פורומים יד בנימין

האם באמת צריך ועד מקומי ליד בנימין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/1/2011 17:43 לינק ישיר 
האם באמת צריך ועד מקומי ליד בנימין

לאחר שיחה ארוכה עם יגאל מעודד יו"ר הוועד ולפני המפגש הערב בנושא, אני תוהה האם אנחנו צריכים וועד יישוב מקומי.

ראשית עובדות,
חלק מהנבחרים שנבחרו בבחירות שאורגנו ע"י משרד הפנים לפני כשנתיים, התפטרו, חלקם בצורה רישמית למשרד הפנים, חלקם בהודעה בע"פ וחלקם ברגליים.

ראש המועצה אמר לי ולרבים שלדעתו אין צורך בישוב כמו יד בנימין בוועד יישוב, המועצה ממלאת את כל התפקידים להוציא ועדת תרבות וחינוך.

תושבי יישוב בנחל שורק שיש בו וועד מקומי משלמים בנוסף לארנונה של 30.36 ש"ח למ"ר לשנה עוד 16.19 ש"ח למ"ר (הליך שצריך לעבור אישור משרד הפנים), גם על זה אמר לי ראש המועצה שהוא לא רואה מוצדק לגבות סכום זה ביד בנימין.

לדעת יגאל ומהמקום שהוא בא יש חשיבות גדולה בוועד מקומי שיקשר בין התושבים למועצה, לדעתו לוועד יש יותר יכולות בטיפול הפרטני.
לדעתי ומהעיר שאני מגיע ממנה, אין שום צורך בתוספת ביוקרטית והפניה הישירה למועצה ולראש המועצה מועדפת בעיניי, מנסיוני הרב ביד בנימין, הקישור הישיר עובד ללא דופי וכל פניה לראש המועצה במייל [email protected] מטופלת בתוך שעות (חוץ מהבעיות השוטפות, ניקיון וכו' שגם וועד לא יעזור).

לדוגמה: עפ"י דרישת שורקות כל מי שעושה קולטי אנרגיה מחוייב מאישור מהוועד המקומי, עפ"י מעודד, רק תושב אחד ביקש וקיבל אישור, עפ"י שורקות (באינטרנט מפורסמים כל האישורים והרשיונות) כולם קיבלו, ולכולם רשום תאריך שבו הם הביאו אישור מהוועד המקומי, כך שאין צורך בוועד וכשצריכים, החותמת מונחת במקום הנכון.

המסקנה שלי וזה מה שאמרתי ליגאל, מישהו צריך קומבינה, השער, השארת קראוילות, מסירת שטחי ציבור, מסירת בית הארחה או הבריכה, או משהו בלתי ידוע כרגע.

מיכוון שלראש המועצה יש מספיק כוח, להתנגד או לדרוש הם לא יוכלו, ולהיות חותמת גומי הם בין כה וכה גם עכשיו.

לכן, לדעתי, אין צורך בוועד ומיותר לאנשים לעשות צחוק מעצמם.

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > יד בנימין > האם באמת צריך ועד מקומי ליד בנימין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext