| נשלח ב-28/4/2011 18:32 |
|
| |
אין כמעט בחורים שלומדים מקצוע לפני החתונה.....
לא נעים מההורים,מהמשפחה, מהחברים,מהשכנים, מהסביבה, וגם, לעוף מהישיבה מן הסתם. ועל כולם 'שידוכים' להיקרא בחור מקולקל, אפילו אם יש אח שלא לגמרי בישיבה אנשים מתחילים לחשוב פעמייםץץץץץ
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2011 18:35 |
|
| |
| עטT כתב: |  |
לא יודעת.. קשה לי להאמין שמי שלא לוקח אחריות לחיים שלו כשהוא עצמאי וחופשי, יקח בעתיד-- כשיהיה חייב..
א. להיפך כשיהיה חייב אז הוא מחויב
ב. לא הבנתי למה את קוראת לזה 'לקחת אחריות לחיים' מי שמתחתן ודאי צריך לקחת עצמו בידיים,אם בעבודה,ואם בלימוד,ואלכ"ל.
|
|
למה נראה לך שכיום גבר/אישה לא אמור לקחת אחריות לחייו??????
בנ"א רציני שאכפת לו מעצמו, לא יבזבז זמן לריק.
בשביל מה אדם חי?? בשביל אשתו? בשביל משפחתו?
-- אתה ראוי לחיות בזכות עצמך. אז תוכיח את זה שאתה שווה משו.
אני אף פעם לא מבינה את האנשים שעושים משהו מתוך הכרח וכורח המציאות.
אם יש לך אפשרות לשקול תחילה ולנהל את חייך בתבונה אז תעשה את זה. למה להגיע למצב של אפס בשביל לקום מהכיסא????
|
| נשלח ב-28/4/2011 21:58 |
|
| |
טוב, אני מבין שאת לא מבינה, ותשמחי שככה....... עד שאתה לא שם, לא תבין........
ואף אחד לא מגיע לשם מרצון, מפלס הלימודים הולך ויורד........ עד שמגיעים למצב הזה........
|
| נשלח ב-28/4/2011 22:19 |
|
| |
בן כמה אתה?
אתה בוודאי ובוודאי צריך להיות עירני, מודע ואחראי לעתיד שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2011 23:00 |
|
| |
מודע, ערני,ואחראי...........
לא דיברתי דוקא עלי אלא על התופעה, אני מכיר כמה כאלה.
מה אתם רוצים שיעשו?
|
| נשלח ב-28/4/2011 23:34 |
|
| |
עכשיו שיש לי קצת זמן, אאריך קצת.
ראשית, את התופעה אני מכיר מקרוב, אצל רבים מידידי, ורבים המה.
גם אותו בחור רציני, שמטבעו הוא מן האנשים שעושים משהו עם חייהם, ואינם מבזבזים אותם על ריק, כאשר לא יצלח בלימוד, מאיזה סיבה שלא תהיה, וידע בעצמו, שבמהלך הזמן הקרוב לא ימלא את יומו בלימוד התורה, אין הדבר פשוט לו כלל לצאת מהישיבה, ללימודים או לעבודה.
וכמה סיבות לזה. אך החשובה והעיקרית שבכולם, שכמעט כל בחור, שטעם טעם ישיבה, רוצה ושואף להקים את ביתו, מתוך הישיבה ממש. ואינו דומה בחור הנושא אשה מתוך הישיבה, וכשסביבתו בני הישיבה, לבחור הנושא אשה, מתוך האוניברסיטה, או מקום עבודתו, וכשסביבתו הם בני אותם המקומות. כמובן, שנלווים לענין זה כמה וכמה טעמים משניים, חלקם נזכרו בדברי הכותבים שלפני. חלקם מן הטעמים ראוים ונכונים, וחלקם קטנונים וילדותיים. יהיו מאלו או מאלו, מכל מקום הרי הם קיימים.
על כן, יבכר אותו הבחור, להמשיך לשהות בישיבה לתקופת מה -ומתוך תקוה שתקצר תקופה זו- על אף שמשלם על זה במחיר יקר מאוד של בזבוז זמן, ומצב רוח לא טוב בשל חוסר מיצוי עצמי.
אין הזמן בידי יותר, והחכם יחכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2011 23:47 |
|
| |
אדםשתאנוש.
 הצלחת לומר מה שאני לא הצלחתי!!
דרך אגב, כתבת 'ורבים המה' , החבר'ה כאן צריכים (בעיקר צריכות) להבין עד כמה רבים הם, בכל מיני דרגות........
|
| נשלח ב-29/4/2011 00:10 |
|
| |
אדם, אמרת דברי טעם.. ויש מבין. אבל עדיין עובדה זו, או יותר נכון- מציאות זו קשה מאד. כי כך נוצר פער אדיר בין הגברים המרגילים עצמם לברוח למציאות לא קימת מידי יום לבין הבנות שמאד מקורקעות וחיות באופן יציב ונורמטיבי.. הפער שנוצר הוא לא רק באורח חיים אלא פוגע באופן ישיר באישיות ובדימוי העצמי של הבחור.
|
| נשלח ב-29/4/2011 00:19 |
|
| |
הפער נכון באיזשהו מקום.
אך "הגברים המרגילים עצמם לברוח", זה לא דבר כ"כ קיים, יש מי שבורח, ויש מי שמשים עצמו במודע במצב של "בין השמשות". אני ממש לא בעד המצב הזה, אבל יש כאלו שבוחרים בו.
שימי לב, שגברים המרגילים עצמם לברוח, קיימים בכל מקום, ובכל ציבור.
אני רגיל לומר, שאותו אברך שלא עושה כלום בכולל, ונזרק מכולל לכולל, אם היה יוצא לשוק העבודה, היה עובד על 20.70 ש"ח לשעה, וכל שלשה חודשים מחפש עבודה חדשה. והרי שוק העבודה מלא כאלו.
ומכל מקום יש יותר ממשהו בדבריך, כמו שאמרתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2011 00:19 |
|
| |
נראה לי שהבחורות רוצות לדעת אם אתה סגור על עצמך - האם יש לך כיוון בחיים? לפי מה שכתבת, כבר יש לך כיוון ואתה יכול לענות להן תשובה טובה מאד. הבעיה שלך היא (כמו שציינו לפני) שאתה מציג את עצמך בתור משהו שאתה לא. אם אתה לא מסוגל ללמוד יום שלם, אבל מצד שני לא רוצה\יכול לעזוב את הישיבה לפני החתונה, המסלול ההגיוני עבורך הוא ללמוד שנה שנתיים בכולל, ואח"כ להתחיל ללמוד מקצוע כלשהו. יש פתרונות, כמו שכתבה קוטבית (ואני לא מבין מדוע היא לא רוצה לתת גושפנקא למקומות האלו). נראה לי שאם תסביר שזה מה שאתה מתכונן לעשות, זה יענה להן על השאלה. אבל נראה לי שכיוון שלא נוח לך עם העובדה שאתה לא רוצה ללמוד כל החיים, אתה מתבייש לבוא ולומר שאתה מתכונן ללמוד מקצוע (אולי גם לעצמך - אתה נמנע בכלל לחשוב על הכיוון הזה), וכך אתה יוצא קרח מכאן ומכאן: גם לא מפגין התלהבות גדולה מהלימוד וגם אין לך תוכנית חילופית. מה שאתה צריך להבין זה שאתה לא צריך לפתור את הבעיות של עולם הישיבות בעצמך: א. קורה שבן אדם לא יכול ללמוד יום שלם. ב. אתה לא צריך ללכת וללמוד מקצוע כבר עכשיו.
|
| נשלח ב-29/4/2011 00:54 |
|
| |
אדם,
מסכימה עם דבריך.
נכון- שיש 'בריחה' בכל ציבור.
ויש גם איזושהי הסוואה. ז"א בחור שרוצה ללמוד מקצוע/לעבוד אבל עדיין מחוייב(ע"ד עצמו) להישאר בישיבה בתקופה זו. -זה מבחינתי גם איזושהי בריחה. כי אותו אדם לא חי את עצמו אלא חי את ה'מה יגידו'..
ו..נכון, זה לא ממש הגדרה של המושג 'בריחה'.
אבל לדעתי מצב של הסוואה יכול להתפתח ל'בריחה'....
בכל אופן, יש עוד הרבה מה לומר על אותם בחורים שיושבים על הגדר בינתיים -- עד שתבוא המיועדת.
ולא נסטה מן הנושא כרגע.
תרי,
(אני לא רוצה לתת גושפנקא כי המצב הרצוי הוא מאד אינדיוודואלי. ברור לכל שיש ערך עליון ללימוד התורה. אבל כשזה לא שם. אז אין ספק שלימוד מקצוע/עבודה הם טובים בהרבה מן הבטלה. [ולא משנה מה הנסיבות של הבטלה.])
תוקן על ידי קוטבית ב- 29/04/2011 01:05:03
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2011 20:48 |
|
| |
תודה לכולם על התגובות
קטT,ואדםשת.. תודה על ההבנה
המצב הוא כמו שכותב תרי זוזי רק שאני עדיין לא סגור על זה עד הסוף לקוטבית,ברור לי שיש הבדל ,אם בגלל שחלק מהסיבה שאני לומד היום פחות זה המצב המתסכל וגם בוודאי שמסגרת של נישואין מכניסה אתהבנאדם לאחריות שבנינו רוב האנשים שאני מכיר אם הם לא חייבים הם לא עושים ואם אפשר מחר למה היום
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 01:50 |
|
| |
| אדםשתאנוש כתב: |  | עכשיו שיש לי קצת זמן, אאריך קצת.
וכמה סיבות לזה. אך החשובה והעיקרית שבכולם, שכמעט כל בחור, שטעם טעם ישיבה, רוצה ושואף להקים את ביתו, מתוך הישיבה ממש. ואינו דומה בחור הנושא אשה מתוך הישיבה, וכשסביבתו בני הישיבה, לבחור הנושא אשה, מתוך האוניברסיטה, או מקום עבודתו, וכשסביבתו הם בני אותם המקומות.
|
|
לפי דבריך רואים את הקושי של בחור לעשות שינוי בחייו.
אבל בהחלט הפוך, עדיף שבחור יתחתן ממקום שעושה משהוא אם החיים שלו ,ולא ממקום שלא עושה כלום.
נ.ב
תוקן על ידי מזדקן ב- 01/05/2011 02:06:08
תוקן על ידי מזדקן ב- 01/05/2011 02:08:27
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 02:55 |
|
| |
איך בלי לדעת מה הכיוון בחיים אפשר לבחור בחורה לחיים שלמים? זו השאלה היותר גדולה.. אחרי שאדם סגור על עצמו מי הוא ומה הוא, קל יותר למצוא משהו דומה ...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 04:22 |
|
| |
אני בוחר אופי. ועדיף גם בלי עודף דעה שיהיה יותר קל להתקדם אח"כ לאן שנמצא לנכון (לא מדבר על יר"ש)
|
|
|
|
|