| נשלח ב-18/5/2011 02:00 |
|
| |
האם כדאי להסתפר בגלל פגישה בספירת העומר ?
ידוע ומוכר שרבנים מתירים להסתפר בספירת העומר בגלל שידוך .
האם כדאי להסתפר לפגישה הראשונה עם הבחורה ולראות טוב חיצונית
או לבוא עם השיער המדובלל לפגישה - להראות צדיק ולא בדיוק חתיך (במציאות ,גם צדיק וגם חתיך)
אבל, יכול להיות שהבחורה תתרשם לטובה יותר מהמעשה הנשגב שהבוא לא מסופר
רוצה לשמוע את דעתכם\ן
תוקן על ידי glvs ב- 18/05/2011 02:05:11
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2011 09:51 |
|
| |
אממ... נראה לי שלא מקובל להסתפר גם אם זה מותר.
הבחור הראשון שנפגשתי איתו, גם היה בספירת העומר, כמובן שנתנו לי אלפי אזהרות שהוא לא מגולח וזה ספירת העומר ושהוא נראה יותר יפה וכו וכו וכו..
אחרי הספירה נפגשנו שוב וראיתי אותו בלי זקן..
לא נראה לי שצריך להסתפר, שהשדכנית תתן לה כמה אזהרות, ויהיה בסדר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2011 11:48 |
|
| |
לא מובא בשום מקום בהלכה שמותר להסתפר גם לא למטרה נעלה שכזו אלא לאבי הבן סנדק ומוהל בברית בלבד אני יכול לשאול את השאלה לכיוון שיש לו יותר טיעון הלכתי למה להתיר וזה במקרה שאני מצטער אולי מותר לי להתגלח.. הסיבה שלא מסתפרים היא מכיוון שנוהגים מנהגי אבילות תחשוב לעצמך על אדם שתהיה לו פגישה עם ראש הממשלה מתי שהוא אבל בדיוק שלושה שבועות לפניי נפטר לו אביו האם גם אז הוא יסתפר ויהיה חתיך או שהוא יהיה כמו שהוא ויסביר מדוע זה כך..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2011 12:17 |
|
| |
אתה משווה בין אבל חדש לאבילות ישנה? מה עוד שמנהגי התספורת מאוחרים מאוד והומצאו בזמן הראשונים לכל המוקדם לדעתי. (ויש דיעות שזה רק תספורת הראש, אבל לא גילוח הזקן שהוא מעשה יומיומי..)
בכל מקרה, נמנעו ישראל מלישא נשים בזמן הזה מכל מיני סיבות, אבל להתארס מותר לכתחילה (כי אם הוא יחכה לאחר ספירת העומר יכול להיות שמישהו אחר יקדים אותו) אז אם יש חשש כלשהו שהבחורה תפסול בגלל הזקן ברור שמותר להתגלח, המצווה להתחתן חשובה יותר מכל מיני מנהגים...
כמובן, יש בנות שאצלן דווקא הגילוח יעשה להן רושם של בחור חפיפניק ש"לא מקפיד" אז כמו בכל דבר בחיים: "know your audience"
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 02:26 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | אתה משווה בין אבל חדש לאבילות ישנה? מה עוד שמנהגי התספורת מאוחרים מאוד והומצאו בזמן הראשונים
לכל המוקדם לדעתי. (ויש דיעות שזה רק תספורת הראש, אבל לא גילוח הזקן שהוא מעשה יומיומי..)
בכל מקרה, נמנעו ישראל מלישא נשים בזמן הזה מכל מיני סיבות, אבל להתארס מותר לכתחילה (כי אם הוא
יחכה לאחר ספירת העומר יכול להיות שמישהו אחר יקדים אותו) אז אם יש חשש כלשהו שהבחורה תפסול
בגלל הזקן ברור שמותר להתגלח, המצווה להתחתן חשובה יותר מכל מיני מנהגים...
|
|
תסלח לי שאני צוחק על דברייך בלשון המעטה זה פשוט ליצנות לשמה
להתארס מותר גם בתשעה באב מהסיבה של שמא יקדימנו אחר
ולגבי האם יש חשש שכל כך ברור לך יש לך איזהשהוא סימוך לדבריך שהם בדיחה תסלח לי
ואל תשכח שמנהג בישראל דין הוא
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 19:50 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
כמובן, יש בנות שאצלן דווקא הגילוח יעשה להן רושם של בחור חפיפניק ש"לא מקפיד"
"" |
|
במשפט הזה אתה צודק! וכמו שכתבו גם אחרים. מה הוא יסביר שכדי לעשות רושם הוא התגלח? והיא מחפשת בחור צדיק.
היה סיפור על בחור ישיבה אחד ששאל את אחד מגדולי הפוסקים, ( אולי הגרש"ז אויערבך זצ"ל, אבל לא בטוח ב100%) אם מותר לו להתגלח לצורך פגישה , והסביר לו את מצבו וההכרח וכו', והתיר לו.
הבחורה השיבה בשלילה, כי הוא לא מקפיד על הלכות הספירה...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 20:35 |
|
| |
בס"ד מרוב שאנחנו מחפשים להשאיר רושם טוב אנחנו נכשלים. דעתי האישית "לא להשתמש בהיתרים". במיוחד אם חשוב לך להשתקף בבבואה האמיתית שלך. זה לא סירחון שחייבים להתקלח גם בתשעת הימים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2011 03:02 |
|
| |
דווקא יפה לך הזקן .
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2011 09:40 |
|
| |
בטח, כי אתה מזדקן ;)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2011 20:34 |
|
| |
אין שום היתר!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 08:20 |
|
| |
הסתפרתי לבסוף לכבוד שבת קודש פרשת בחוקתי - ל"ג בעומר במוצאי שבת
אחח,ככה אני נראה בן אדם ולא חיה על שתיים
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 09:38 |
|
| |
תוקן על ידי שיר852 ב- 25/05/2011 09:41:34
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2011 19:37 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | ***
תוקן על ידי שיר852 ב- 25/05/2011 09:41:34 |
|
מסקרן אותי לדעת מה כתבת ,שהחלטת בסוף למחוק :)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2011 10:29 |
|
| |
אם מחקתי, כנראה שחשבתי שזה מה שנכון לעשות.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2011 10:30 |
|
| |
אגב, זה לא היה כזה מעניין.. אז אל תהיה מוטרד.
|
|
|
|
|