בית פורומים יד בנימין

וועדת ההתנגדויות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/5/2011 09:52 לינק ישיר 
וועדת ההתנגדויות

ביום ראשון לג בעומר התקיימה ישיבת ההתנגדויות, לישיבה הגיעו כ 40 איש מיד בנימין, הופתעתי ואני בטוח שכל האנשים שהגיעו לישיבה הופתעו מאוד.

מהישיבה למדתי שיש לחץ רב ממועצת גדרה לפתור את הבעיה בעיקר כדי שיקבלו התרי בניה לאזור התעשיה ולבניה נוספת, מועצת גדרה לקחה את ראש עיריית ראש"צ לשעבר מאיר ניצן כדי שיקדם את הנושא (משום מה לא הוא ולא ראש המועצה הגיעו).
למזלנו אחד מהתושבים שאיני יודע את שמו ולא הגיש התנגדות ביקש את זכות הדיבור וביקש להשאיר את ההקפאה לגדרה עד להשלמת בניית המתקן והפעלתו בפועל כדי שיראה שהוא פועל כנדרש (עפ"י אסקוזידו הערה התקבלה).

הוועדה ככל הנראה תאשר את הבנייה ולדעתי מצבינו חמור, ואם חושבים תושבי יד בנימין שהבעייה היא של דונה ג (רוב התושבים שהגיעו היו מדונה ג), אז יש לי חדשות, עפ"י אסקוזידו המתקן או החלק המסריח יהיה במקום הכי נמוך מתחת לכביש 7, אף אחד לא ידע לתת לי תשובה על ריחות, רוחות והשפעת הורדת המתקן לעמדה נמוכה יותר על תושבי יד בנימין.

את המכרז שלחתי לאחד המומחים הגדולים ביותר בארץ למט"ש ולצערי את תשובתו קיבלתי רק אחרי הוועדה וזו תשובתו:

קראתי, יש שם פרק העוסק במתקן טיפול בריחות . פרק 4.1

הפרק דל ביותר, אמנם יש שם הגדרה ספציפית של הטכנולוגיה לטיפול בריח , אבל אין ממדים מינימליים של האמצעים ההנדסיים שהקבלן אמור לעמוד בהם . כך שהוא יכול לבנות מתקן קטן ביותר. למשל מה ספיקת האויר שהמתקן יקבל.

חוץ מזה התכנן מסתפק בכיסוי רק של מתקני טיפול הקדם, אבל לא מגדיר מה הם במדוייק. בתהליך MBR יש להגדרה הזו פרשנות אחרת מלמתקן SBR. אבל מלבד מתקן טיפול הקדם, יהיה שם גם מתקני בוצה שלהם ריח נוראי, וזה לא מוזכר.

לו אני הייתי צריך להגדיר במדוייק אילו ריחות ובאיזה רמה מותר לי לפלוט ממתקן שישוב סמוך אליו עד 400 מ'. הייתי מתייעץ עם הד"ר רבקה קולטון (מומחית לריח) , לצורך הגדרה עבור המתכנן והקבלן.

דבר איתי אם אתה זקוק לעוד משהו.

פניתי לד"ר קולטון ושלחתי לה את כל החומר והיא הזדעזעה מצורת כתיבת המכרז בעניין הריח, ביקשתי מיעקב רוט ומאסקוזידו שיקחו אותה כנציגת התושבים כדי שתוכל לבחון את תוצאות המכרז לפני שמחליטים על הזוכה (ביום ראשון) כדי שתנסה להציל משהו מהמכרז האומלל והלא חוקי, אסקוזידו אמר לי שהוא יבדוק ויראה מה אפשר לעשות.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2011 09:54 לינק ישיר 
זה החלק במכרז על הריחות מתוך כ 200 עמודים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2011 07:26 לינק ישיר 
הפייסבוק של ראש מועצת גדרה

שדרוג מט"ש נשגב

מאת יואל גמליאל - ראש מועצת גדרה‏ בתאריך יום חמישי 16 דצמבר 2010‏ בשעה 08:06‏‏

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2011 08:04 לינק ישיר 

בישיבת המועצה, ישיבה 284/11 מתאריך 16.2.11 אישרה המועצה תוספת לתבר 727 שדרוג נשגב 150 אלף ש"ח, בישיבת המועצה ישיבה טלפונית 285/11 מתאריך 14.3.11 אישרה המועצה תוספת נוספת לתבר 727 שדרוג נשגב 300 אלף ש"ח
לפני כשנה בישיבת המועצה ישיבה 278/10 מתאריך 16.5.10 אישרה המועצה לאותו סעיף 500 אלף ש"ח.
זאת אומרת שבשנה האחרונה השקיעה המועצה בבור הביוב וסרחונות שלנו כמעט מיליון ש"ח.

מועצת נחל שורק שותפה במטש נשגב בס"ה ב 13% ומכך שעל השותפות היה להשקיע בשנה זו כ 6 מיליון ש"ח ומזה מועצת גדרה השותפה ב 58% היתה אמורה להשקיע כ 4 מיליון ש"ח.

עברתי על פרוטוקולים של גדרה, בני עייש וגדרות ואני לא רואה שום תבר בנושא מטש נשגב.

אולי מישהו מוכן להסביר מה הולך כאן, לכאורה השנה הושקעו במטש כ 7 מיליון ש"ח, או שרק המועצה שלנו משקיעה והשאלה היא למה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2011 15:43 לינק ישיר 

תוקן על ידי איציק_בלוי ב- 29/05/2011 15:53:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2011 05:58 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 21:59 לינק ישיר 
בחירת הזוכה

לפעמים נדמה שאפשר לשקר לכל העולם כל הזמן.

היום התכנסה ועדת המכרזים (אין לי מושג של מי (של המועצה או של כל השותפים אם יש כאלה בנשגב)) ובחרה בקבלן הזוכה, שם הקבלן יפורסם בשבוע הבא... 

נ.ב
בעקבות מכתבם של אדם טבע ודין, הודיע אסקוזידו ביום ראשון, שהוא לא יכנס את וועדת המכרזים, אלא שמכיוון שהוא היה עסוק אתמול ביום ירושלים, הוא לא ידע שהחברים זומנו והוועדה התכנסה בלי לידע אותו היום בחדר אחר במועצה.

תוקן על ידי איציק_בלוי ב- 31/05/2011 22:14:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2011 13:31 לינק ישיר 
מכתב תשובה שעדיין לא קיבלתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2011 21:26 לינק ישיר 
מהדורה 2, המכתב שנשלח אלי עם תאריך אחר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > יד בנימין > וועדת ההתנגדויות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext