אינסופית, את טוענת שהציבור הד"ל שכן מכיר לבד, לא כל כך מצליח למצוא זיווג כמו בציבור החרדי. אני לא מסכים עם ההוכחה שלך. החברה שאנו מכנים בשם הד"ל מקיפה קשת רחבה מאד של אנשים. חלק ניכר מהציבור הד"ל לא ממש מחפש להתחתן מיד. כמובן, אם יגיע נסיך חלומותיהם אז כן, יתחתנו, אבל קודם צריך פרנסה, קריירה, הגשמה עצמית, וכדומה. אי אפשר אם כן לקחת את הניסיון של הציבור הד"ל ולהחל אותו על אותם חרדים שבאמת מחפשים להתחתן.
אני מסכים איתך שחלק ניכר מהציבור החרדי חי באושר נפלא עם בת זוגם. נדמה לי לאחרונה יצא איזה שהוא סקר שגילה שמכלל האוכלוסיה הציבור החרדי יש לו הכי הרבה שלום בית. אני לא המלצתי להכיר לבד כמו שלא המלצתי להכיר עם שידוך, אני רק הצבעתי שיש יתרונות בלהכיר לבד, והבחור הבוחר יבחר.
שאלת מנין לי שאין להשוות חיי נישואין המבוססים על קשר עמוק לחיי נישואין החסרים מרכיב זה. התשובה שלי היא ממה שאני רואה אצל חברים ומשפחה. אני רואה זוגות נשואים עם שלום בית והכל, אבל הניצוץ חסר. הבעל והאשה חיים בשותפות עם הרמוניה שלימה אבל לא יותר מזה. לעומת זאת יש זוגות שאתה נמצא בקרבתם אתה מרגיש משהו נפלא, הכימיה שיש ביניהם משרה רוח טובה מאד על כל הסובבים, ונוסכת חוט של חן וחסד על הזוג עצמם. אני בכל מקרה רוצה אוירה זו בשביל עצמי.
ולבסוף תגובה שקבלתי באישי:
קראתי את המאמר שהעלת לדיון.
אתה צריך להבין דבר מספר דברים..
מאוד חשוב לדעת באיזה גיל מדובר.אם בגלאי ה19-22,ברור שעדיף שידוך.רישמי.עם שדכן מקצועי..
אך כשאתה מגיע לגילאים של 24+ החבר'ה החרדים,בנים ובנות,לא ימתינו "בשילוב ידיים" לשדכנית/ן שיואיל בטובו,להציע הצעות לא קשורות.יש להם מעגלים חברתיים משלהם,הם מכירים האחד לשני...אמנם זה לא ממש "שירות עצמי"..שבחור מכיר את הבחורה ישירות,
אבל זה כן בחור רווק,מתקשר להציע לבחורה את חבר שלו או להפך.
באמצע יהיה ,(בהתחלה בכל אופן..) מישהו/מישהי צעיר/ה שינסה לעזור,לטובת שני הצדדים..ולתת מעצותיו בראש הצעיר..
ולא עיצות של איזה שדכן בן 80..זה פאסה..
יש לי חברה,שיצאה עם בחור..והם לא התאימו.שעה אחר כך(!),היא התקשרה להציע לו את חברה שלה.
לזה אני קוראת מצווה אמיתית...חסד.
למה לא,בעצם?..מדוע בחורים/בחרות משחקים "בונקר" בעוד הם יכולים בהחלט להעביר שמות לחברים שלהם?..
חייבים להלחם בתופעת הרווקות..!
וכיצד נלחם?..שנתאמץ לפתוח את העיינים והאוזניים,להביט מסביב מסביב ולמצוא את הזוג המתאים הבא..
בציבור הדתי לאומי הרימו את הכפפה ויש ארגונים כמו "ישפה" ועוד שחבר'ה צעירים,דואגים לחברים שלהם..
 |
|
|