בית פורומים שידוכי חרדים

עם שידוך או בלי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/6/2011 13:38 לינק ישיר 

אנסופית- את נשמעת מאושרת- ואני שמחה בשבילך!

את עצמך אומרת שיותר נח להכיר לא בשידוך,
שיש יתרון- אבל הוא לא משמעותי בעינייך..
(לא מסכימה איתך שהוא לא משמעותי אבל, שיהיה..)
אז למה ללכת דווקא על שידוך? אם יש בדרך השניה יתרון אפילו אם הוא קטן..

בכדי לתת צ'אנס לאושר, חייבים להמשיך לחיות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/6/2011 13:42 לינק ישיר 

אני לא אכנס ליתרונות או לחסרונות מכיוון שיש לי נסיון אך ורק בצד אחד שהועלה כאן. לא ניסיתי את שני האפציות!!!

מה שראיתי זה דבר פשוט
"מה' אשה לאיש"  וכמו שמו"ר מביא בשם גדולי עולם שבזיווג רואים את ההשגחה במוחש ממש.
והרבה דרכים למקום להביא לגמור השידוך
מן השמיים מסובבים בהרבה דרכים מופלאות שהשידוך אם הוא צריך לצאת לפועל ייצא גם נגד הטבע.
מסופר על החזון איש זצ"ל שנכנס אצלו אדם לברר על בחור אחד שהזון איש הכירו וענה לשואל "יכול להיות יותר טוב" אמר השואל: הרי כל אחד יכול להיות יותר טוב... ושוב שאלו על יראת שמים של הבחור ועל המידות וכו' וכד' ועל הכל נענה אותו אדם במשפט אחד "יכול להיות יותר טוב" והיהודי אומר אכן בכל דבר יכול להיות יותר טוב ... כשיצא אותו אדם אמר לחברו שליווהו שהחזון איש שיבח את הבחור... והשידוך יצא לפועל בס"ד.
את המעשה סיפר החזון איש לאחותו ואמר : "זהו דבר משונה, הרי בר דעת הוא השואל וכי אינו מבין מה שמדברים עמו..? אין זאת אלא שכששידוך צריך לצאת לפועל לא יעזור כלום!!!. 

הקב"ה בעצמו מאז בריאת העולם עסוק בלזווג זיווגים כידוע לכולם
ואין אנו פרופסורים לשידוכים גם אם אנו חושבים את עצמנו לבעלי ניסיון!!
וכידוע קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף וזה מדובר לפי חלק מהדעות על זיווג שני מכיוון שזה לפי מעשיו
וכבר מובא בספרים שבזיווג שני יכולים להינשא רווק ובתולה.
וישנם דעות שלפי מעשיו זה מגיל 20.

וכאשר בחור נפגש עם בחורה בצורה לא של שידוך שניהם לא עושים זאת בפרהסיה אלא במקומות נסתרים ומבודדים בדרך כלל ומ"ור מביא שיש איסור ייחוד גם בשטחים הללו למרות שהם פתוחים.
ובדרך כלל בחור ובחורה שיוצאים לא בשידוך לא יירחק היום שהם ייגעו אחד בשני לפני חופתם בין בתקופת ההיכרות ובין אחרי הנישואים ומובא בקבלה שזה גורם לדברים נוראיים בין היתר נזק בשלום בית.

אני לא צד בעניין מכיוון שניסיתי אך צד אחד אך יכול אני להגיד לכל אלו שמנסים את הדרך הנוספת שלא בצורת שידוך 
ראיתי כתוב וכתבה זאת בחורה חכמה "שלהכיר לא בשידוך זה בזבוז זמן גם אם אתחתן בגיל 30"
שיהיה בהצלחה לכולם בזיווגם הראוי להם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2011 13:02 לינק ישיר 

זוג שמתחתנים בדרך שידוך רגילה בדר"כ ההתאהבות מגיעה אחרי החתונה, קודם רואים שיש התאמה שיש מכנה משותף ואז הולכים ומתאהבים משא"כ בהכרות רגילה בדר"כ מגיע ההתאהבות קודם. לכן אני חושב שאחוזי הגירושין בציבור החילוני הוא יותר גדול.

שורה תחתונה ברור כשמש שכ"שיטה" אסור לזה לקרות אפשר להסתכל אצל הציבור הדת"ל ששם זה יותר מקובל וישנם הרבה מקרים שנעשו איסורים חמורים בזמן ההכרות דבר שלא היה קורה בדרך שידוך רגילה, לכן הציבור החרדי בראשות רבניו מתנגד לזה כמובן שההתנגדות לזה כ"שיטה" קבועה אבל תמיד יש מקרים ח"פ שלא אמור להיות מזה דבר רע ולהפך זה יכול להביא תועלת, הרבה תועלת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2011 20:51 לינק ישיר 

ישועות,
מסכימה איתך. הגדרת כראוי. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/6/2011 02:11 לינק ישיר 

אינסופית, את טוענת שהציבור הד"ל שכן מכיר לבד, לא כל כך מצליח למצוא זיווג כמו בציבור החרדי. אני לא מסכים עם ההוכחה שלך. החברה שאנו מכנים בשם הד"ל מקיפה קשת רחבה מאד של אנשים. חלק ניכר מהציבור הד"ל לא ממש מחפש להתחתן מיד. כמובן, אם יגיע נסיך חלומותיהם אז כן, יתחתנו, אבל קודם צריך פרנסה, קריירה, הגשמה עצמית, וכדומה. אי אפשר אם כן לקחת את הניסיון של הציבור הד"ל ולהחל אותו על אותם חרדים שבאמת מחפשים להתחתן.

אני מסכים איתך שחלק ניכר מהציבור החרדי חי באושר נפלא עם בת זוגם. נדמה לי לאחרונה יצא איזה שהוא סקר שגילה שמכלל האוכלוסיה הציבור החרדי יש לו הכי הרבה שלום בית. אני לא המלצתי להכיר לבד כמו שלא המלצתי להכיר עם שידוך, אני רק הצבעתי שיש יתרונות בלהכיר לבד, והבחור הבוחר יבחר.

שאלת מנין לי שאין להשוות חיי נישואין המבוססים על קשר עמוק לחיי נישואין החסרים מרכיב זה. התשובה שלי היא ממה שאני רואה אצל חברים ומשפחה. אני רואה זוגות נשואים עם שלום בית והכל, אבל הניצוץ חסר. הבעל והאשה חיים בשותפות עם הרמוניה שלימה אבל לא יותר מזה. לעומת זאת יש זוגות שאתה נמצא בקרבתם אתה מרגיש משהו נפלא, הכימיה שיש ביניהם משרה רוח טובה מאד על כל הסובבים, ונוסכת חוט של חן וחסד על הזוג עצמם. אני בכל מקרה רוצה אוירה זו בשביל עצמי. 

ולבסוף תגובה שקבלתי באישי:

קראתי את המאמר שהעלת לדיון.
אתה צריך להבין דבר מספר דברים..
מאוד חשוב לדעת באיזה גיל מדובר.אם בגלאי ה19-22,ברור שעדיף שידוך.רישמי.עם שדכן מקצועי..
אך כשאתה מגיע לגילאים של 24+ החבר'ה החרדים,בנים ובנות,לא ימתינו "בשילוב ידיים" לשדכנית/ן שיואיל בטובו,להציע הצעות לא קשורות.יש להם מעגלים חברתיים משלהם,הם מכירים האחד לשני...אמנם זה לא ממש "שירות עצמי"..שבחור מכיר את הבחורה ישירות,
אבל זה כן בחור רווק,מתקשר להציע לבחורה את חבר שלו או להפך.
באמצע יהיה ,(בהתחלה בכל אופן..) מישהו/מישהי צעיר/ה שינסה לעזור,לטובת שני הצדדים..ולתת מעצותיו בראש הצעיר..
ולא עיצות של איזה שדכן בן 80..זה פאסה..
יש לי חברה,שיצאה עם בחור..והם לא התאימו.שעה אחר כך(!),היא התקשרה להציע לו את חברה שלה.
לזה אני קוראת מצווה אמיתית...חסד.
למה לא,בעצם?..מדוע בחורים/בחרות משחקים "בונקר" בעוד הם יכולים בהחלט להעביר שמות לחברים שלהם?..
חייבים להלחם בתופעת הרווקות..!
וכיצד נלחם?..שנתאמץ לפתוח את העיינים והאוזניים,להביט מסביב מסביב ולמצוא את הזוג המתאים הבא..
בציבור הדתי לאומי הרימו את  הכפפה ויש ארגונים כמו "ישפה" ועוד שחבר'ה צעירים,דואגים לחברים שלהם..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2011 20:04 לינק ישיר 

אז כן היה אשכול כזה....

(מעניין שאלה שהגיבו בו, לא זכרו את קיומו...)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/9/2011 20:43 לינק ישיר 

זכרנו, רק שזה בא מנקודות ראייה אחרות..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/9/2011 01:25 לינק ישיר 

אומר זאת כך-
בנורמל- הייתי מעדיפה שידוך רגיל.
אבל בגל הרקע שלי והעובדה שאין לי משפחה חרדית תומכת- אני משאירה גם את האופציה להיכרות לא בשידוך.
למרות שבדר"כ זה לא ממש אפשרי כי בחור שיתחיל איתי סתם ככה ברחוב סתם ידחה אותי.
זה אף פעם לא נראה טוב.

בקיצור- אין מוצא.
רק להתפלל שזה יבוא- מתישהו...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > עם שידוך או בלי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.