| נשלח ב-30/6/2011 10:56 |
|
| |
האתגר של הבוקר: להגיד "לא" בלי לפגוע
אתמול נפגשתי עם מישהי שהוצעה על ידי חברים משותפים. נהדרת, נחמדה, הכל טוב. באמת. אבל מסוג הפגישות שאתה יודע שאין טעם להמשיך לעוד אחת. הבחורה רווקה ואני הגרוש הראשון שהיא הסכימה להיפגש איתו. אני חושש שכאשר היא תשמע את ה"לא", אחרי פגישה אחת בלבד, רוחה תפול בקרבה, כי "הנה, אפילו גרוש לא רצה אותי". היא כבר צלצלה לבקש עוד פגישה ואני מתייסר מהבוקר כיצד לנסח את התשובה השלילית מבלי שהיא תפגע.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2011 12:09 |
|
| |
שאלה אנושית. בנושא הזה אין כ"כ מה לחשוב(אי התאמה אינו נוגע לסטטוס שלך או שלה) מבחינתך זה לענות בצורה הכי עדינה שהיא בחורה מצוינת אך לא הסגנון שאתה מחפש....
להיפגע היא תבחר אם כן או לא.
גוד לאק!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2011 13:39 |
|
| |
אממממ... אני בהחלט רואה בעין יפה את הרגישות של גרוש. זה יפה מאד ונכון מאד לחשוב איך לומר את זה, אחרי הכל יותר קשה לשמוע לא מגרוש אם היא רווקה. שאלה אחת קודם, אתה אמור להעביר את התשובה בעצמך או ע"י שדכן?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2011 14:13 |
|
| |
בהחלט דילמה כבדת משקל,בפרט לאור העובדה שככל הנראה מדובר בבחורה "תקועה" ובעייתית מאוד ,עד כדי כך שהסכימה להפגש עם גרוש[לא שיש משהו רע בגרושים,אך בכל זאת...],ואף הגרוש "הוריד" אותה,דבר שלבטח אינו ממהר לעשות.
ראשית,הכי חשוב,אל תמשוך זמן,משום שבכך תגרום לפיתוח ציפיות והעניין יהפך לקשה ופוגע יותר.
ולגוף הענין,לדעתי, אתה צריך לומר ולהסביר לה שהסיבה לסירובך,היא משום שלך ישנם מגרעות שבגללן אינך יכול להשתלב במעלותיה.בצורה כזאת,תיווצר אצלה ההרגשה שהיא "הורידה" אותך. וכמובן שעדיף לתת לכך "דוגמא" כל שהיא,עמ"נ להקנות לכך מימד אמין.
כך, מחד,השידוך יורד בצורה פשוטה. ומאידך,היא אינה נפגעת ומצטערת כ"כ,שהרי אין זה בגלל מגרעותיה,אלא בגלל שאין ראויים לה. מנסיון בתחומים אחרים-זה עובד.
בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2011 14:16 |
|
| |
שיר,אני ממש לא מסכימה איתך שיש קושי לשמוע לא מגרוש. שום רווקה לא ניגשת לפגישה עם גרוש בביטחון של חתונה מבחינתו.... הסטטוס שלו לא הופך אותו לסוג ב' ,הוא אפילו חכם יותר ובעל ניסיון ממנה. אמנם לא כל רווקה תסכים להיפגש עם גרוש אך משזה קורה הבדיקה היא מבחינת שתיהם. . .
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2011 14:21 |
|
| |
gnh,מגוחך לשמוע ממך שמדובר בבחורה תקועה מעצם פגישתה עם גרוש. אני רוצה לגלות לך שזה אף מראה עליה שהיא בוגרת וחכמה דיה כדי להבין שבבחור גרוש אין מום והוא יכול לעלות באישיותו מכל בחור רווק אחר. . ולא חסר סיפורים למכביר על רווקים (מוכשרים לחלוטין)שהתחתנו עם גרושים אף עם ילדים והם מאושרים !
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2011 14:57 |
|
| |
GNH- לדעתי זה נשמע צידקני כזה... מה גם שהבחורה יכולה לומר, אוקי- לי זה לא מפריע, אני יכולה להסתדר עם המגרעות שלך.
מימי- אף אחד לא אומר שהיא באה לפגישה על דעת חתונה. אבל לשמוע לא- זה תמיד קצת צובט, אז לשמוע לא אחרי שכאילו גם ככה התפשרת על גרוש.. צובט קצת יותר. ואת לא יכולה לומר שזו לא פשרה מצידה, כי זה לא הדבר הכי מקובל.
ולנהוג בעדינות אפ'עם לא מזיק.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2011 00:15 |
|
| |
קצת מצחיק, להחזיר תשובה שלילית בעדינות.
תמיד אנחנו מחזירים בעדינות וגם תמיד זה שלילי...
וכי יעלה על הדעת לא להחזיר בעדינות?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2011 02:30 |
|
| |
מזדקן, מה שלך ברור מאליו כנראה שאינו נחלת הכלל. תמיד נעים לשמוע גם כמה מחמאות יחד עם התשובה השלילית, שהרי גם אם הבחורה לא באמת חושבת כך, (אחרת הייתה מעוניינת להמשיך), לפחות היא טרחה להיות מנומסת, וגם זה סוג של מחמאה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2011 10:59 |
|
| |
הבעיה שהיא הייתה צריכה לספוג כאן תשובה שלילית מיד אחרי פגישה אחת בלבד של שעה וחצי. נראה לי שזה מכאיב קצת יותר מאשר להיפגש שתיים-שלוש פגישות ורק אז להפרד על רקע של אי התאמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2011 16:39 |
|
| |
תצא איתה עוד אחת, בפגישה תוכיח לך ע"י מעשה כזה או אחר שהיא לא תרצה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 12:39 |
|
| |
מה פתאום! זה רק נותן תקוות שווא, זה הופך את זה לרציני יותר, ואז זה מאכזב הרבה יותר. גרוש- ספר איך היה, בטח כבר החזרת תשובה..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 17:34 |
|
| |
להפגש עוד פגישה כשאני יודע שאין שום סיכוי זה: א. אכזרי בעליל. ב. בלתי אפשרי מבחינתי - נפשית ומנטלית.
איך היה? לא קל. אבל בלתי נמנע.
קיבלתי את הטלפון בשעות הצהרים והסברתי שיש לי רק תשבחות לומר והבחורה מיוחדת וכו', אך אני לא חושב שזה יכול להתאים בינינו.
הכי פשוט ואמיתי. נראה לי שבעניינים אלו לא כדאי להתחכם או לנסות לתלות העניין בפרט מסוים כפי שהוצע לעיל על ידי gnh, כמו ששיר העירה ובצדק - כשאתה מעלה טיעון כזה אפשר רק להסתבך. מה גם שאני משתדל לנהוג ביושר והגינות בענייני שידוכים.
לזכותה של המשדכת יאמר שלא עשתה לי חיים קשים, לא ניסתה ללחוץ ומיד עברה הלאה.
תוקן על ידי שווה_גרוש ב- 03/07/2011 17:45:24
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 17:41 |
|
| |
אגב, חבר קרוב שדיברתי איתו אמר לי "הכי פשוט, תגיד שהיא בחורה מדהימה אבל מזכירה לך את גרושתך"... רעיון מקורי. חייכתי, אבל זה לא בשבילי.
|
|
|
|
|