אריה, אני ממש לא מסכים עם הגישה שלך. ברור שבעל תשובה ראוי להערכה רבה מאד על שקם ושבר דפוס התנהגות בלתי ראויה, ובחר בדרך טובה, אבל אני חושב שזה בלתי אפשרי למחוק את העבר. אותו בעל תשובה שחווה מה שחווה לעולם לא ישכח את הדברים האלו, והם גם יגדירו לו במעט או בהרבה גישתו לעתיד.
ובאשר לדברי משתוקקת הם נראים לי כתמימים ביותר ובלתי צודקים לחלוטין. המשפט "תחלופת נשים זה דבר נורמלי" הוא הזוי וחסר כל קשר למציאות. החשיבה שאפשר לאדם לחוות בצורה סדירה פעם אחר פעם מצבים מוקצנים ומחייבים (וכל קשר אישות הוא מוקצן ומחייב) ואחר כך לעזוב אותו מבלי שזה ישאיר צלקות עמוקות היא חשיבה מוטעית לגמרי. כל בחורה שחווה קשרים רבים, באיזה שהוא שלב מגיעה למצב שהיא חסרת אמון בעצמה, לא מאמינה לבחורים, מרירה, שלילית ומיואשת. לדעתי, אין גורל אכזרי יותר מאשר להיוולד כבחורה חילונית. כמות הניצול, השקרים, המניפולציות הרגשיות, התקוות שהתנפצו, היא הרבה יותר מאשר אדם מסוגל לסבול.
ומה באשר לבחור חילוני שהוא החצי השני במחול השדים הזה? האם הוא נשאר תמים, אופטימי, חיובי, אחראי, בשל לזוגיות בריאה, אחרי כל מה שהוא עולל? התשובה היא לא ולא ולא!! בחור שחווה הרבה קשרים לומד לראות את האשה יותר חפץ מאשר אדם, לומד שהוא יכול לקבל ממנה את מה שהוא רוצה מבלי להחזיר מאומה, לומד להשוות בין החוויות הרבות שהוא חווה ותמיד להשתוקק לחוויה עוד יותר סוערת, לומד לא להשקיע את נפשו, עודף ההנאות הגופניות שוחק מה שנשאר מרוחניותו, וכן הלאה. אני אשאיר את זה לקוראים לשפוט אם בחור כזה ראוי לקשר בריא? (אם הוא באמת בעל תשובה, זאת אומרת שהוא עבר לפחות חמש שנים בשמירת נגיעה, ולפחות חמש שנים בחיים אחראים, יש אולי על מה לדבר. וגם אז צריך לחשוב אלף פעמים.)
לסיכום: הבחירה שתיאר שווה גרוש, היא בחירה שמקבילה למציאות במידה רבה מאד, ואם בחורה בוחרת בבעל תשובה (מזן כזה) ולא בגרוש (מסוג של שווה גרוש, שאגב נשמע בחור ממש על רמה), הרי שמדובר בבחורה שפועלת לפי סטיגמות ולא לפי הגיון בריא, וההפסד כולו שלה.
(ובמאמר המוסגר: אין לי מושג מאיפה משתוקקת החליטה שפעם התגרשו בגלל שהיו חולי נפש, והיום כשמתגרשים שני הצדדים אשמים, נשמח לשמוע הבהרות.)
 |
|
|