| נשלח ב-6/7/2011 08:07 |
|
| |
חרדים - ד"ל
שלום,
איך הייתם מגיבים אם הבת שלכם מודיע שהיא בשידוך עם בחור דתי לאומי (אומנם תורני)?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2011 08:13 |
|
| |
אפשר לחשוב שזה איסור חמור מהתורה....
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2011 08:50 |
|
| |
מכבי32
ברוך הבא!
מעניין שאת הודעתך הראשונה בהייד פארק בחרת לכתוב בפורום זה, האם הדבר נובע מהיכרות עם הפורום או דווקא מאי היכרות איתו.
לידעתך, פורום זה נועד להתדיידנות בנושאים שונים, הנושא שהעלית של יחס הורים חרדים לנישואין של ילדיהם עם בני זוג מהציונות הדתית עשוי להיות מעניין מאוד, אולם הדרך שהעלית את הדברים איננה מתאימה לפתיחת דיון.
מה דעתך בנושא? האם אתה מדבר על מקרה ספציפי? מהן הנסיבות שהביאו למקרה זה? היכן נמצאת הבת עצמה מבחינה חברתית ודתית? האם אתה רק עורך סקר עמדות ותגובות כפי שניסחת את השאלה? האם נוסח הכותרת מספר על תוכנה של ההודעה?
לתשומת ליבך, עבודה על ניסוח הודעה אמנם דורשת קצת מאמץ מחשבתי וזמן, אבל התוצאות של השקעה זו בדרך כלל מצדיקות את המאמץ.
|
| נשלח ב-6/7/2011 11:52 |
|
| |
הערה לאשכול שספק אם נולד
חושבני שמבחינות רבות ומהותיות ההקבלה בין המגזר הליטאי חרדי למגזר הדת"ל תורני גבוהה יותר מאשר בין המגזר הליטאי לחסידי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2011 19:39 |
|
| |
סליחה הבקר הייתי בלחץ, וזה היה חשוב לי לשאול לפני שאצא לעסקי.
יש לי רק כוונות טהורות, ולא מצאתי פורום אחר איפה לשאול, אם יש פורום יותר מתאים נא לכוון אותי שם.
אני בחור ד"ל תורני שהיגיע לשנות 28 של חייו. וידוע שצריכים להתפשר כדי להתחתן. באחרונה, קבלתי הצעה לפגוש בחורה חרדית. והייתי רוצה לשמוע איך הייתם מתנהגים לו מציעים לבת שלכם בחור תורני אבל ד"ל (שלומד אבל גם עובד, כיפה סרוגה לבנה, לא לובשל חלוצה לבנה ומכנסיים שחורים, וכו....). אבל הבחור טוב?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2011 00:30 |
|
| |
היות ומן הסתם הבחורה שמציעים לך כבר איננה בת 18, נראה לי שהוריה ישמחו מאוד כבר לראות אותה נכנסת בקשרי שידוכין. אם היא יכולה למצוא בבחור כמוך את בחיר ליבה, ניתן לשער שהיא גדלה בבית טוב ופתוח. אני עצמי חושב שהייתי מקבל בברכה חתן כזה לבתי הבוגרת, ואני מקווה שכך אכן יהיה אם תחליטו להשתדך.
בהצלחה!
|
|
| נשלח ב-7/7/2011 08:31 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 06:14 |
|
| |
תלוי אם מדובר בבית אשכנזי או ספרדי בגדול אני יודע שבמגזר הספרדי יש יותר פתיחות לנושא אם כי כל מקרה לגופו אבל אם הציעו והבחורה מוכנה להיפגש אין לך הוכחה גדולה מזאת
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2011 14:32 |
|
| |
מזל טוב + בונוס מיוחד לאור העדר הדרישות הכספיות.
|
|
|
|
|