בית פורומים אגודה אחת

הקוראים האלמוניים של הפורום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/7/2011 13:59 לינק ישיר 
הקוראים האלמוניים של הפורום

במהלך השנים בדקתי פעמים רבות את הגידול בפורום בהודעות ובצפיות, על מנת לעקוב אחרי העליות והמורדות בהשתתפות בפורום בכתיבה ובקריאה. עם הזמן, נוכחתי בתופעה מעניינת מאוד, של עליה רצופה במספר הצפיות של אשכולות ישנים מתחילת ימי הפורום, כאלו שלא עודכנו כבר מספר שנים. לאחרונה, החלטתי לבדוק את העניין ביסודיות. לשם כך, ביצעתי רישום של פרטי הצפיות מלפני חודשיים (8.5.2011), והשוואתי אותם עם פרטי הצפיות היום (6.7.2011). הנתונים שגיליתי הפתיעו אותי, ואני מבקש לשתף אתכם בהם.

במהלך חודשיים אלו נפתחו כל 794 האשכולות של הפורום, מספר הצפיות הכולל בחודשיים אלו בלבד עומד על 27,038 צפיות, זהו ממוצע של כ-34 צפיות לאשכול. המספר המינימלי של צפיות חדשות באשכול היה 3 והמספר המקסימלי 467. לעומת זאת, במהלך חודשיים אלו נכתבו רק 88 הודעות חדשות, בתוך 19 אשכולות, ש-11 מתוכם הם אשכולות חדשים.

החידה המסקרנת אותי ביותר היא, מי הם אותם קוראים אלמונים המתעניינים כל כך בפורום ואינם מוותרים על אף אשכול בו, ומצד שני הם אינם כותבים בו ואינם מוצאים מה להגיב לכל החומר הרב שנמצא כאן? האם אין להם מה להוסיף לדיונים כאן? האם הם חשים שלא בנוח לכתוב בפורום? אולי הם סבורים שאין עוד מי שקורא את הדברים בפורום?

לפי הנתונים הללו, שיעור הצפיות החדשות ביום הוא קרוב ל-500, זה נראה לי מספר מכובד מאוד לפורום לא כל כך פעיל. האם יש דרך להיעזר בנתונים אלו, בשביל להגביר את הפעילות בפורום?

תוקן על ידי בןציוןכהנא ב- 06/07/2011 14:17:21

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/7/2011 15:36 לינק ישיר 

אני אחד מהם, אבל לצערי את לי את הפנאי להשתתף בצורה אקטיבית יותר מפאת עיסוקי האחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2011 21:30 לינק ישיר 

אם יש שימוש כה רב בפורום, למה צריך להגביר את הפעילות?
אדם חיבר חיבור טוב ומועיל. החיבור מונח בספריה וכריכתו זוכה להתבלות בידי המשתמשים הרבים. האם זה אומר בהכרח שיש צורך לחבר עוד חיבור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2011 00:59 לינק ישיר 

אני גם מאלו.
אני צמא לשינוי.
שמח לשמוע על כל שינוי שמתחולל בציבור החרדי ומייחל ליום שבו אוכל לשלוח את ילדי למוסדות שבהם הם יוכלו לקבל תשתית ראויה לצורך למידת מקצוע.

אבל אני גם עייף ומאוייש ולכן אני כבר לא מדבר על כך ולא משתתף בפעולות שמסעיות לשינוי להתחולל.

אבל כל פעם שאני רואה שאגודה אחת רשומה ברשימה של הפורמים שהיו פעילים ביממה האחרונה אני רץ לפתוח ולראות אולי נשמע עוד משהו טוב אולי קורה משהו.
האמת שבדרך כלל אני מתאכזב לא קורה  כלום ואני מעריך שבשני עשורים הקרובים גם לא יקרה משהו משמעותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2011 07:48 לינק ישיר 

ymy

ברור שישנה תועלת גדולה בעצם העובדה שישנו חומר קריאה שמשמש אנשים לחשיבה אחרת על הדברים, אבל עדיין ישנן תועלות נוספות שאינן מושגות בפורום לא פעיל. גם במשל שהבאת, ברור שישנו הבדל בין ספר שקוראים בו ומקיימים דיון בעקבותיו בכתיבה אודותיו ובציטוט מתוכו והתדיינות בדבריו, לבין ספר שקוראים בו וממשיכים הלאה. ההתדיינות הפעילה בפורום מפתחת רעיונות חדשים, יוצרת חברויות וקשרים, ובעיקר היא רלוונטית לדברים עכשוויים.

אש לוהט

מצער מאוד לשמוע שאתה עייף ומיואש ושלדעתך לא יתחולל שום שינוי ב-20 השנים הקרובות, לדעתי יש מקום רב לאופטימית והרבה שינויים לטובה מתחוללים לנגד עיננו. "אגודה אחת" איננו פורום לעדכונים אלא לדיונים, ולכן מה שנכתב בו איננו הוכחה לדברים חדשים או להיפך. אולי באמת כדאי לחשוב על עדכונים של פעולות שונות.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/7/2011 17:14 לינק ישיר 

בן ציון, כתבתי אתמול הודעה קצת ארוכה ומשום מה היא לא עלתה, אך אין לי כוח לשחזר.

בקצרה, הרבה צפיות הן בין השאר תוצאה של סריקת מנועי חיפוש, ויש לקחת בחשבון גם משתמש שקורא את אותו אשכול בהמשכים.

למעשה כמות הצפיות שמציג הייד פארק  היא פרימיטיבית עבור ניתוחי שימוש, אם יש באפשרותך לקבל נתוני גוגל אנליטיקס ממפעילי האתר - יהיה ניתן להחכים הרבה יותר, משום שניתן בין השזאר לסנן שם את מנועי החיפוש וכן לזהות כמה גולשים ייחודיים צפו בפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2011 18:00 לינק ישיר 

בן ציון
אני לא יודע אם זה הסיבה האמיתית לתופעה, אבל הרבה כותבים חדשים כאן מקבלים קבלת פנים קרה מאד.
גם בימים האחרונים זה קרה.
הרבה אנשים לא רגילים לסגנון הכתיבה של הפורום וכאשר הם פותחים אשכול הם פותחים אותו בסגנון המקובל בבחרדי. ואז הם קצת חוטפים כשהם פותחים פה אשכול. אם דפדפת בהיסטוריה של הפורום אתה תוכל לראות שיש די הרבה אשכולות שנפתחו על ידי אנשים שצצו משום מקום ואז הם קיבלו ביקורת מיידית.
מצד אחד זה שומר על סגנון כתיבה ברמה, שכל כותב חדש מתחייב להתאים את עצמו לסגנון. אבל מצד שני זה נותן תחושה לאנשים מהצד שקוראים שמדובר פה בקבוצת חברים שמכירים אחד את השני וזה קצת מרתיע לכתוב במקום כזה. הדבר הזה מונע מהשיח העממי לחדור לפורום.
גם בעצור כאן חושבים זה מאד ככה, ונראה לי שזה מה שגרם לימי הזוהר של הפורום כפורום ברמה. אבל אל תשכח שאנחנו לא דנים כאן דיונים פילוסופיים אלא על נושאים קהילתיים. בסופו של דבר חלק מהדעיכה של עצכ"ח נובע מזה שכמות הכותבים הייתה מאד מוגבלת ועל כל דיון אז יש מישהו שצץ להעיר שהנושא כבר נדון.. זה באמת מתאים לאופי של הפורום שם אבל צריך לדון האם זה מתאים לכאן?
סיבה נוספת לתופעה זה שיש כל מיני קוראים חילונים או חרדים אנשי יתד נאמן שמאד מעניין אותם הדינמקה כאן אבל הם לא חלק מזה.. 

תוקן על ידי ההיולי ב- 07/07/2011 18:05:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2011 20:23 לינק ישיר 

דוקא הנושאים שבפורום כאן מאוד מענינים אותי,וגם מאוד תופסים אצלי מקום מבחינת זה שאני מוצא את עצמי מהרהר בנושאים אלו,כואב הרבה נושאים שנאמרים כאן,רק כמעט ואינני נכנס לכאן,כי שמתי לב שהפורום לא פעיל,אשמח מאוד שהפורום יחזור לפעילות,ואשמח גם להשתתף בו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2011 13:26 לינק ישיר 

גם אני עובר שוב ושוב על חומרים ישנים

אבל ישנו עוד סוג של אנשים שעובר על הפורום

והם האנשים המתנגדים למה שהפורום מייצג הם עושים זאת כדי לדעת בדיוק מה חושבים אנשים מסוימים
לא מעט פעמים צותתו דברים שכתבתי בבתי רבנים כדי להילחם בי

קחו גם את זה בחשבון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2011 22:57 לינק ישיר 

אני קורא בדרך כלל כשיש משהוא חדש.להשתתף לא,הכתיבה עולה לי במאמץ,ואני לא חושב שזה יועיל משהוא,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2011 23:55 לינק ישיר 

שלום לכם, שאלת אז אני מכבד...

אני מאותם השואפים וכמהים לשינוי, תומכים בכל מה שאפשר, מגייסים אוהדים ותומכים נוספים לרעיונות הכללים.

אמת שישנם רעיונות שאיני ממש שש עליהם (ויהי אור etc.) אבל כל פעם שאני קורא מישהו חדש שמגיע לפורום ומעלה רעיון, אפילו שלדעתי הוא מטופש ביותר הדבר גורם לי לשמחה עצומה ולתקווה שבסוף משהו ישתנה.

הרבה מהכותבים בפורום בפעמים הראשונות הם אנשים כואבים שדבריהם מגיעים מתוך כאב אדיר ורצון עז להשפיע ולו במשהו על השיח הציבורי בנושא, למרות שבמהלך הזמן ניתן כמעט בוודות לטעון שהדברים שבאמת מגיעים למעשה נבטו הרבה מאוד זמן, ולא משהו שנטע בהינף מקלדת.

החיים עמוסים ולא תמיד מספיקים להצטרף באופן אקטיבי, וכן הידיעה שהפורום בסופו של יום חוסה תחת מעילו של "בחדרי" הגדול שהוא מקום בולשביקי ודוחה מהסוג שלא מהסס להיות סובייקטיבי ולמחוק דעות שונות בעבור בצע כסף, ולעיתים אף פחות...

הדברים נכתבו רק להבהיר שישנם רבים מאוד שותפים סמויים למהפכה שרק מחכים ליום בו יקראו לדגל!! ישראל החפשית!!

נ.ב. בנציון, אפס גם אתה לא ממש היית פעיל בזמן האחרון, מה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2011 23:57 לינק ישיר 

שלום לכם, שאלת אז אני מכבד...

אני מאותם השואפים וכמהים לשינוי, תומכים בכל מה שאפשר, מגייסים אוהדים ותומכים נוספים לרעיונות הכללים.

אמת שישנם רעיונות שאיני ממש שש עליהם (ויהי אור etc.) אבל כל פעם שאני קורא מישהו חדש שמגיע לפורום ומעלה רעיון, אפילו שלדעתי הוא מטופש ביותר הדבר גורם לי לשמחה עצומה ולתקווה שבסוף משהו ישתנה.

הרבה מהכותבים בפורום בפעמים הראשונות הם אנשים כואבים שדבריהם מגיעים מתוך כאב אדיר ורצון עז להשפיע ולו במשהו על השיח הציבורי בנושא, למרות שבמהלך הזמן ניתן כמעט בוודות לטעון שהדברים שבאמת מגיעים למעשה נבטו הרבה מאוד זמן, ולא משהו שנטע בהינף מקלדת.

החיים עמוסים ולא תמיד מספיקים להצטרף באופן אקטיבי, וכן הידיעה שהפורום בסופו של יום חוסה תחת מעילו של "בחדרי" הגדול שהוא מקום בולשביקי ודוחה מהסוג שלא מהסס להיות סובייקטיבי ולמחוק דעות שונות בעבור בצע כסף, ולעיתים אף פחות...

הדברים נכתבו רק להבהיר שישנם רבים מאוד שותפים סמויים למהפכה שרק מחכים ליום בו יקראו לדגל!! ישראל החפשית!!

נ.ב. בנציון, אפס גם אתה לא ממש היית פעיל בזמן האחרון, מה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > הקוראים האלמוניים של הפורום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext