| נשלח ב-7/7/2011 13:08 |
|
| |
אברך שיוצא לעבוד כעובד יצור
מה לדעתכם ההרגשה של אברך שנאלץ לצאת לפרנסה כעובד ייצור עם ערסים
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2011 17:09 |
|
| |
תלוי בטיבו, יש "אברכים" שהם קצת "ערסים"... במידה והאברך מגיע מבית טוב, ההרגשה קשה.
אבל מוטב תכוון אותנו למטרת הדיון...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2011 18:07 |
|
| |
זה דומה לאברך כולל שנאלץ ללמוד בכולל של בעלי תשובה..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2011 20:30 |
|
| |
דווקא למדתי יותר משנה בכולל לחוזרים בתשובה, חשתי שם ממש בנוח.
נתיב בינה בירושלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2011 08:33 |
|
| |
התכוונתי שיש פה מקום לתחושת תסכול כשבעצם אברך למד לפחות 15 שנה לימודים גבוהים והוא לא זוכה להכרה מינימלית בלימודים האלה ואנשים שעשו תואר שלוש שנים ולא משנה אפילו במה מקודמים לתפקידים גבוהים יותר למרות שהם פחות מלומדים מאברך
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2011 09:59 |
|
| |
מה לעשות, יש גם עולים מרוסיה שהיו פרו' למקצועות שאין להם ביקוש בארץ ןחבקו אשפתות בעבודתם.
וללא ספק התופעה תתרחב בקרוב עם הווצרות תנאים כלכליים הגורמים לאברכים לצאת לעבוד. שמעתי את את טומי לפיד אומר בלגלוג כי יבוא יום ורוב האברכים לא יצליחו להתפרנס מכוללים ואז יצטרכו או לגנוב או לעבוד כשוטפי כלים במסעדה והא מקווה כי יבחרו באפשרות הראשונה.
תוקן על ידי תלמידטועה ב- 08/07/2011 10:00:55
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2011 15:42 |
|
| |
| noch כתב: |  | התכוונתי שיש פה מקום לתחושת תסכול כשבעצם אברך למד לפחות 15 שנה לימודים גבוהים והוא לא זוכה להכרה מינימלית בלימודים האלה ואנשים שעשו תואר שלוש שנים ולא משנה אפילו במה מקודמים לתפקידים גבוהים יותר למרות שהם פחות מלומדים מאברך |
|
אם רוצים שצהיה הכרה בלימודים שבתיים, צריך שתהיה מערכת לימודים ובחינות מסודרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2011 02:31 |
|
| |
אכן אותי אישית זה מאד תסכל לגלות בגיל 25 שלא קיבלתי הכשרה אפ' בכדי להיות עובד בפס יצור.
למה אתה חושב שאדם שיודע לפלפל ברשב"א ובר' חיים הוא אדם מלומד יותר מ"ערס". אם העבודה הייתה לערוך ספר תורני הייתי מבין את הטענה אבל בענייני עולם הזה לא מכשירים בישיבות ל כ ל ו ם.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2011 07:35 |
|
| |
אש אין ספק שלימוד תורני אינו מכין לחיי עבודה, אבל מי שלומד ברצינות רוכש יכולות והרגלי למידה היכולים להקל מאוד על למידה עצמית מהירה ויעילה יחסית לנורמה. מנסיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2011 11:38 |
|
| |
אני לא יודע מה הנסיון שלך.
הנסיון שלי הראה לי שיש אנשים שלא יכולים בגיל 25 להתחיל ללמוד מתמטיקה ולהגיע אפ' לשלוש יחידות שלא נדבר על חמש יחידות הנדרשות בלימודים של המדעים המדויקים. לעומת אנשים עם מנת משכל נמוכה יותר שמצליחים בזכות זה שהם התחילו ללמוד מגיל 8 את הדברים שחשובים לעתיד חייהם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2011 23:59 |
|
| |
נוש אכן כן ההרגשה היא נורא נורא לא פשוטה, אני מכיר את זה מקרוב. המלחמה הפנימית שיש לאברך ביציאה לעבודה היא קשה כשאול. הקושי גובר לפי כמה אברך שהיית,מחד. ולפי מקום העבודה/הלימודים מאידך.
אך ראה זה פלא עלה בדעתי פעם להקים קבוצת תמיכה יחודית לנושא זה, אך נענתי לרוב במשיכת כתפיים, ובהתחמקות. מסתבר שכמה שזה קשה, עוד יותר קשה לדבר על זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2011 14:26 |
|
| |
אני חושב שזה הכי מתאים לאברך מכיוון שבעבורות כאלו אין מגבלה על המחשבה ואפשר לחשוב בלימוד
והערסים הכי מכבדים יראי שמים באמת והם רואים טוב מי צבוע
|
|
|
|
|