בית פורומים אגודה אחת

ראיון עם הרב אמסלם לעיתון ויהי אור ביום שלישי.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/7/2011 14:50 לינק ישיר 
ראיון עם הרב אמסלם לעיתון ויהי אור ביום שלישי.

מכיוון שאגודה אחת שותפים להרבה מדעותיו של הרב אמסלם ומכיוון שאנו רוצים לערוך ראיון יוצא דופן ומעניין במיוחד אני פונה אליכם כדי שתספרו לנו מה לדעתכם כדאי לשאול אותו. עזרו לנו למצוא שאלות מעניינות, ששום עיתון עדיין לא שאל את הרב אמסלם.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2011 20:17 לינק ישיר 

מתוך דברי בןציון באשכול כאן: http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=22&topic_id=2794333&forum_id=18119

בנוגע לדבריו על יציאה של חרדים לעבודה, אני אינני רואה חידוש גדול בדברים אלו, והדברים כבר קורים כיום בפועל במידה רבה. לצערי, מעבר לדיבורים לא ראיתי את הרב אמסלם נוקף אצבע בנושא, ואני סבור שאם הוא היה פועל בנידון הייתי יודע על כך מתוקף עיסוקי בנושא. הכנסת איננה במה לדיבורים בלבד, אלא בעיקר מקום למעשים.

מעבר לשני נושאים אלו, אני מזהה לצערי דיבור גזעני של הרב אמסלם כלפי האשכנזים. מבחינתי, אין הבדל בין הפסול שבהתבטאות מזלזלת ופוגענית בספרדים, לבין אמירות פוגעניות באשכנזים. הרב אמסלם נשמע באוזני כמי שמרבה לדבר בגנות האשכנזים, בדיוק כפי שלצערי הרב נהג שנים רבות מורו ורבות הגר"מ מאזוז שליט"א.

-------------------

ואם כן יש לשאול אותו:

1. האם הוא יכול להצביע על מעשים שעשה מלבד הצהרות.
2. מדוע הוא נוקט בלשון גזענית כלפי אשכנזים.

שאלות קצת מתקיפות - אבל הם יעזרו לנו להבין את האיש ואת שיחו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2011 20:54 לינק ישיר 

אע"פ שאני אישית אוהב ומעריך מאוד את אומץ ליבו של הרב אמסלם, אני אוהב לשאול שאלות קשות ואכן אלו שאלות טובות אני מודה לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2011 12:45 לינק ישיר 

בכלל כל התזה שלו על פסיקה ספרדית מתונה וכו',לא ברור שהיא נכונה, פעם קראתי שיש בזה ויכוח בין בני בראון ל.. ? ,

חוץ מה מה שהוא טוען לגבי הגירות,יש לו איזה המצאה של זרע ישראל, שלפי ההתרשמות שלי היא לא עומדת במחן ההלכה.

אני מבין שהוא טוען שיש הבדל הלכתי בין מי שמגיע מזרע ישראל לגוי רגיל,כל מי שקצת מבין בלימוד מבין שזה לא יכול להיות,כי ברגע שמישהו מוגדר כגוי,הוא גוי לכל דבריו,לא מצינו בהלכה שתי דרגות של גוי, אם כי יש באחרונים משהו לגבי גר שמל ולא טבל,שגם זה מחודש מאוד,ועכ"פ יש חילוק בינהם.

אפשר להבין,שלגבי הענין עד כמה לדחות את הגוים,שזה נושא של הנהגה ,יתכן שמי שהגיע מזרע ישראל,יש יותר ענין לקרבו ופחות לדחותו,אבל לא לגבי עצם ההלכה.

תוקן על ידי קסת ב- 13/07/2011 12:53:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2011 15:27 לינק ישיר 

אני לא בקי בפרטי ההלכה, אבל הרב אמסלם מביא הרבה אסמכתות מראשונים ואחרונים לדבריו. כדאי לקרוא ולדעת לפני שסותרים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > ראיון עם הרב אמסלם לעיתון ויהי אור ביום שלישי.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext