בית פורומים יד בנימין

הטיפול בריחות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/7/2011 13:40 לינק ישיר 
הטיפול בריחות

להודות על האמת, אני מאוד סקפטי מהטיפול בריחות לאחר השידרות והעברת האחריות לקבלן פרטי שהאינטרס היחיד שלו, לעשות כמה שיותר כסף...

עברתי השבוע בכביש 6 ונחנקתי מהריח ממט"ש איילון שבבעלות אותה חברה שאמורה לבנות כאן והמרחק הוא הרבה יותר גדול.

אבל אני לומד לסמוך על ד"ר קולטון שביחד עם יוסי גולדשטין וראש המועצה אסקוזידו מנסים לטפל במצב הקיים.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2011 00:33 לינק ישיר 

לאיציק,

אם זו איכות הקולחים היוצאים מהמט"ש אז גם המאגר של הקולחים מסריח,

ובשעות שמשקים יש סרחון ממערכות ההשקיה.

האם נבדקה איכות הקולחים היוצאים מהמאגר להשקיה או שכל הקולחים

יוצאים לואדי כי הם לא מתאימים להשקיה.

ברמה העקרונית ניתן להגיע עם מט"ש SBR לאיכויות קולחים טובות גם בתנאים קשים.

אני מעורבת כרגע במתקן ברעננה, יש שם בעיות ריח בגלל מאגר קדם טיפול.

אנחנו נדאג שבמתקן שלכם לא יהיה קדם טיפול, ונדאג לכיסוי המתקנים שיש להם פוטנציאל לריחות.

אנשי תה"ל מעורבים כך שאנחנו לומדים הרבה מאוד על התהליך ונוכל לדרוש במתקן שלכם

תנאים שיבטיחו שלא תהיינה בעיות בעתיד.

רבקה

2011/7/21 איציק בלוי <[email protected]>

From: איציק בלוי [mailto:[email protected]]
Sent: Thursday, July 21, 2011 5:58 AM
To: [email protected]; [email protected]
Subject: FW: ‏‏RE: מטש נשגב

Sent: Thursday, July 21, 2011 12:31 AM
To: [email protected]
Subject: ‏‏RE: מטש נשגב

איציק

א. קולטון - אתם לחצתם להזמין אותה לא ? תבהירו לה את זה. שתבין שהיא בצד שלכם. אבל אני מכיר אותה כאשת מיקצוע. ברור שלא תרצה להחשב שיועצת מטעם מישהו ולהשאר אובייקטיבית

ג. תוצאות חודש מאי 2011 :

מדד

בחודש זה

מתוכנן למט"ש

צח"ב (מג"ל)

182.5

20

צח"ב מומס (מג"ל)

127.5

6.7

מוצקים מרחפים (מג"ל)

98.9

30

אומרות בשפה פשוטה, שהיה צריך להגיע ליעד של 20מג"ל צח"ב ולא הגיעו. כלומר לא נתנו מספיק חמצן. כלומר החומר הזה עובר פירוק אנארובי בבריכות. חלק ממנו מתנדף לאויר כחומרים אורגניים, ומיוצר הרבה סולפיד בגלל התנאים המחזרים, ושישו ושימחו. זה אמור להיות מאד מסריח.

דוח דצמבר 2010 כנ"ל. מתקן הטריטק גם לא בשורה גדולה.

במתקן חדש, אם יהיה מקורה כהלכה, צפוי לא להסריח כל כך. אבל זה רק אם ישקיעו השקעות גדולות בהתחלה, ויהיה מישהו נורמלי שיפעיל.

צריכה להיות תכנית ניטור ותחזוקה, וצריך מישהו שידע לעקוב אחר ביצוע באופן תדיר.

‏‏מאת: איציק בלוי ‏[[email protected]]‏
‏‏נשלח: ‏‏יום רביעי 20 יולי 2011 20:12
‏‏
‏‏נושא: מטש נשגב

שלום

ד"ר קולטון עובדת, די לא משתפת ואני מאוד מקווה שהיא בצד שלנו התושבים, היא גם מנסה לפתור את הבעיות הקיימות.

היה מכרז ונפתח ועפ"י מה ששמעתי זכתה חברת תהל, עפ"י המכרז הם אמורים להקים מטש SBR    כמו ברעננה, ניסיתי להבין מאיפה יש להם ניסיון, עדיין לא קיבלתי תשובות ומכיוון שהוועדה לתכנון ובניה המחוזית עדיין לא פרסמה את החלטותיה, לגבי בניית המט"ש ומכיוון שהם כבר זכו אני מאמין שהם יעשו כסף לא רע על השינויים שידרשו.

אני מכין תיק לבקר המדינה

מצ"ב שני קבצים, אני לא מבין מה אומרים השינויים, טוב או רע ?

איציק בלוי

054-7602018

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2011 13:32 לינק ישיר 
ישיבה עם ד"ר קולטון

ביום רביעי התקיימה ישיבה אצל אסקוזידו בהשתתפות ד"ר קולטון ודני בראון מנהל המט"ש.

בנושא המט"ש החדש
1. הנושא תקוע, בגלל שהוועדה לתכנון ובניה עדיין לא הוציאה סיכומים והחלטות ובגלל שהזוכה מספר 2 במכרז פנה במכתב מעו"ד בערעור על זכיית הזוכה הראשון (המדהים הוא שהעו"ד של מספר 2 היה שותף בכתיבת המכרז כעו"ד של המט"ש ועזב כחודש לפני פרסום הכרז ועדיין מייצג את המט"ש בנושאים אחרים).
2. החברה הזוכה חברת תה"ל משפצת את המט"ש של רעננה שגם שם יש בעיות קשות של ריח וד"ר קולטון מטפלת שם בנושא, לכן בנתיים הזוכים וד"ר קולטון מתגלחים על המט"ש בחדרה שהט"ש כאן אמור להיות דומה לו, ד"ר קולטון כבר בקשר עם המתכננת של המט"ש כאן, ותעמוד על כך שהמט"ש יהיה סגור וכל הטעויות שנעשו ברעננה לא יחזרו על עצמם.

המט"ש הקיים
1. רק בעקבות דוחות ששלחתי לד"ר קולטון התברר לה שבעיית הריח היא לא רק מבריכת הכניסה למט"ש ושלטיפול בבריכה היא נתנה הוראות שבוצעו, אלא שמתברר שלמטש נכנס ביוב ויוצא ביוב (המטש אמור להוציא איכות מים 20 ומוציא בפועל ב 182 שזה מיים שהם ממש ביוב וגם מסריח) ה"מים" מועברים לבריכת נתיבה ששם אמורים להיות מים להשקיה לכותנה ותירס לבהמות ומחכים שם לפינויים, מכיוון שהבריכה אמורה להיות למים נקיים, אין שם שום טיפול במים ומכיוון שהמים הם ביוב הם מסריחים ללא הטיפול הדרוש, לדעת ד"ר קולטון יש להתקין במקום מכשירים להכנסת חמצן ולהזרים חמצן גם לבריכת נתיבה.
2. בעקבות המכרז והתכנון של מטש חדש, הרשויות האחרות לא מוכנות להשקיע כספים בטיפול במצב היום, לטענת אסקוזידו בשעת שנחל שורק העבירה כספים מעל המחוייב ממנה והיא נמצאת בזכות בתאגיד נשגב, הרשויות האחרות לא מעבירות גם את הנדרש מהם לטיפול השותף ויש חובות לספקים.
3. לטענת אסקוזידו, אין כיום חוק האוסר להסריח ולכן משרדי הממשלה לא מטפלים ברשויות המסריחות וכל זמן שהטש לא גולש ראשי הרשויות ישנים בשקט (אולי הפיתרון הוא להקים אוהלים מול בתי ראשי הרשויות ולהזמין עתונאים....)

סוכם
1. המועצה תבדוק ותעביר את מכשיר הבדיקה של H2S לגדר של דונה ג' (לדעת קולטון המכשיר לא מכוייל ולדעתה אם היה כאן 80 כל היישוב היה מת) ולהתקין במקום גם שבשבת רוחות.
2. המועצה מחפשת מרחרח בשכר כדי שיקבל את פניות התושבים בנושא ויצא בכל פעם כדי לנסות ולאתר את מקור הריח (לתפקיד מתאים כל אדם שיודע להבחין בין ריחות ויעבור קורס מיוחד למטרה זו, למעוניינים יש להתקשר ליהודית מזכירתו של אסקוזידו במועצה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2011 08:07 לינק ישיר 

אלי שלום

מה קורה עם מה שסוכם, העברת המכשירים לגדר וחיפוש מריח מהישוב

איציק

נב

מצורף בזה התמליל והפרוטוקול

ליציק בלוי

שלום רב

לצערי הרבה לא קרה מאז פגישתנו.

1.      אני עדיין לא ראיתי את הפרוטוקול של וועדת התנגדויות.

2.      עדיין לא התקבלה תשובה מאיגוד ערים לאיכות הסביבה
מתי ניתן להעתיק את מכשיר המדידה של 25
H

3.      במשך חודש וחצי היה שקט מבחינת ריח, אך שבועיים האחרונים
עם שינוי מזג האוייר הריחות חזרו, נפגשנו עם ד"ר רבקה
בערב חג וסוכם להוסיף לבריכת האיוורור עוד 4,000 ליטר

של חומר, לדעתי זה לא עזר במיוחד.

4.      בימים אלו קבלנו הצעות לתוספת 4 אספרטורים ( לבריכת האיוורור)
אשר אמורים להוסיף חמצן למים, אני מקווה תוך שבועיים לסיים את התקנתם.

5.      נושא המכרז טרם הסתיים, כיוון שלא הגיע אישור ממשרד הפנים.

בברכה

גמר חתימה טובה

אלי אסקוזידו

From: איציק בלוי [*[email protected]]
Sent: Sunday, October 02, 2011 9:04 AM
To: Udit Miler
Cc: [email protected]; [email protected]; [email protected]
Subject: עדכונים

אלי שלום ושנה טובה

ב 3.8.11 התקיימה ישיבה עם ד"ר קולטון

אודה לך מאוד אם אוכל לקבל עדכונים על ההתקדמויות והאם בוצעו הסיכומים

איציק בלוי