בית פורומים שידוכי חרדים

האשכול שלי - מאמרים, הגיגים...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/7/2011 16:03 לינק ישיר 
האשכול שלי - מאמרים, הגיגים...

עוד לא הייתי מאוהב, במובן השלם של המילה

אהבתי, הייתי אהוב, יותר הראשון מהשני, אבל לא בטוח שעמדתי בציפיותיי לאהבה כמו שאני רואה אותה. אז אני ממשיך לחפש את שלי.. ש"משא אחר מלבד אהבה לא היה לה – וגם לי". אהבה בה המלאכים יקנאו. אם יש כזאת, שתופיע מיד!

אם יש דבר אחד שעליו אני לא מוכן לוותר עליו בחיים, זה אהבת אמת. מוכן להתפשר קצת בקריירה, יכול לחיות עם ממוצע נמוך יותר בלימודים, עושר גם לא חשוב לי במיוחד - אבל אהבה? על זה לא מוכן להתפשר. הבעיה היחידה היא שזה קצת מתנגש לי עם המציאות. עם העובדה שעד כה, למרות אהבה שהייתה – איפה יותר איפה פחות - היא עדיין לא עמדה בציפיות שלי. לא הייתי מאוהב במובן השלם של המילה. במובן הטוטאלי.

אז אני ממשיך לחפש את  שלי, ש"משא אחר מלבד אהבה לא היה לה – וגם לי", וכזאת אהבה שגם המלאכים יקנאו בה, אבל אם יש אהבה- שתופע מיד!

תקופת שגרתית עכשיו, עומס רגיל בעבודות השונות, מסביבי חברים וצעירים נוספים מלאי אמביציה ומוטיבציה לכל מטלות החיים השונות שנראות לי מגוחכות כרגע בניגוד לעבר. ואצלי? כרגע שום דבר לא באמת חשוב לי חוץ מהמילה הגבוהה הזאת שציינתי כבר. זאת מילה גדולה מאוד, אהבה. קצת נדושה אפילו. מילה שנועדה לסופרים וסיפורים, לאגדות. והאמינו לי, לא במדומיין עסקינן כאן.

כולנו, פחות או יותר, עוסקים ברגש הזה. הרומנטי. אבל מה שיש ספק לגביו הוא האם אנו עושים זאת באמת, במשמעותו העמוקה? מסתכל סביבי, ורואה זוגות שטוב להם ביחד. מצחיק הקטע הזה, שאתה רואה מה שאתה רוצה. ובכל מקרה, גם לגביהם - לא בטוח שהם באמת מאוהבים כמו שהייתי רוצה להיות, ברגש שבכלל עכשיו כבר נדמה לי שלא הרגשתי מעולם. כלומר אהבתי, הייתי אהוב, יותר הראשון מהשני, אבל לא בטוח שעמדתי בציפיות שלי לאהבה כמו שאני רואה אותה. 

אולי אני בכלל מאוהב באהבה אבל לא באשה ספציפית

אולי אני בכלל מאוהב באהבה אבל לא באשה ספציפית. כי אישה בשר ודם לא תענה על הציפיות שלי, קשר מציאותי יאכזב אותי. או שאם עונה, אז אני לא עונה על שלה. האגדה הזאת לא באמת מתקיימת, וכל יום של חלומות או מחשבה עליה מיותר וגורם סבל בכך שהציפייה לדבר שלא קיים גורמת. הציפייה למה שלא יגיע.

וזה השלב לעבור לקרקע. כלומר, בשירה ובסרטים, בספרים ובאגדות, הכל נורא יפה. במציאות - ניסיון החיים מלמד שלא כך הדבר. נכון, אין חידוש יוצא דופן באמירה הזאת. הרי ברור שהחיים הם לא סרט. אין אישה אחת בעולם שמתאימה לך, אין מישהי אחת שהיא מה שנקרא נפשך התאומה ויש הרבה ציניות שמתלווה לכל עולם הפגישות המעייף והמעיק.

וזה מחזיר אותי לתחילת הטור. להתחיל להתפשר? למישהי ש'סתם' מוצאת חן בעיניי ואני מוצא חן בעיניה? הרי הגדרתי את זה בדבר שמבחינתי הוא החשוב ביותר.

לא רוצה, לא מוכן להתבגר ולהכיר בכך. הנפש התאומה שלי תגיע, או שלא, אבל אמשיך לחפש. נאיביות מתוקה שלא רוצה לעבור ממנה.

יצאתי באחרונה עם מישהי שנתנה לי תמונת-מראה שלי. רומנטית, רגישה מאוד, מתה לזוגיות, רוצה לתת מעצמה מאה אחוז לצד השני. אני פירשתי את זה כתלותיות, ולא הייתי מוכן לזה. האם זאת סתירה? לדעתי לא, כי יש עדיין מקום לעצמאות בקשר, כמובן. עכשיו אני יוצא עם מישהי שנותנת לי תמונה נוספת, רגועה יותר, כמעט הפוכה. פחות רומנטית, לא פוסלת זוגיות הדוקה אבל ממש לא מתה לכזאת, מוכנה לתת מעצמה .. והכי חשוב – ממש לא תלותית. את הראשונה פחות חיבבתי, פחות התאמנו מבחינת מאפייני אופי אחרים. את השנייה אני מחבב יותר, אבל נראה לי שגם זה לא ילך לכיוון טוב. התאמה וכו.

אהבה היא עניין שנקבע מלמעלה, במובן שאין ביכולתך לשלוט על מתי היא תגיע. גם בתחומים אחרים המזל שולט בחיינו – אתה לא תמיד יכול לשלוט על איזה עבודה תהיה לך, לא יכול לקבוע על קבלה ללימודים מסוימים, ויש פנים רבות של חוסר שליטה בחיים. נראה לי שאני מנסה לשלוט גם באהבה, ומתוסכל מזה שהיא לא מגיעה.

הפיתרון למחשבות האלה, לפי אנשים רבים, הוא שאהבה היא משהו שמגיע תוך כדי שחיים את החיים. זה תירוץ שאנשים נותנים לעצמם כי קשה להם להתמודד עם בדידות, לטעמי. או שלא, לא יודע, מי אני לשפוט. אבל בכל מקרה תפישתי היא שחיים זה מה שקורה תוך כדי אהבה. התפישה הזאת הולכת להמשיך לשגע אותי, ונראה שנחוצה לי עוד תקופת סבל או עצב כדי לשנות גישה.

תוקן על ידי תרי_זוזי ב- 28/07/2011 02:48:53

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2011 16:32 לינק ישיר 

כתיבה יפה בסגנון מיוחד.
הערה קטנה: אם אפשר להקטין את הכתב..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2011 02:42 לינק ישיר 

אם הייתי אמורה לענות לך לפי מה שאני חושבת.. אז הייתי אומרת שאתה מגזים בדרישות לך..
אבל..
ה' הוא לא מוגבל. והוא יכול לתת לך כל מה שאתה רוצה ואפילו הרבה יותר מזה
אז מה שנשאר לי זה לאחל לך שיתקבלו התפילות שלך ותקבל את הכי טוב בשבילך.
נ.ב.
הגודל כתב סבבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2011 14:31 לינק ישיר 

כתיבה מעניינת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2011 14:42 לינק ישיר 

סוג קשר כזה דורש המון השקעה... ויכוליות שגם תלותיות.
מעניין לחשוב אם זה סותר....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2011 19:30 לינק ישיר 

Lorein כתב:

ה' הוא לא מוגבל. והוא יכול לתת לך כל מה שאתה רוצה ואפילו הרבה יותר מזה
אז מה שנשאר לי זה לאחל לך שיתקבלו התפילות שלך ותקבל את הכי טוב בשבילך.
נ.ב.
הגודל כתב סבבה

מצטרפת לכל מילה שלה...
ושוב, יש לך כתיבה נוגעת ללב... כל פעם שאני פותחת את אשכולותיך יודעת לצפות לכך...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/8/2011 06:24 לינק ישיר 

כשהשמש טרם הקיצה משנתה

כשהשמש טרם הקיצה משנתה אני מוצא את עצמי שוב מול הים, אורג רשת של חוטים סמויים, דקיקים, שקופים, מתוחים היטב. כשיעלה האור השמש תזרח דרכם, ואז ייעלמו כהרף עין, יהיו רק זיכרון מתוק עדות לאהבה שחשקה נפשי.

אני חולם עליה, מושא אהבתי, איך היא תעמוד מולי בשמלה לבנה, משפחותינו צופים בנו בעיניים מלאות התרגשות. מבטינו יצטלבו, אני ישבור את הכוס והיא תשתדל לא לאבד את הראש.

אבל, רגע! אם לא הייתי יודע במי המדובר, הייתי בטוח שמדובר במישהו אחר לגמרי ולא בי.. שנפשי נקייה ושחוויות מהסוג הזה  טרם חוויתי. ובכל זאת, משהו שונה כאן. מעבר לחשקים, התקוות והמאווים שזהים לאלו של אחרים במעמדי, זו לא הפעם הראשונה שאני מפליג בספינת האהבה... אלא השנייה..

האם הפעם יפעל הקסם? האם זו תהיה החתונה האחרונה והקסומה, או שמא נשמע שוב את שלושת המילים המבעיתות: מגורשת, מגורשת, מגורשת.

בפעם הראשונה אנחנו מקווים שהחתונה הזו תהיה גם האחרונה, ושנצעד בראש מורם וביד מחבקת לצד אהובינו עד סוף ימינו. כשהמציאות חזקה מהחיים אנחנו מוצאים עצמנו מחוץ למשחק כגרושים, וכמו במונופול מקבלים כרטיס בו כתוב "התחל שוב מההתחלה", ומתחילים מחדש. אלא, שבמקרים האלו ההתחלות קשות בדיוק באותה מידה כמו קודם, ואפילו יותר.

כשמגיעים לצומת הזה חלקנו יצהירו "לא נתחתן עוד לעולם" נכשלנו, לא מצאנו שפה משותפת, ויתרנו, התגרשנו. בשלב הזה רובנו נניף דגל לבן. "נכנענו" נצהיר, ולא ללב. כעבור זמן מה, האופטימיים שבינינו לא יאמרו נואש ויתנו עוד הזדמנות למוסד הנישואין.

התרבות סביבנו לא עוזרת, שכן גירושים ונישואים מחדש הפכו לצערנו לתופעה מקובלת ושכיחה. אפשר למצוא לא מעט זוגות שמתגרשים ומתחתנים שוב כשהשיקול לא להישאר לבד הוא הדגל המונף לנגד עיניהם.

חלק קטן מתחתן עם אותו בן או בת זוג שוב, מתוך מחשבה שהפעם יעשו זאת נכון. החתונה הנוספת עבורם היא עוד הזדמנות שהם מעניקים ליחסים ולעצמם.

אישית קשה לי עם אלו שמתחתנים בגלל הסיבה הזאת, נכון הבדידות קשה ומעיקה לפעמים, אבל לא זו הסיבה לדעתי שבגינה מתחתנים שוב..

כששומעים על חתונה שניה עולות הרבה שאלות, ביניהם האם נכון לשאוף לזוגיות כה הדוקה גם אחרי שהפרק הקודם בחיינו הסתיים ברע? האם בזיווג שני כבר מתפשרים הרבה יותר (כמו בבדיחות המוכרות) וכבר לא כל כך מחפשים את האהבה?

החתונה לא מאבדת מערכה                  המהותי והרוחני, גם בפעם השניה

לדעתי  זוגיות טובה היא לדעת לקבל את האחר כמו שהוא, ובלי ציפיות, וכן לקבל את עצמך כפי שאתה, לשמוח במה שהאחר נותן לך ולא לשכוח לרגע להעניק ולהמשיך להעניק...

בפעם הראשונה זה לשבת מול הים ולחלום על משהו לא מוכר...

בפעם השניה עבורי זה עדיין לחלום, לקוות, אבל לא רק להביט על הים, אלא לראות את הגלים, לפעמים את הסערה, ליהנות מלהשתכשך בהם, להיות בתוכם, להשתלב בהם ולא לתת לעצמך לטבוע .

אז מה השתנה בי מאז הפעם הראשונה? עכשיו זה משה יותר מנוסה ופקח, שמכיר את עצמי טוב יותר, אוהב את עצמי יותר, והכלי שבתוכי ריק מעצמי כך שאוכל למלא אותו באחרת. משה של היום יותר מכיל ומקבל, פחות מפחד, יותר נינוח עם עצמי ועם הסביבה.

בשבילי הפעם השניה היא הפעם האחרונה. לא יכולתי לדעת זאת בוודאות בפעם הראשונה בו הייתי נשוי, אבל היום יש בי תחושה מאוד חזקה שזהו הפרק האחרון.

בתהליך הגירושין שלי למדתי מה זה קבלה ונתינה, מה זה ויתור והתחשבות ערכים שתרמו לי כאדם ואני מקווה שגם בזוגיות.לקראת הפעם השניה, להבדיל מהפעם הראשונה, אתה הרבה יותר ריאלי הדמיונות מסביב מתפוגגים, המהות הוא הזיווג עצמו. החופה זה טקס מאוד מרגש ורוחני, (ודברים גדולים נכתבו על כך) ולא ארצה לוותר על זה גם אם קשה וארוכה היא הדרך.

אני מגיע לתהליך של מציאת בת זוג וחתונה שניה בעיניים פקוחות, היום אני חי יותר במציאות מאשר בדמיון. למדתי לאהוב את המציאות והקרקע עליה אני דורך. אני אוהב ומקבל את עצמי יותר מתמיד ומביא את עצמי לקשר באופן שלם. פעם הייתי קשוח מבחוץ ורך מאוד מבפנים, היום אני יותר מאוזן, אוהב יותר, חומל, ופחות מתעסק באגו ובעצמי.

נשים בעלות עושר אינטלקטואלי תמיד עשו לי את זה. היום חשוב לי גם הערך המוסף שתביא איתה בת הזוג לקשר, חשוב לי גם הפתיחות, הרגישות, מידות טובות שירכיבו את אופייה ,מודעות עצמית. היא לא חייבת לעבור את אותה הדרך כמוני, אבל חשובה הדרך שעברה עם עצמה, הגדילה, והפתיחות לקבל וללמוד.

שיגרה היא בעצם ברכה

גם הדרך בה אני נותן מעצמי השתנתה לטובה, למדתי להעניק כמו שהאחר היה רוצה לקבל, ולא כמו שאני הייתי רוצה לקבל, לצאת מעצמי ולראות את האחר ולהיות רגיש לצרכים שלו. פעם הייתי עסוק בחישובים ותחושות שאני לא מקבל מספיק בהתאם לנתינה שלי. היום נתינה וקבלה הם חלק מהעבודה העצמית שלי, חלק מההתמודדות.

שיגרה

שיגרה זה מבורך וסוג של ביטחון, כמו בית שמייצר תחושה חמימה. גם בהתנהלות יום יומית, אין יום שדומה לאחר. בתוך השגרה חשוב לא לקחת את החיים כמובן מאליו. אשתדל לזכור על בסיס יום יומי שמדובר במתנה שניתנה לי.

יש זיק בעיני כשאני מדבר על אהבה, יש בי חיות כשאני מדבר על ההשתוקקות לזוגיות. עדיין לא אבדה לי התקווה, אני חש כי אני התקווה בעצמי, ואף גדולי הציניקנים שממהרים להספיד זוגיות באשר היא לא יוכלו לי.

מההתבוננות בנושא אני יוצא עם כמה מסקנות: אהבה היא רגעים שחולפים וחוזרים, אבל אחרת. כמו מנגינה הנצמדת לתא במוח ולא עוזבת נשמע אותה בפעם הראשונה, השנייה ונרצה אולי לתמיד. כשמשקיעים בה מגלים שהמעטפת פחות חשובה, ושניסיון הוא לימוד חשוב.

החליפה והכובע לא חייבים להיות ספאץ כמו בפעם הראשונה, החתונה לא חייבת להיות אירוע נוצץ ורב משתתפים. העיקר הוא התחושות עצמם, בדגש על שתי האנשים שהחליטו לקשור את סיפור חייהם יחד, התקווה להצליח לחיות בחברות ובאהבה.

זה הרצון לחיות את החיים בצורה הכי טובה שיכולה להיות, שעוזר להתגבר על הפחד מכישלון נוסף.  במציאות, כמו במציאות, חייבים להתחיל מהתחלה, בלי קיצורים ובלי הנחות, במיוחד לא כשמדובר בחיים שלנו.

חתונה בפעם השניה היא הבטחה, כמו בראשונה, ללא שום ערבויות. על מנת לשנות את פני התמונה עלינו להשתנות בעצמנו, והלימוד והניסיון שלנו הם העיקר, שיעשה את ההבדל.

אז האם פעם שניה היא הפעם הנכונה? לא בטוח, מה שבטוח שאם נרצה באמת ובתמים אהבה, היא תגיע אלינו גם בפעם השניה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2011 00:12 לינק ישיר 

וואו, יפה!!! אהבתי את סגנון הכתיבה!

חזק ואמץ! אל תוותר על חלום האהבה!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2011 12:40 לינק ישיר 

אווו כתיבה יפה ומחכימה. ובעיקר תוכן נכון.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > האשכול שלי - מאמרים, הגיגים...
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext