|
|
| נשלח ב-12/9/2011 23:31 |
|
| |
עבר זמן אך עדיין...
אתחיל במעשה באדם שהגיע לחזו"א וכאבו בפיו, שכל שכניו שונאים אותו מה הוא יעשה בשידוכים?? ענה לו החזו"א: שכן אחד טוב יש לך? ענה לו: הן. אמר לו החוז"א אל דאגה כשיגיע השידוך שלך ישאלו רק את אותו שכן. וכך היה...!! ללמדך, אותו בחור שהכריזו עליו למעלה ארבעים יום קודם יצירת הוולד שהוא שלך.. הוא יהיה שלך!! לא משנה כמה ידברו או ילחששו, או ישחקו משחקי כבוד כאילו ואחרים.. כשאדם עושה את ההשתדלות הנכונה.. סמוך ובטוח שהקב"ה יעשה את שלו...
אם את מרגישה שזאת ההשתדלות הנצרכת בשבילך, אז עשי זאת בגאון ובראש מורם.. ואם לא אז אל תעשי את זה לא בגלל "החברה" או דיבורים שכל כאילו ואחרים..!
ולעצם הרגשתך כשנכנסת לשידוכים הכל יבש, טבעי הוא הדבר, שדווקא בשעת אמת הקב"ה מנסה את האדם האם הוא ממשיך להאמין בו או שלא.. (בפרט לפי הביאור הפשוט מדוע "קשה זיווגו של ים סוף" בדווקא...)
את תעשי את שלך והשם יעשה את שלו.. היי בטוחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 20:11 |
|
| |
טעות דקדוקית!!!!!!!!!!!!!!!!!
| אני19 כתב: |  | אדם.. סופסוף נתת לי הזדמנות לתקן אותך חחחחחחחח אז ככה במקום גילים כותבים גילאים.. |
|
כשאדם הגדול אמר...גילים הוא צדק....קחי דוג'..
---יחיד: *שיר *גיר *פיל ---איך תגידי אותם ברבים???? *שיראים? *גיראים? *פילאים? לא, נכון? אז למה את "גיל" שהוא על אותו משקל את אומרת גילאים??
זו טעות נפוצה...אבל, אומרים גילים, בדיוק כמו...פילים, שירים, גירים וכו'....
נ.ב. בהצלחה בשידוכעס....
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 22:50 |
|
| |
| tootii2 כתב: |  | אז למה את "גיל" שהוא על אותו משקל את אומרת גילאים?? זו טעות נפוצה... אבל, אומרים גילים, בדיוק כמו...פילים, שירים, גירים וכו'.... |
|
אולי כדאי שתבדקי את דברייך לפני שאת "חותכת"? זו לא טעות..! אדם לא טעה, וגם אני19 לא טעתה.. (ז"א, היא טעתה בזה שאמרה שאדם טעה..) שמעת על זה שיש שתי צורות רבים? "גיל" משתייך לנ"ל.. אפשר לומר "גילים" ואפשר לומר "גילאים"
ועד כמה שידוע לי מקובל לומר "גילאים".
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 22:58 |
|
| |
פעם שני יהודים נכנסים לרב אודות ויכוח במסחר: שוטח הראשון את טענותיו, אומר לו הרב: אתה צודק! שוטח השני את טענותיו, אומר לו הרב: גם אתה צודק! לפתע צצה אשתו של הרב שהקשיבה מאחורי הוילון לדו שיח, ומטיחה בפני הרב: איך יתכן ששניהם צודקים? עונה לה הרב: גם את צודקת!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2011 23:01 |
|
| |
וגם אתה צודק...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2011 02:48 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | פעם שני יהודים נכנסים לרב אודות ויכוח במסחר: שוטח הראשון את טענותיו, אומר לו הרב: אתה צודק!
שוטח השני את טענותיו, אומר לו הרב: גם אתה צודק!
לפתע צצה אשתו של הרב שהקשיבה מאחורי הוילון לדו שיח, ומטיחה בפני הרב: איך יתכן ששניהם צודקים? עונה לה הרב: גם את צודקת! |
|
LIKE
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2011 19:58 |
|
| |
| כמעט_חדשה כתב: |  | אז למה את "גיל" שהוא על אותו משקל את אומרת גילאים?? זו טעות נפוצה... אבל, אומרים גילים, בדיוק כמו...פילים, שירים, גירים וכו'.... אולי כדאי שתבדקי את דברייך לפני שאת "חותכת"? זו לא טעות..! אדם לא טעה, וגם אני19 לא טעתה.. (ז"א, היא טעתה בזה שאמרה שאדם טעה..) שמעת על זה שיש שתי צורות רבים? "גיל" משתייך לנ"ל.. אפשר לומר "גילים" ואפשר לומר "גילאים"
ועד כמה שידוע לי מקובל לומר "גילאים".
|
|
אזזז כמובן ש--- א. הסתמכתי על הידע הפרטי שלי..(והוא מאוד רחב!!) ב. במקורות שכתבתי אכן היה כתוב..."גילים ולא גילאים"...
ועד כמה שלי ידוע...מקובל לומר "גילים"...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2011 19:59 |
|
| |
אההה ו...... יש מצב שיש כאן 4 יהודים ו6 דעות??????
ובסוף---כולנו צודקים???
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2011 22:46 |
|
| |
א. (גם הידע הפרטי שלי רחב מאד!!) ב. זו לא שגיאה, כפי שאמרתי..
בואי נערוך הצבעה... 
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2011 23:11 |
|
| |
להגיד "גילים" זו שגיאה של מורה לדקדוק- שחושב שצריך לדבר כמו שכתוב בספרים המרובעים שלו...
הנה עוד דעה... גם עכשיו יאמר הרב :"גם את צודקת"?
|
|
|
|
|