|
|
| נשלח ב-30/11/2011 22:36 |
|
| |
| הסירהשלנו כתב: |  | אני מבינה שכמו במציאות גם כאן- לא אוהבים שמדברים על כאב. בעיקר הגברים שביננו. אבל לא רק. העובדה שאני חשה כאב לא מתקבלת על דעתכם. אתם חושבים שמשהו לא נכון בהסתכלות שלי, או ברגשות שלי יחסית לגיל. זה נותן הרגשה כאילו סתם הגזמתי ואני לא אמורה להרגיש מה שאני מרגישה.
למה זה? אולי כאב זה ענין אינדווידואלי? אולי פשוט אתם/ן מרגישים פחות/אחרת? אולי אתם/ן מגדירים את הדברים אחרת? אולי מה שכואב לאחד ולאחר לא- זה לא בגלל הסתכלות לא נכונה, או הגזמה, אלא בגלל תכונות אופי שונות?
יתכן שאתם פשוט רוצים להביע הסתיגות- לאמר שאתם לא מרגישים כך. אז אל תפסלו רגשות של אחרים.
תנסו פשוט להבין. גם אם אין הזדהות.
|
|
אולי, כי את מזכירה להם גם את הכאב...? אולי כי קשה להזדהות עם כאב יותר מאשר עם שמחה..? ואולי כי פשוט אמרת דברים נכונים, דברים שביום יום האדם מנסה לשכוח מהם.. ל"חיות" את השגרה ולהמשיך במרוצת החיים.. העיקר לא להרגיש... אולי...?!
כך או כך, הכאב שלך מובן מאד.. ושוב ושוב.. מותר לך לכאוב.. מותר לך לדמוע.. אך לא כל כאב, הוא כאב אמיתי, ולא כל כאב, מגיע לך שיכאב.. הרעיון שעומד מאחורי הכל, זה שאם הגעת כבר לכזו תובנה אמיתית ויפה, אז תמשיכי איתה עד הסוף, ובכל אותם רגעים שכואבים לך. בפרט אילו שנובעים מהחסר שקיים, תתמקדי ביש.. תתמקדי בעובדה שהחסר זה בעצם המלא שלך ובשבילך... לא קל.. אבל אפשרי....!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2011 22:52 |
|
| |
תוקן על ידי מזדקן ב- 30/11/2011 22:54:07
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2011 23:41 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  | אולי, כי את מזכירה להם גם את הכאב...? אולי כי קשה להזדהות עם כאב יותר מאשר עם שמחה..? ואולי כי פשוט אמרת דברים נכונים, דברים שביום יום האדם מנסה לשכוח מהם.. ל"חיות" את השגרה ולהמשיך במרוצת החיים.. העיקר לא להרגיש... אולי...?!
כך או כך, הכאב שלך מובן מאד.. ושוב ושוב.. מותר לך לכאוב.. מותר לך לדמוע.. אך לא כל כאב, הוא כאב אמיתי, ולא כל כאב, מגיע לך שיכאב.. הרעיון שעומד מאחורי הכל, זה שאם הגעת כבר לכזו תובנה אמיתית ויפה, אז תמשיכי איתה עד הסוף, ובכל אותם רגעים שכואבים לך. בפרט אילו שנובעים מהחסר שקיים, תתמקדי ביש.. תתמקדי בעובדה שהחסר זה בעצם המלא שלך ובשבילך... לא קל.. אבל אפשרי....!! |
|
אתה צודק. אני מזכירה לאחרים את הכאב של עצמם. ואנשים אוהבים לדמין שהכל טוב אצלם ואצל אחרים. כנראה צריך פשוט למצוא את האנשים החזקים, שמסוגלים להכיל כאב של אחרים (אלה שקודם כל לא מדחיקים את הכאב של עצמם) והם אנשים נדירים כנראה. ותודה על החיזוקים!!!
|
|
|
|
|