|
|
| נשלח ב-16/12/2011 10:21 |
|
| |
לאמיתו של דבר, רוב הרוע בעולם מקורו בטפשות.
אך כבר ראיתי תחת השמש מוכשרים גדולים הלוקים באותה טפשות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2011 12:06 |
|
| |
לסירה עמת הארץ (כהגדרתה היא) זאב התכוין שמידות לא ניתנות למדידה וגם שהמבחן היחיד שלהם הוא במציאות שבה נמצאים ואי אפשר להשליך מכך על מצבים אחרים ובזה אני מאד מאד מסכים איתו
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2011 12:23 |
|
| |
תודה רבה לכל העונים. אני אתייחס פה לכמה תשובות.
מה שהאלכסנדרה טענה שאנשים מייחסים שלא במודע יותר חשיבות לאינטליגנציה מאשר למידות צריך עיון. שהרי אם נדבר על התודעה, ברור הוא שאנשים ייחסו באופן חד משמעי יותר חשיבות למידות מאשר לאינטליגנציה. לטעון שהתת מודע סותר את המודע בצורה בוטה כזו, היא טענה שקשה לקבלה, וראוי לבסס אותה.
הסירהשלנו, כשאני אומר מדות, אני מתכוין לבחורות כאלה שהמדות טובות זה משהו בולט. כמו שיש אנשים שהיופי בולט, ויש אנשים אחרים שהאינטליגנציה בולטת, אני רוצה מאד בחורה שהמדות טובות בולטות. רוב אנשים, יש להם מדות טובות, עד גבול מסוים. ברגע שחוצים את הגבול הזה, אז זה כבר משהו אחר לגמרי. אני מחכה לבחורה שגם במצבים קשים היא לא שוכחת מה באמת חשוב בחיים.
וזה מביא אותי לדברי די88. מדות טובות פירושו, אדם שרואה את ההתבטאות הכי אמיתית שלו דרך ההקרבה וההתמסרות למען האחר. אחד שמוצא סיפוק והגשמה על ידי הנתינה והעזרה. שמילים כמו, מגיע לי, הוא חייב לי, זכותי, וכדומה, פשוט לא מופיעות בלקסיקון שלו.
כמו שכבר אמרתי אדם מאד כשרוני, אם הוא מנתב את הכוחות שלו נכונה, אז אדרבה, המדות שלו עוד יותר תשתפרנה. (ראיתי שהרמב"ם כותב, שמדות רעות מקורן בטפשות.) אבל למעשה, כשיצאתי עם כשרוניות, בדרך כלל, הכשרון היה מופנה למקומות אחרים, ולא הצלחתי להתחבר אליהם באופן עמוק.
אני מסכים עם זאב1 שקשה לכמת מידות, אבל מצד שני, כולם יודעים כשהם נפגשים באדם בעל מדות נעלות, למרות שהם לא יודעים להגדיר בדיוק מה עושה אותו כל כך מיוחד. אז אני לא צריך לדעת איך ובמה בדיוק היא בעלת מדות, אני רק רוצה לדעת שהיא אכן באמת כזאת.
באשר לנערת בעלת החסד, צריך להבחין בין אחת שהיא באמת בעלת חסד, לאחת שעושה את זה בשביל השם, היוקרה, הפרסום, הענין, השיעמום, או כל מיני סיבות צדדיות אחרות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2011 14:30 |
|
| |
טוב נראה שכבר סיכמתם את הנושא..
לפי דעתי אנשים מתמקדים בכישרונות של הבחורה במקום במידות שלה בגלל דבר אחד: שיטחיות קל מאוד לשווק בחורה אם היא מהנדסת בליסטית או משהו בסגנון.. זה מרשים, זה נשמע טוב, נחמד לספר את זה לחברים/ שכנים. זה שלך זה לא מזיז זה בגלל שאתה "מוזר".. וכמה שאתה מנסה להסביר להם שזה באמת לא מענין אותך, עדין הם מנסים להחזיר אותך לדרך הנכונה.. כי זה פשוט לא נקלט אצלם, עכשיו למשל ביררו אצלי על חברה דבר ראשון שאלו אותי היא מוכשרת? תגידו מה עובר בראש שלכם? זה מאוד ישנה לבעלה אם היא בין הראשונות בכיתה?! יותר מענין אותו אם אפשר לחיות איתה.. אבל ככה זה יותר קל להסתכל על החיצניות מאשר לראות מי באמת הבן אדם, לא מה הוא עושה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2011 15:22 |
|
| |
| מעפיל כתב: |  |
מה שהאלכסנדרה טענה שאנשים מייחסים שלא במודע יותר חשיבות לאינטליגנציה מאשר למידות צריך עיון. שהרי אם נדבר על התודעה, ברור הוא שאנשים ייחסו באופן חד משמעי יותר חשיבות למידות מאשר לאינטליגנציה. לטעון שהתת מודע סותר את המודע בצורה בוטה כזו, היא טענה שקשה לקבלה, וראוי לבסס אותה.
|
|
באופן מודע חושבני שאנשים מייחסים חשיבות יתרה למידות טובות, שהרי כל בר דעת שתשאל יאמר לך ואף לעצמו שהדבר העיקרי הוא מידות, אך למרות זאת, בפועל נראה שמייחסים חשיבות רבה יותר לאנשים אינטליגנטים על פני אנשים טובים, ולתארים והשכלה יותר ממעשים טובים ומכאן שנטיית ליבו הטבעית של האדם היא להעריץ אינטליגנציה הערצה יתרה. לגבי טענתך השניה, הצץ בכתביו של פרויד ידידנו החוליגן ומצא ביסוסים למכביר.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2011 17:59 |
|
| |
| מעפיל כתב: |  | הסירהשלנו, כשאני אומר מדות, אני מתכוין לבחורות כאלה שהמדות טובות זה משהו בולט. כמו שיש אנשים שהיופי בולט, ויש אנשים אחרים שהאינטליגנציה בולטת, אני רוצה מאד בחורה שהמדות טובות בולטות. רוב אנשים, יש להם מדות טובות, עד גבול מסוים. ברגע שחוצים את הגבול הזה, אז זה כבר משהו אחר לגמרי. אני מחכה לבחורה שגם במצבים קשים היא לא שוכחת מה באמת חשוב בחיים.
וזה מביא אותי לדברי די88. מדות טובות פירושו, אדם שרואה את ההתבטאות הכי אמיתית שלו דרך ההקרבה וההתמסרות למען האחר. אחד שמוצא סיפוק והגשמה על ידי הנתינה והעזרה. שמילים כמו, מגיע לי, הוא חייב לי, זכותי, וכדומה, פשוט לא מופיעות בלקסיקון שלו.
באשר לנערת בעלת החסד, צריך להבחין בין אחת שהיא באמת בעלת חסד, לאחת שעושה את זה בשביל השם, היוקרה, הפרסום, הענין, השיעמום, או כל מיני סיבות צדדיות אחרות. |
| הנה, הגדרת מהן מידות טובות לטעמך. נסה להסביר זאת לשדכנים במילים האלו. נראה מי יעז להתעלם.
סלבודקער (או איינשטיין, כהגדרתי...) לא פקפקתי בדברי זאב. ציינתי עובדה לשונית בלבד. נסה לענות לעמת הארץ על מה ששאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2011 18:56 |
|
| |
ניסיתי גם ניסיתי, זה פשוט לא נקלט...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2011 19:17 |
|
| |
הסירה: מתנצל על הקשיים,הבוזון של היגס= חלקיק באטום שמנסים זמן רב להוכיח את קיומו, החלקיק אחראי ליצירת המסה באטום [כעת כבר קרובים להכיח את קיומו]
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2011 11:46 |
|
| |
קרה לך פעם שבררת על בחורה ושאלת על מידותיה(ולא משנה איך שתגדיר מידות טובות) ואמרו לך עזוב אותך המידות על הפנים ,היא מושחתת וכדו'? לי זה לא קרה אלא אם כן בררתי אצל מי שחייב לי יותר ממה שהוא חייב לבחורה(כגון קרובי משפחה).
|
|
|
|
|