בית פורומים אגודה אחת

טוב- התקוה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/12/2011 20:30 לינק ישיר 
טוב- התקוה

ראיתי בפורום שמותר להזכיר את שמו:

לדעתי הם אכזבה. "טוב" היא תנועת מחאה וככזו היא הייתה חייבת להישאר באופוזיציה ולהשתלח יומם ולילה בקואליציות העירונית המושחתות ולהציגן במערומיהן.

למרבה הצער זה לא קרה, במקום זאת הם עשו את הטעות הגדולה של, להבדיל, מפלגת שינוי שנכנס לקואליציה של שרון ב-2003 ולאחר מכן נמחקה על כל 15 המנדטים שלה בבחירות הבאות.

לתנועת מחאה אסור בתכלית האיסור להיכנס לקואליציה אלא אם היא משוכנעת שהיא מסוגלת לחולל הרבה מאוד רפורמות גדולות ורועשות במסגרת הקואליציה.

עכשיו זו ההזדמנות האחרונה של "טוב" להתעורר, לדרוש באופן מיידי מהקואליציות העירוניות לצאת נגד הסיקריקים וכשזה לא יקרה (וזה לא יקרה, הרי גם פרוש וגם אבוטבול הם שפוטים של הסיקריקים), לפרוש מיד מהקואליציה ולפתוח בקמפיין נגטיבי הכי חזק שבעולם נגד ג' בכל האמצעים.

וצריך רבנים. למשל שינסו לשכנע את הגר"ד לנדו ראש ישיבת סלבודקה ללכת לעצרת ולנאום שוב נגד מפלגת דגל התורה ברוח המכתב המפורסם שלו מתשמ"ח, או את הגר"ש פישר ראש ישיבת איתרי בעד יציאה לעבודה. צריך לשבור את מחסום הפחד ועכשיו זה הזמן הטוב ביותר לכך כשהסיקריקים נמצאים במגננה בכל החזיתות.

האם אפשר לעשות משהו?

האם הדרך היחידה היא מלחמה חזיתית?

האם יש כאן מישהו?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2011 23:34 לינק ישיר 

שלום מיימוני, לצערנו(?) כולם כאן יצאו לעבוד. "תכף נשוב"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2011 20:11 לינק ישיר 

ואחרי העבודה יש שיעור בדף היומי, מן הסתם.

מתי חוזרים?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2011 22:06 לינק ישיר 

לדעתי הפלטפורמה המתאימה ביותר לחידוש דיונים בנושא היא גוגל+, אין שם את ההמוניות של פייסבוק מאידך ניתן לבחור אנשים לדיון, ניתן לערוך תמיד את הדברים, מקבלים הודעה במייל על תגובות, ומעלות נוספות.

עקרונית כבר פתחתי דף לשם כך אלא שכדי להפעיל אותו צריך לכתוב תוכן...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2011 11:29 לינק ישיר 

היות ולא היו לי ציפיות גדולות מתנועת "טוב", אני לא יודע לקבוע האם הם אכזבה.

להבנתי, תנועת "טוב" בבית שמש ובביתר עילית הוקמה בכדי לדאוג לצרכים של חרדים שמסיבות שונות מוצאים את עצמם דחויים על ידי המיינסטרים החרדי, היא כללה בתוכה חרדים עובדים; חרדים מודרניים; בעלי תשובה; חרדים מזרחיים ועוד, מתוך רצון לדאוג לענייניהם בעיקר בתחום החינוך. תנועה זו נתקלה מיום הקמתה בקשיים רבים, ולאור זאת הכנסת נציג אחד בעיריית ביתר עילית ונציג אחד בעיריית בית שמש נחשבה כהצלחה.

מה ניתן לצפות מנציג אחד במועצה, וכיצד הוא יכול למלא את המשימה הקשה שהוא נטל על עצמו, אלו הן שאלות שלא קל למצוא להן תשובות. השאלה האם להיכנס לקואליציה ולקבל מעט עמדת כוח תמורת יישור קו עם הקואליציה, או לבחור באופוזיציה ללא שום עמדת כוח אבל עם יכולת להביע עמדה ברורה ונחרצת בכל נושא, מהווה דילמה קשה מאוד. מטבע הדברים, הציפיות של הבוחרים הן גבוהות, וגם עמדתם בשאלה זו איננה אחידה.

למרות כל הפסימיות, אני חושב שיש לתנועה זו חשיבות בעצם קיומה. עבור כל יחיד, ישנו חיזוק מסויים כשהוא יודע שיש לו מאות אחים לדעה ולצרה. האם נכון יותר לעשות זאת דרך תנועה א-פוליטית או מפלגה פוליטית? האם נכון להקים מפלגה עצמאית או לחבור למפלגה גדולה אחרת? האם הקשר אם פא"י הוא מועיל או מזיק? לכל השאלות הללו אין לי תשובה חד משמעית.

בנוגע לדוןגמא של תנועת "שינוי", נראה לי שדווקא תנועה זו יכולה לציין הישג גדול למרות היעלמותה. לקיצוץ החד בקצבאות הילדים, ולהפניית תשומת הלב הציבורית לשיעורי התעסוקה הנמוכים בחברה החרדית, יש בהחלט קשר עם שותפותה של "שינוי" בממשלת שרון הראשונה. הצלחת מפלגה איננה נמדדת בהישרדותה אלא בהשפעתה, ובנקודה זו תנועת "שינוי" היא ככל הנראה סיפור הצלחה.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/12/2011 14:49 לינק ישיר 

בןציוןכהנא כתב:
 האם נכון יותר לעשות זאת דרך תנועה א-פוליטית או מפלגה פוליטית? 

השאלה היא מה מפסידים כשיש מפלגה פוליטית, היתרון המשמעותי הוא שהרבה חרדים - חרדים מלהביע את דעתם בגלוי ובקלפיות הם מגלים את דעתם האמיתית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2011 02:06 לינק ישיר 

פשש, במה זכיתי שמיימוני מצטט אותי ועוד בעילום שם? לפחות הוא לא איית את שמי לא נכון, גם זה משהו..

השאלה היא מה תכל'ס עשו נציגי "טוב" בקואליציה נכון לעכשיו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2011 16:05 לינק ישיר 

אזנים

סליחה, הייתי צריך להזכיר את שמך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2011 18:39 לינק ישיר 

מיימוני כתב:

וצריך רבנים. למשל שינסו לשכנע את הגר"ד לנדו ראש ישיבת סלבודקה ללכת לעצרת ולנאום שוב נגד מפלגת דגל התורה ברוח המכתב המפורסם שלו מתשמ"ח, או את הגר"ש פישר ראש ישיבת איתרי בעד יציאה לעבודה. 

זה נשמע בערך כמו לשכנע את הגרחחחח אמסלם לסתום את הפה. כנראה ששני האישים הללו מעדיפים לשבת עם הרב אלישיב בגיהינום מאשר עם הגרחחחחח בגן עדן. 

תוקן על ידי טליבאן ב- 31/12/2011 18:39:39

אם הבעל האלוהים - לכו אחריו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 13:13 לינק ישיר 

מהקדימון שפורסם ביתד אני לומד שמפלגת טוב צפויה להתקפה רבתי בסוף השבוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 16:15 לינק ישיר 

מצוין, ככל שהיתד הנאלח ידבר עליהם יותר, כך הוא יועיל להם יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 17:06 לינק ישיר 

זה בהחלט הגיוני וסביר שיש לך דעה קדומה על יתד נאמן, זה חבל מאוד שזה גורם לך לראות את התמונה באופן לא אובייקטיבי. וכבר אמר מי שאמר, הזלזול באויב (שלך) הוא תחילת המפלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2012 00:04 לינק ישיר 

ממה שאני יודע טוב עומדת לפרוש מהקואליציה בימים הקרובים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > טוב- התקוה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext