| נשלח ב-30/12/2011 09:44 |
|
| |
הפיקחות של יתד נאמן
בעצם, גם טיפשים מעבר למתרס עוזרים לו.
כשיתד מציגים את המציאות כך: הרב אלישיב מצד אחד, אורי רגב מצד שני - אז אני הקטן יבחר להיות בצד של הרב אלישיב למרות שאני לא באמת שם. כי בצד של אורי רגב אני ודאי לא נמצא. ויתד לא רק מציגים מציאות, אלא הם באמת יוצרים אותה.
גם בסיפור של ההפרדה וההדרה, כשבצד אחד עומדים אנשי "ישראל חופשית", ובצד השני אנשי "תולדות אהרן" - אני אבחר להצטרף לתולדות אהרן למרות שיש לי איתם מחלוקת קשה בנושא ההפרדה ובנושאים אחרים, כי אני בצד של ישראל חופשית לא מוכן להיות.
זו הדילמה, יש למישהו פיתרון?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2011 12:13 |
|
| |
לעשות מנוי על משפחה ולשכנע חברים נוספים. כמו כן לתת גיבוי לחינמון משפחה - בינתיים זו התקווה מבחינה תקשורתית.
תוקן על ידי יהודים ב- 30/12/2011 12:20:22
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2012 05:50 |
|
| |
חזקואמץ
כמו תמיד אין כאן רק שני צדדים וגם לא רק שתי קצוות, לכן אתה אינך צריך לבחור באחד משני צדדים.
אתה יכול בהחלט לבחור ולגבש את עמדתך, בלי להצטרף לצד כזה או אחר שאינך שלם איתו. במרבית המקרים, המענה הנכון הוא מורכב, ולא פשטני כפי שמנסים להציג אלו העומדים בשתי הקצוות.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2012 10:43 |
|
| |
עוד בן ציון כהנא כאן!
(לפי המנגינה של "עוד אבינו חי")
להקת איקונים מרקדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2012 01:12 |
|
| |
האדם בפני עצמו רשאי וצריך לגבש את תפיסת עולמו,את היחס שלו לכל נושא,כפי איך שנראה לו שכך האמת, אבל כשהוא מציג את תפיסתו החוצה, אז הוא חייב להתחשב איך הדברים מתקבלים בחוץ, ולכן בהחלט יש מקום לחשיבה איך זה מתפרש שיהודי חרדי בוחר ומעדיף להצטרף לקבוצה שאורחות חייה מנוגדים בניגוד חריף לדרישות הכי מינמליות של התורה.
|
|
|
|
|