| נשלח ב-13/1/2012 02:03 |
|
| |
האם יש צורך לדווח על 'נפילות'?
אולי השאלה הזו רלוונטית לרובנו בתור חרדים שגולשים בנט, ואולי דוקא לא.
על כל פנים, נניח שלחלקינו היו במהלך שנות חייו האחרונות קשרים "לא כשרים" במהלך החיים. אולי
אפילו קשר בגיל די מבוגר שבו שיקול הדעת אמור לתפוס תפקיד, אולי אפילו סמוך ונראה לתקופת השידוכים,
ושלא לדבר על במהלכה. האם צריך לספר, אולי בפגישה מתקדמת, על הקשרים הללו? אולי זה סתם יהרוס או
שמא יהווה ניקוי שולחן לפני החתונה?
מצאתי תשובות חלוקי דיעות בשאלה הזאת. יש שאמרו שזה יכול לפתוח דף חדש בחיים, עם בן זוג שהולכים
לחיות איתו חיים משותפים, או סתם להסיר פחדים שזה יתגלה ממקום אחר.. דעה אחרת סוברת שזה רק
יקלקל ויפחית חן בעיני המשודכ\ת. ואילו אחרים טענו שאפשר לעשות זאת בכלליות, לספר "מלמעלה" שכך וכך
היה, מצטערים, והמשכנו הלאה.
ומה אתם אומרים בנידון?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2012 02:14 |
|
| |
אם זה לא הולך להשפיע לרעה על הקשר בין הזוג בזה שיסתירו את הנושא, ויצור בעיות מיותרות כשיספרו- אז עדיף לשתוק. זה די תלוי באיזה סוג של קשר לא כשר מדובר.. יש דברים שאם לא יאַמרו ויתגלו בהמשך איכשהו יגרמו לאיבוד האמון. הבעיה היא, שלא יודעים מה תהיה התגובה..
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2012 02:26 |
|
| |
כמו שלוריין אמרה, אין סיבה שזה ישפיע איפשהו בהמשך הקשר.. (אלא אם יש לכם ציפיות רוחניות מהשני/ה יותר ממה שבאמת, אבל זה בטח יבוא לידי ביטוי גם בדברים אחרים) כמו שלמשל נניח שאם בחור יגיד שהוא נפגש רק עם בחורה אחת לפניה בעוד הוא נפגש עם 20, מה זה אמור לשנות בהמשך? מתישהו כשיהיו להם 3 ילדים היא תגיד: "אה, נפגשת עם 20? אם הייתי יודעת לא הייתי מתחתנת איתך..."
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2012 12:21 |
|
| |
השאלה היא באיזה סוג נפילה מדובר. אם מדובר במשהו שבין אדם למקום, הרי כל מקרה לגופו, אם כי באופן כללי עדיף לא לספר. אבל אם מדובר בקשר חזק במיוחד ובחורה שיש לה יכולת הכלה והבנה מעבר לרגיל, אז אולי סיפור הדברים רק יחזק את הקשר ביניכם.
אבל כמדומני שפה מדובר בנפילה בדבר שבין אדם לחבירו, כי אם יש נפילה בתוך תקופת השידוך עצמו, הרי שיש בגידה באימון של הבחורה. כי כשבחור ובחורה יוצאים לשידוך, כל אחד בא עם ציפיות מוגדרות ביותר, ואחת הציפיות הכי בסיסיות היא נאמנות טוטאלית. עכשיו השאלה היא, האם יש לספר לבחורה שבגדת בה? התשובה היא, חד משמעית שכן. כי הרי אם בגדת בה בתקופת השידוכין, אולי תבגוד בה גם בתקופת הנישואין, והבחורה צריכה לדעת למה היא נכנסת.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2012 15:23 |
|
| |
אני יודעת שאין צורך לספר כל דבר! זתומרת שמעתי אתזה מאישיות רבנית....לא צריך לספר את כל הנפילות שקרו לך בכל מהלך חייך....הרי כל אחד נופל פה ושם.....לעניננו....באמת השאלה היא מהות הנפילה....לדעתי אם זו נפילה יחסית גדולה (וזה אינדיבידואלי לכל אחד וסגנונו)....וממש היתה אח"כ השתדלות לחזור לטוב ולסור מהרע....אז אין לספר.....אבל אנלא חושבת שיזיק לשאול רב ואפשר גם לעשות אתזה בשיחה טלפונית....
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2012 23:50 |
|
| |
אני לא חושב שיש חובה לספר, אבל גם לא רצוי להרגיש שאתה מסתיר משהו. כלומר, אם היה משהו מזמן וזה כבר לא רלוונטי למי שאתה היום וזה לא מעסיק אותך, אין חובה לספר רק בגלל איזושהי חובת "גילוי נאות". אבל אם היית רוצה לספר משהו רק שאתה חושש מהתגובה - זהו מצב בעייתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2012 17:45 |
|
| |
אני לא חושב שיש מישהו או מישהי שיכולים להגיד שהם נקיים. ואין הגדרה מעשית לעניין מה זה נפילה. רק שלא היה יותר מידי. וזה לא המקום להרחיב. אבל כל זמן שזה לא קשר שהשאיר עקבות בנפש האדם. אין טעם לדבר ע"ז או בכלל לחשוב ע"ז.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2012 18:57 |
|
| |
"אשרי נשוא פשע כסוי חטאה".... לומדים מזה חז"ל: שאל לו לאדם לספר את חטאיו הראשונים ואל אחת כמה וכמה ביחסים שבין איש ואשה..
אחת הסיבות העומדות מאחורי הנהגה זו היא: העובדה שאין בכך שום תועלת חוץ מהעובדה הפשוטה שזה עלול לגרום להורדת הערך בין השניים, וכ"ש וכ"ש כשמדובר בקשרי העבר. משום, שתמיד עלולה לעלות התחושה בלבו של השני.. שמא הוא עדיין זוכר.. מרגיש.. חושב.. משווה.. וגם במקרים מסויימים עצמת הנאמנות והייחודיות..
נקודה למחשבה!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2012 17:53 |
|
| |
גילוי נאות - לא קראתי את כל התגובות מעלי.
לדעתי אין ענין לספר.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2012 22:39 |
|
| |
אם הקשר בשלב רציני כדאי לומר, אמון הוא דבר מאד חשוב בין בני זוג ואם בגלל זה הורידו את השידוך, משמים, סימן היא לא ראוייה לך, תחשוב אתה האם הייתה רוצה שיסתירו ממך או שיאמרו...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2012 23:33 |
|
| |
לא לספר, משמע שעדיין יש אתך משהו כמוס, שמהווה אלטרנטיבה לחזור אליו. סתומרת שרק את/ה ובעל/ת החטא לשעבר עדיין חולקים אותו במשותף. חוששני שאם אתה לא חש בנוח מספיק כדי לספר זאת, תוכל למצוא דרך עוקפת בנסיונות העתיד, כל עוד יש דברים שמבחינתך הם מחוץ לטריטוריה של אשתך.
אם אתה מספר, אתה בעצם שורף את הקלף האחרון, אתה יודע שהיית מספיק כנה כדי לומר את זה. מתוך וודאות שלעולם לא תחזור למקום הזה, ששוב אין מצב לחזור אחורה ואתה שלם איתה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2012 01:19 |
|
| |
בתגובות ניתן לראות בבירור שאתם חלוקי דיעות, וכל אחד על פי השקפת עולמו. אולי מצד אחד זה יכול להתפרש כאילו יש עוד משקעים מהעבר, מצד שני גם להסתיר לא הכי מכובד, הרי אני הייתי רוצה שהיא תספר לי על דברים כאלה(אני כבר אדע להסתדר עם זה).
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2012 01:42 |
|
| |
בעיני התפיסה שצריך לספר הכל ,היא ילדותית.. אתה יכול לחיות עם אשה והיה בינכם הקשר הכי חזק ,והכי בריא ,וגם סוד קטן . מה הבעיה..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2012 10:07 |
|
| |
על נפילות בשטחים פתוחים ?
|
|
|
|