היום נסעתי באוטובוס.
כן גם אתם בטח.... אבל זהו משפט טיפוסי להתחלת סיפור הדברים שנשמעו באוטובוס, בספסל מאחוריי, משתי בחורצ'יקיות.....
אמממ כבר פתחתי פעם אשכול בנושא האזנות לשיחות על גלגלים, וכבר דשנו בנושא – להקשיב, או לסתום את האוזניים... וכבר הגענו למסקנות כלשהן.....
בכל אופן לא באתי להתפלסף כאן לגבי שיחות, אלא לגבי שיחה שהשתרבבה לאוזני ולאוזניי שאר הסובבים... ובהתחשב בעובדה שאני ישבתי לפני הגברת, אין פלא שהייתי שותפה לדיון המחכים....
טוב אז אחרי כל ההקדמות, כך התנהלה בערך השיחה:
קחו בחשבון שהגעתי באמצע וירדתי גם לפני סיומה....
נקרא לבנות ציבי ודיני...
ציבי מספרת על בחור/ים שהיא הורידה ועל הסיבות..... אין לי מושג אם היא דיברה על בחור ספציפי או על כמה....
ציבי: הוא לא היה מספיק פתוח, הוא לא בראש שלי...
דיני: שזה אומר?
ציבי: הוא לא מספיק חכם, הוא למשל לא יוכל לנהל את חשבון הבנק, כספים וכו...
דיני: אז תנהלי את, מה הבעיה?
ציבי:כן, אבל אני לא רוצה שהוא יהיה פחות חכם ממני, אני לא יוכל להעריך אחד כזה....
דיני: אז הוא לא טוב במתמטיקה (בחנה אותו הבחורה או מה בדיוק?) אבל כישורים אחרים וודאי יש לו....
ציבי: אני לא מדברת על כישורים כמו נגינה או ציור, אני צריכה שנהיה באותו ראש... אני רוצה משהו יותר חכם ממני, שאוכל להעריך אותו, לא רוצה שהוא יהיה פחות... (מסכן הבחור שאשתו תעריך אותו רק בשל כישורים מתמטיים שקיימים או שחסרים....)
דיני: את רוצה להגיד לי שבגלל כאלה דברים את מורידה? שהוא לא ידע לנהל את חשבון הבנק?
ואז הדיון התפתח לכיוון של – בגלל מה מעריכים בחור, בגלל הלימוד? מידות? כשרונות וכו'....
לא זוכרת מה היה ההמשך... ויכול להיות שבדיוק ירדתי מהאוטובוס....
ואם אתם/ן לא רוצים להוות חומר לפוסטים בשידוכי אז תפסיקו לפטפט על שידוכיכם בראש כל חוצות....
אני מצטרפת לתמיהתה של דיני – האם אתם/ן מורידים/ות הצעות בגלל סיבות מטופשות?
בעצם יכול להיות שמבחינתכן הסיבה לא מטופשת בכלל....
בגלל מה מורידים לרוב?
מהן סיבות מוצדקות?
מהן סיבות טפשיות?
ולגבי הדברים הנ"ל האם אתם מסכימים עם ציבי?