| נשלח ב-20/2/2012 06:09 |
|
| |
להסתיר מידע - מה קורה בעולם השידוכים??
היי
כאדם שמחפש זיווג אני מציג את עצמי בצורה אמיתית מספר הכל
פתוח האם אני נוהג בצורה כאן נכונה
האם לסתיר חסרונות שלי?
האם השדכנים לא מספרים הכל אז איפה אמינות אני האמין היחד בכל הפגישות?
* הודעה זו הגיע אחרי קריאה של כמה תגובות באתר שמדליקה לי נורה אדומה כניראה שאני טועה בגישה שלי לשדכנים?
באי בפורום מה דעתכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 08:38 |
|
| |
מי שלא מעריך כנות זו בעיה אישית שלו. עדיף לי ששידוך ירד לי בגלל שהייתי אובר כנה מאשר מניפולטיבית.
תמשיך בדרכך ותצליח.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 09:59 |
|
| |
דרך האלוקים היא אמת!
לך עם זה ותהיה לך ס״ד!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 10:48 |
|
| |
בשידוכים אתה בא למכור מוצר, סוכן מכירות שבא למכור מוצר, הוא מראה איך המוצר הזה ממש יד ימינו של אלוקים, עושה הכל מושלם וכו', אולם כקונה בר דעת אתה מבין שאין מושלם תחת השמש, והוא יצטרך תיקון, ולא יועיל לכל מה שרצית, אבל אתה מגלה גם דברים טובים שהסוכן לא אמר, הוא גם מועיל לדברים אחרים שלא חשבת שיועיל להם, ובשימוש נכון אתה גם עלול למצוא את עצמך מרוצה מהמוצר, אפי' שלא סופק כל מה שהסוכן אמר. לסוכן אסור עם כוח שיכנוע למכור קרח לאסקמוסים, או מוצר מקולקל במחיר מופרז, או לשקר שהמוצר עושה דברים שממש הוא לא עושה!
נקודה למחשבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 11:56 |
|
| |
לא כל דבר מספרים מיד וזה הגיוני. אתה הרי לא רוצה שכל אחת שתפגוש תדע עליך הכל(!). אז דברים עקרוניים אומרים לפני הפגישות. ודברים אחרים שהם פחות מפריעים אך גם הם חשובים, אומרים במהלך הפגישות כשרואים לנכון.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 12:39 |
|
| |
חז"ל במסכת יומא (פ"ו:) כבר התייחסו לשאלתך. והרי לך דעת חז"ל: "אשרי כסוי פשע נשוי חטאה".. לומדים מכך חז"ל שאין לו לאדם להזכיר עוונות ראשונים. ולא רק שאין לו להזכיר, אף יש בכך חילול השם.
אין ספק, כשמדובר על כנות באופי, באישיות, בתכונות ושאיפות. ברור שזה חובה ולא רק מהפן המוסרי, אלא משום שאם אתה לא כנה בראש ובראשנה אתה יורה לעצמך ברגליים. אבל כשמדובר על עוונות, חטאים, נפילות, כישלונות וכו'.. חוץ מנזק וחילול השם אין בכך כל "חכמה"...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 14:04 |
|
| |
| barbrav כתב: |  | בשידוכים אתה בא למכור מוצר, סוכן מכירות שבא למכור מוצר, הוא מראה איך המוצר הזה ממש יד ימינו של אלוקים, עושה הכל מושלם וכו', אולם כקונה בר דעת אתה מבין שאין מושלם תחת השמש, והוא יצטרך תיקון, ולא יועיל לכל מה שרצית, אבל אתה מגלה גם דברים טובים שהסוכן לא אמר, הוא גם מועיל לדברים אחרים שלא חשבת שיועיל להם, ובשימוש נכון אתה גם עלול למצוא את עצמך מרוצה מהמוצר, אפי' שלא סופק כל מה שהסוכן אמר.
לסוכן אסור עם כוח שיכנוע למכור קרח לאסקמוסים, או מוצר מקולקל במחיר מופרז, או לשקר שהמוצר עושה דברים שממש הוא לא עושה!
נקודה למחשבה. |
|
כל מילה בסלע.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 21:59 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  | חז"ל במסכת יומא (פ"ו:) כבר התייחסו לשאלתך. והרי לך דעת חז"ל: "אשרי כסוי פשע נשוי חטאה".. לומדים מכך חז"ל שאין לו לאדם להזכיר עוונות ראשונים. ולא רק שאין לו להזכיר, אף יש בכך חילול השם.
אין ספק, כשמדובר על כנות באופי, באישיות, בתכונות ושאיפות. ברור שזה חובה ולא רק מהפן המוסרי, אלא משום שאם אתה לא כנה בראש ובראשנה אתה יורה לעצמך ברגליים. אבל כשמדובר על עוונות, חטאים, נפילות, כישלונות וכו'.. חוץ מנזק וחילול השם אין בכך כל "חכמה"...[/quote]
אולי הכתוב מדבר אחרי חתונה ולא לפני, אתה צריך להיות מודע אתה הולך לחיות עם האישה זה מגיע לחסר אמינות באיזה שום מקום
[quote]בשידוכים אתה בא למכור מוצר, סוכן מכירות שבא למכור מוצר, הוא מראה איך המוצר הזה ממש יד ימינו של אלוקים, עושה הכל מושלם וכו', אולם כקונה בר דעת אתה מבין שאין מושלם תחת השמש, והוא יצטרך תיקון, ולא יועיל לכל מה שרצית, אבל אתה מגלה גם דברים טובים שהסוכן לא אמר, הוא גם מועיל לדברים אחרים שלא חשבת שיועיל להם, ובשימוש נכון אתה גם עלול למצוא את עצמך מרוצה מהמוצר, אפי' שלא סופק כל מה שהסוכן אמר. לסוכן אסור עם כוח שיכנוע למכור קרח לאסקמוסים, או מוצר מקולקל במחיר מופרז, או לשקר שהמוצר עושה דברים שממש הוא לא עושה! נקודה למחשבה. |
| שדכנים כניראה נוהגים בשיטה הזו של שידוכים כסוכן מכירות וזה מזעזע! שכחו שאחרי חתונה יש חיים עבורם זה לשדך ולקחת את הכסף עבור המשודך שצריך להיות עימה 120 שנה במקרה נתגלה משהוא חריג במיוחד ויש סיפורים רבים ברשת שזה הביא ליותר גרוע מפרוק בית
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 22:01 |
|
| |
| Lorein כתב: |  | לא כל דבר מספרים מיד וזה הגיוני. אתה הרי לא רוצה שכל אחת שתפגוש תדע עליך הכל(!). אז דברים עקרוניים אומרים לפני הפגישות. ודברים אחרים שהם פחות מפריעים אך גם הם חשובים, אומרים במהלך הפגישות כשרואים לנכון. |
|
אתה אומר שהדרך צריכה להיות מסודרת ולא להגיע בצורה שלילית לפני אחרת כמובן שידחו אותך אם כך אתה צודק!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 22:02 |
|
| |
| אנוני_מוס כתב: |  | מי שלא מעריך כנות זו בעיה אישית שלו. עדיף לי ששידוך ירד לי בגלל שהייתי אובר כנה מאשר מניפולטיבית.
תמשיך בדרכך ותצליח.[/quote] [quote]דרך האלוקים היא אמת! לך עם זה ותהיה לך ס״ד! |
|
מאחל גם לכם הרבה הצלחה!
|
|
|
|
|