|
|
| נשלח ב-6/3/2012 20:59 |
|
| |
| Lorein כתב: |  | זה קצת קשור לדעתי.. כמו שאומרים למורה רווקה שנותנים חינוך כיתה רק לנשואות.. אז יכולה להיות מורה רווקה שמלמדת כבר כמה שנים והיא מקצועית והכל ולא תקבל חינוך כיתה כי היא עדיין רווקה, ולעומתה נשואה צעירה בת 19 תקבל כי היא כבר נשואה.. אפילו שהניסיון שלה בהוראה לא מי יודע מה.. זה הרגשה של: מי שהתחתנה מגיע לה כל הכבוד ומשרה וכו' רק בגלל שהיא נשואה?! האם אני בחרתי להישאר רווקה עד גיל.. ובגלל זה אני פחות טובה ממישהי נשואה?! זה בערך איך שאני רואה את זה. |
|
את צודקת! לגמרי!
אנלא חושבת שהיא התכוונה ספציפית לתחום הקוסמטיקה פשוט זה סוג של דוגמא שפוגשת אותה ביומיום.. כל אחד ודוגמאות שלו ויקום פה מישהו ויגיד שאף פעם לא התייחסו אליו אחרת בגלל היותו רווק
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2012 21:18 |
|
| |
כל עוד אינך נשואה, אינך אדם גמור. את לא נרשמת בפנקס הקהילה, את לא קונה מקום בבית הכנסת, את לא משתתפת כחברה מן המנין באירגוני נשים, המקסימום שלך הוא לעשות "במקום אימא שלי".
וזה לא משנה אם את בת 18 או שלושים.
כל עוד לא התחתנת, הרי את מציאות שאינה אמורה להתקיים, את לא נקלטת במכ"ם הקהילתי, את אויר.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2012 21:25 |
|
| |
| והרוח_תשוב כתב: |  | כל עוד אינך נשואה, אינך אדם גמור. את לא נרשמת בפנקס הקהילה, את לא קונה מקום בבית הכנסת, את לא משתתפת כחברה מן המנין באירגוני נשים, המקסימום שלך הוא לעשות "במקום אימא שלי".
וזה לא משנה אם את בת 18 או שלושים.
כל עוד לא התחתנת, הרי את מציאות שאינה אמורה להתקיים, את לא נקלטת במכ"ם הקהילתי, את אויר. |
|
אחרי כזה עידוד אפשר להיות רגועים.. ;)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2012 21:45 |
|
| |
בקשר למה שכתבה לורין קודם, זה נשמע מאד ציני, אבל כן, זה נכון. ולא בציניות. אני אמנם רווקה, ומחנכת כיתה אבל אין לי ספק שבתור נשואה, ובטח עם ילדים, זה אחרת לגמרי!!
זה לא קשור לבחירה.
פעם צחקתי עם חברה, שכשאחרי שהיא התחתנה, פתאום נהיתה לה יותר משמעת בכיתה. למה? כי התלמידות ראו פאה? לא! כי נישואין, ובמיוחד לאישה, זה גב. אז גם בכיתה הגב מורגש.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2012 23:37 |
|
| |
הי חברה!
קראתי את האשכול קודם ולא היה לי זמן להגיב....
פלוסטיל - יש משהו במה שאת אומרת לגבי כל תחום בחיים ולא רק קוסמטיקה - אנשים מסתכלים על נשואים/ות במבט שונה מאשר על רווקים/ות....
פעם חברה נמוכה אמרה לי ששופטים אותה עפ"י הגובה והיא מרגישה שלא סומכים עליה כי היא עושה רושם של צוציקית....
על אותו משקל - נשואה עושה רושם אחר....
מעפיל - לגבי הקנאה של רווקה ברווקה - איזה שטויות במיץ - זו העבודה שלה, זה המקצוע... וגם אם הן היו חברות למה אתה חושב שהקנאה שולטת ואין פירגון?
לגבי מורות מחנכות - מכירה כמה רווקות שמחנכות הן בתור ממלאת מקום והן בתור מורה בעלת תקן...
קטנה - לנשואה יש גב וזה מורגש - אבל יש לה גם פאה וזה עוד יותר מורגש....
יכולה להיות צוציקית נשואה בת 19 ולתלמידות אין שמץ בת כמה היא והיא תשליט משמעת ותסתדר עם הסוררות...
לעומתה תהיה רווקה בת 25 שהתלמידות תנצלנה רק משום שהיא בחורה - הרושם שנוצר הוא:
היא בחורה ולא אישה - אפשר להשתולל....
מנשואה יותר מפחדים....
ואני לא אומרת שאין בחורות שלא יודעות להחזיק כיתה, ולעומתן נשואות שמאבדות עשתונות... אבל זוהי המציאות....
תוקן על ידי אחת_מהישוב ב- 06/03/2012 23:45:47
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2012 00:01 |
|
| |
אוקיי, לא ראיתי הרבה הבדל בין מה שאמרת לבין מה שאני אמרתי התוצאה, אותה תוצאה. הרושם, נכון או לא נכון? נכון. סורי, ואף אחד לא אשם.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2012 00:23 |
|
| |
תוקן על ידי flowstill ב- 07/03/2012 00:27:07
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2012 00:34 |
|
| |
לכולם/ן!!!!!! תודה רבה על התגובות!!! המסקנה: "אין צדק בעולם"
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2012 10:13 |
|
| |
מסקנה מוטעית...
ראשית, בתור יהודים מאמינים בני מאמינים אנחנו יודעים שהכל משמיים, וכל מה שהקב"ה עושה,לטובה הוא עושה! כך, שמה שבעיניים שלך נראה כחוסר צדק, זה במבט מצומצם, מבט של בשר ודם שלא יכול לראות בפרספקטיבה רחבה יותר...
שנית, אם נתמקד בעצם התחושה שלה, העובדה שלא מגיעים אלייך בגלל שאת רווקה, העובדה שמעדיפות נשואות על פנייך, כלל נקוט בידינו - "אין אדם נוגע במוכן לחברו כמלוא נימה" "ומזונתיו של אדם קצובין לו מר"ה..." כך, שאת הפרנסה/העבודה שנקצב לך את תקבלי בכל מקרה, ובכל צורה שהקב"ה מוצא לנכון לשלוח לך. זה שהיא לא מגיעה אלייך, זה לא בגלל שאת רווקה, אלא כי העבודה הזאת לא הגיעה לך! התירוץ, הצורה בה שזה מתפרש לך, זה שאת רווקה, אבל הסיבה האמיתית, כי פשוט זה לא שלך.
על אותו משקל, נסעתי פעם עם איזה אדם בתחבורה ציבורית, וכל הדרך (והיא הייתה ארוכה) הוא קיטר על חברות האטובוסים ועל כל המחדלים שקרו לו וכו' וכו', בסופו של דבר פקעה סבלנותי, ואז עניתי לו: אם היית מתפלל בר"ה יותר טוב, אז לא היו קורים לך כל הסיפורים הללו!
טעות שורשית חדרה בליבנו, כשאנחנו חושבים שתקלה כזאת או אחרת, סיפור כזה או אחר, זה בגלל התחבורה הציבורית, הממשלה, ה"חברה" וכו' וכו'.. אבל האמת היא רק אחת - כי כך רצה הקב"ה!
אם נאמין, נחפש את הדברים הטובים שבזה, נפיק את הלקחים ונתרומם אז לא יהיו מאושרים ממנו!
בהצלחה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2012 15:39 |
|
| |
לא מסכימה איתך!!!! למרות שחלק דבריך נכונים!!!! באים אלי...אבל רציתי לדעת מהי הסיבה האמיתית לאלו שרוצות נשואות?!?!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2012 20:38 |
|
| |
את רוצה להבין את ההיגיון הלא הגיוני שלהם?! אז אני אספר לך: נדמה להם שלנשואה יש תעודת ביטוח.. חח
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2012 20:55 |
|
| |
הדרת רווקים!!
|
|
|
|