|
|
| נשלח ב-3/6/2012 20:36 |
|
| |
| פוהדוס123 כתב: |  | | אני הראשון שילמד יום שלם אם אני ידע ויאמין שאני יעשה את זה כמו שצריך. |
|
ולאיזו מטרה?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2012 20:44 |
|
| |
תורת ישראל אינה תואר ואינה נלמדת לשם תעודה כל שהיא. היא נלמדת לשם הלימוד בלי קשר לתוצאות או לאי תוצאות. התורה היא הדבר הנעלה ביותר שיש. אני באופן אישי מכיר את עצמי ויודע שאני לא באמת ישב וילמד למשך יום שלם ולכן אני מעדיף לעשות קצת ואיכותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2012 20:50 |
|
| |
1. מה אתה מגדיר תורה? לשנן כל היום סוגיות ממוניות בבא מציעא או בבא בתרא זה נחשב תורה? או כל פתרונות החלונות בברכות והרפואות במסכת שבת גם תורה? 2. אין קשר לתוצאות? כאילו סתם לשבת ולקרוא כל היום? מה היו עושים אגב לפני שחיברו את הגמרא? 3. האם זה חובה כל היום? האם זה חייב לבוא על חשבון עבודה ופנאי אישי? 4. מה זה משנה קצת ואיכותי או הרבה ולא איכותי, לפני שניה אמרת שזה בשביל הלימוד ובלי קשר לתוצאות...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2012 21:01 |
|
| |
1. תורה זה כל מה שנכלל בתורת ישראל2. גם לפני הגמרא למדו ושיננו חיברו את הגמרא כדי שלא תשתכח 3. חובה זה לא מי שכן עושה את זה אז אשריו 4. דבר ראשון ההרגשה האישית של הסיפוק ומה שהתכוונתי לא איכותי היה לשון עדינה לבטלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2012 21:08 |
|
| |
1. מה נכלל בתורת ישראל? 2. מזתומרת? האם כל הטקסט התלמודי היה ידוע קודם? כולל מעשיות רב אדא בר אהבה שחתך ראשים לשדים וכיו"ב? האם כל הדינים בבבא בתרא (ש99% מהם מסברא, כמו למשל מי שבונה ליד חברו שצריך לבנות גדר 4 אמות שלא יוכל להציץ או בשניים אוחזין שיחלוקו וכיו"ב) הם מדין תורה? מסברא? מי שלומד את זה זה טוב, אבל לאיזו מטרה? הרי הוא לא מתכנן להיות דיין, זה כמו שמישהו ישנן את ספר החוקים של מדינת ישראל כל היום אבל יעבוד במשהו שלא קשור לחוק ומשפט בכלל.. 3. גם לא חובה לקרוא תהילים כל היום או לעמוד במעבר חציה כל היום ולעזור לזקנות לחצות כביש. עוד לא ראיתי מישהו שבפגישות אומר לאשתו שהיא תעבוד כי הוא יעמוד כל היום בכיכר השבת ויעזור לזקנות לחצות את הכביש.. 4. מה זה לבטלה? האם זה מה שכתבתי לעיל ב(2.)? או שמא אנשים שלא משתמשים בלימוד שלהם, שלומדים ימים ושנים ומפלפלים בכל מיני היכי תמצי בהלכות בשר וחלב או מלאכות שבת שאף פעם לא יגיעו לזה, וכשיש להם שאלה בהלכות שבת פותחים משנה ברורה? (אז מה למדת בעצם?)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2012 21:12 |
|
| |
אני ישמח לענות לך.. העניין הוא שאני ממש חייב לעוף.. אבל אני לא שוכחP:
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2012 21:59 |
|
| |
עכשיו עזבו מה חשבתי שבעלי יעשה ומה לא חשבתי. אם את כבר אחרי. הכי חשוב לזכור-אם הוא באמת לומד -לתת לו את מלוא ההערכה. התמיכה. והעידוד.גם הם צריכים לפעמים .לא? אבל אם הוא לא בקטע של כל היום. אסור סתם להפעיל עליו לחץ. כי עדיף שילמד שעתיים איכותיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2012 22:27 |
|
| |
עדיף שיצא לעבוד משיבזבז את הנס קפה בכולל... כל עוד זה לא תורה לשמה זה לא שווה כלום... הויכוח הזה אפעם לא יסתיים ואפעם לא יהיו שתי צדדים לויכוח הזה שבסוף אחד מהם יגיד...יההה יו רייט!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2012 05:25 |
|
| |
כל עוד זה לא תורה לשמה זה לא שווה כלום..
????? אלף השביעי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2012 21:25 |
|
| |
בהמשך לסמול
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 17:35 |
|
| |
הקפצונת:)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 20:04 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | 1. מה נכלל בתורת ישראל? 2. מזתומרת? האם כל הטקסט התלמודי היה ידוע קודם? כולל מעשיות רב אדא בר אהבה שחתך ראשים לשדים וכיו"ב? האם כל הדינים בבבא בתרא (ש99% מהם מסברא, כמו למשל מי שבונה ליד חברו שצריך לבנות גדר 4 אמות שלא יוכל להציץ או בשניים אוחזין שיחלוקו וכיו"ב) הם מדין תורה? מסברא? מי שלומד את זה זה טוב, אבל לאיזו מטרה? הרי הוא לא מתכנן להיות דיין, זה כמו שמישהו ישנן את ספר החוקים של מדינת ישראל כל היום אבל יעבוד במשהו שלא קשור לחוק ומשפט בכלל.. 3. גם לא חובה לקרוא תהילים כל היום או לעמוד במעבר חציה כל היום ולעזור לזקנות לחצות כביש. עוד לא ראיתי מישהו שבפגישות אומר לאשתו שהיא תעבוד כי הוא יעמוד כל היום בכיכר השבת ויעזור לזקנות לחצות את הכביש.. 4. מה זה לבטלה? האם זה מה שכתבתי לעיל ב(2.)? או שמא אנשים שלא משתמשים בלימוד שלהם, שלומדים ימים ושנים ומפלפלים בכל מיני היכי תמצי בהלכות בשר וחלב או מלאכות שבת שאף פעם לא יגיעו לזה, וכשיש להם שאלה בהלכות שבת פותחים משנה ברורה? (אז מה למדת בעצם?) |
| יש לך ראש מצומצם שלא מבין משהו מעבר, משהו קדוש ששיך לנשמה. הזלזול שלך בדבר הכי קדוש שיש לעם ישראל גועלי. את הצחנה שאתה מפיץ תשמור לעצמך ותפסיק לפגוע בדבר שאנשים מקדישים לו את כל החיים וזה הדבר הכי יקר להם.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2012 20:21 |
|
| |
אוי אוי אוי...
וחוץ מזה יש לך משהו ענייני לומר או שבזה מסתכם כל הלקסיקון שלך?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2012 01:45 |
|
| |
התנועה הליטאית ירודה מתנועת הרפורמה משום שאם זו האחרונה שינתה את פני הדת היהודית, הראשונה שינתה את טבע הבריאה. והעובדה כי אשכול כזה נפתח ממחישה את המשפט הנ"ל.
|
|
|
|
|