| נשלח ב-5/4/2012 13:56 |
|
| |
התנהלות הנהלת "בחדרי חרדים"
בימים אלו מתפרסמים בתקשורת חשדות חמורים כלפי הנהלת "בחדרי חרדים", אינני יודע אם אכן יש צד פלילי בהתנהלותם, אבל בכל מקרה נראה שמדובר בהתנהגות בלתי ראויה.
כבר זמן רב שאני מתלבט האם לשתף את חברי הפורום באופן ההתנהלות של הנהלת האתר, כפי שנוכחתי בה באופן אישי. עד היום לא חשבתי שיש פן פלילי בהתנהגותם, אבל היא בהחלט נתנה לי טעם רב לפגם ואי שביעות רצון גדולה. כעת אשמח לקבל את חוות דעת משתתפי הפורום על דרך זו.
לפני כארבע שנים הייתי מעורב מתוקף עבודתי בהקמת מסגרות שח"ר בצה"ל, בחיל האוויר ובזרועות נוספים. על מנת לפרסם את דבר התוכניות, השתמשנו גם בהודעות בפורומים שונים ב"בחדרי חרדים". הנהלת האתר דאגה למחוק את ההודעות הללו בטענה שהם מהווים פרסומת המחייבת תשלום, ואני אכן הצדקתי את הטענה והצעתי לבדוק את האפשרות לפרסם את תוכניות שח"ר בתשלום באתר "בחדרי חרדים" ובפורומים שתחתיו. בפגישה שהתקיימה באכ"א עם מנהל האתר הוא נתן הצעה לקמפיין עבור תוכנית שח"ר שבתוכו הוא הציע כתבות אוהדות באתר על התוכנית ומחיקת הודעות בפורומים נגד התוכנית, כשהדברים לא התקדמו התפרסמו באתר מספר כתבות נגד התכנית, כשמועבר מסר שקבלת ההצעה תבטל את הכתבות הללו. ההבנה שהכתבות באתר אינן אוביקטיביות והן מושפעות לטוב ולמוטב מתשלום, ושהפורומים אינם באמת במה פתוחה להבעת עמדות חופשית מכל זווית שהיא, גרמה לי אכזבה רבה למרות שלא חשבתי שיש כאן עבירה פלילית.
האם אין לכם בעיה עם אתר חדשות שאמור לכאורה להיות אוביקטיבי, אבל למעשה כתבותיו לטוב ולמוטב תלויות בתשלום? האם אתם מרגישים טוב לכתוב בפורום, שבו מצנזרים את הכותבים שדבריהם אינם עולים בקנה אחד עם האינטרסים של המפרסמים באתר?
תוקן על ידי בןציוןכהנא ב- 05/04/2012 13:57:32
אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2012 20:58 |
|
| |
חוששני שמלבד אלו שהכסף מעוור אותם כולם יסכימו עם דבריך.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2012 09:19 |
|
| |
אם היו חשדות כאלה כלפי אתר אחר, לא היה שום אזכור לכך באתר? שלא לדבר על פורומים 'חפשיים'.
נראה שהנהלת בחדרי הפנימה את תרבות העיתונות של יתד מבית פרוודה, אם לא דיווחת על אירוע, הרי שהוא אמנם לא התרחש.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2012 12:03 |
|
| |
ברגע שהציעו לך מחיקת תגובות נגד שח"ר היית צריך 1. להתנגד 2. להבין איך עובד העסק.
מה לך מלין רק כשהשיטה אינה עובדת לטובתך?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2012 17:02 |
|
| |
תלמידטועה
כנראה שלא הובנתי נכון, ההתנגדות שלי התחילה תיכף כששמעתי שהם מציעים מחיקת תגובות ולא רק כש"השיטה" לא עבדה לטובתי. למעשה, ההחלטה בנידון לא הייתה תלויה בי, היא הופנתה לצבא על ידי הרב ראב"ד ידידו של מנהל האתר, וההתנהלות מול הנהלת "בחדרי חרדים" בנושא הייתה של הצבא ולא שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2012 11:41 |
|
| |
המצב באתר מדאיג ומזכיר את התנהלותם של מפיצי הפשקווילים ולוחמי הצניעות למיניהם
השאלה מה לעשות עכשיו, אתרי החדשות האחרים הם כמו כיכר השבת הם הרבה יותר פודלים של הממסד, אז השאלה האם כדאי להילחם לשינוי השיטה בבחדרי ולהילחם שלא יסגרו את המקום או לעבור למקום אחר?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2012 01:00 |
|
| |
במידה ואכן יסגר האתר זה יהווה פתרון מצויין שכן מיד לאחר מכן יקום לו אתר אחר ושם אני מאמין יסיקו מסקנות וידעו לתת במה יותר אויקטיביית
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2012 09:07 |
|
| |
אם יוגשו כתבי אישום בפרשה, מסתבר שזה הולך להיות אחד המשפטים המרתקים בתולדות מדינת ישראל. בית המשפט יצטרך לקבוע לאחת ולתמיד את הגבולות של אתיקה עיתונאית, הטיית דעת קהל, וסחיטה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2012 11:03 |
|
| |
היה כאן סחיטה אכזרית, של פתיחת אשכול נגד וכדומה.. זה כבר לא קשור לאתיקה עתונאית..
ובן ציון, חבל שלא פתחת האשכול מיד כשנודע לך השיטה שלהם.. (אולי גם אתה פחדת?)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2012 13:32 |
|
| |
קשה לומר שההפתעה היא ברמה העקרונית שהרי ניתן להניח שעוד גופי תקשורת רבים עושים זאת אם כי אולי פחות מהמקפצה. האישו המעציב בעיני הוא יותר ברמה הפרסונאלית.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2012 17:36 |
|
| |
|
|
|
|
|