בית פורומים שידוכי חרדים

שידוכים בין אשכנזים לספרדים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/5/2012 22:52 לינק ישיר 

נאות- מסכימה עם כל מילה: חוץ מזה שקיימים הבדלי מנטליות (שאפשר לגשר עליהם) הכל עניין של סטיגמות.
בחו"ל באמת מצוי לראות נישואים בין העדות. חבל שאצלינו יש כ"כ הרבה גזענות ועדריות בנ"ל.

סתם אגב: אומרים שבנים למשפחה מעורבת- מאד מוצלחים...(אני מכירה כמה- יש בזה מן הצדק)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2012 22:53 לינק ישיר 

למה שאשכנזי מהשורה ירצה "להתלכלך" על ספרדיה..?? (להיכנס לבית שבזמירות שבת הוא לא מוצא את עצמו.. בארועים משפחתיים זה לא הסטייל שרגיל.. ולא חסר!!)
ואותו דבר הפוך..!!
למה שספרדיה מהשורה תרצה "להסתבך" עם אופי אשכנזי שהאופי שלה רחוק מהסטנדרט שאצלם..!! 
אני אישית כמעט וסגרתי על אפשרות שכזו.. ומודה לקל על הרגע שירד..!!
אבל במקרה שלי לעומת כל הסטנדרט.. הבחור היה האופי של המוצא.. ושלי בפרט.. לכן הלכתי על זה.. מה שלא בנמצא כמעט בכלל..!! 
ידעתי שבחיים הפרטיים זה לא יציק לי.. אבל בכל חזית שלא בחנתי זה פשוט לא זרם לי..:(!!
לא יכולתי לחשוב  על ה"שוויגער" שתעשה טובה שמסתכלת עלי... בזמן שיכולה להיכנס למשפחה חמה ואוהבת... אז למה הכאב ראש המיותר..?!

אז אם אתם בגיל מתקדם שכבר ממש סגורים שזה האחד ואין אחרים על פניו למה לא לגשת.. אפשר לגשר על הפערים...!! וכמובן, אני אוחזת ג"כ בשיטה של.. מה עבר על הצדדים שהתפשרו על דבר כזה??!! זה לא טבעי בכלל בארץ ובושה לאותו צד שלקח לספר לקרובים שנפל עם מוצא שלא כמוהו.. כי זה הראש הישראלי.(נקודה!)
(רק דמיינו שוויגער פולניה שמספרת בנייעס השכונתי על הכלה הספרדיה שזכתה לבן המיוחד שלה.. נראה לכם שהיא תקרון מאושר כמו שתספר על כלה מהמוצא שלה.. קשה לי להאמין..!!)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/5/2012 02:29 לינק ישיר 

אלמוניתוש.. כ"כ נכון מה שכתבת. חסכת לי כתיבה רבה. תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/5/2012 10:03 לינק ישיר 

אריסה כתב:
נאות- מסכימה עם כל מילה: חוץ מזה שקיימים הבדלי מנטליות (שאפשר לגשר עליהם) הכל עניין של סטיגמות.
בחו"ל באמת מצוי לראות נישואים בין העדות. חבל שאצלינו יש כ"כ הרבה גזענות ועדריות בנ"ל.

סתם אגב: אומרים שבנים למשפחה מעורבת- מאד מוצלחים...(אני מכירה כמה- יש בזה מן הצדק)

ויש להם ילדים יפים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2012 14:25 לינק ישיר 

פו- לאיזה בעיות נוספות התכוונת?

בהקשר לדימוי בין האשכול של המעשנים לבין האשכול הזה אני לא מוצא באמת דימיון. הבעיה בעישון היא איננה בעיית סטיגמה ומקובעות. הבעיה שם, היא עצם העישון. לחלקן מפריע הריח ולחלקן מפריע הסיכונים (הן בגופך והן בעתיד משפחתך-לפחות לפי המחקרים המתוארים ע"ג חפיסות הסיגריות). משא"כ באשכול הזה הדיון הוא נטו סטיגמטיות (לפחות לעניות דעתי) ובזה אני לא חושב שיש סיבה הגיונית (סיבה הגיונית קרי סיבה שאינה ניתנת לגישור) להפריד בין עדות...

אני לא בטוח שיש הפרשי דת בין אשכנזיים לספרדיים אלא א"כ אתה חובב סטיגמות והכללות ואז אתה צודק...

נערתהבזק- זה לא שבארץ הפערים הם משמעותיים יותר פשוט בארץ הסיטגמה היא משמעותית יותר... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2012 14:56 לינק ישיר 

הגזענות פוחתת ותפחת וטוב שכך לי אישית אין בעיה עם ספרדיה

תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2012 13:58 לינק ישיר 

=]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2012 16:03 לינק ישיר 

אני חושבת שגבר שלוקח בחורה מעדות המזרח אין בעיה אבל בחורה אשכנזיה בוודאי לא תירצה גבר ספרדי משום שהמנהגים הם שונים..(אלא אם כן הוא חצי חצי וההנהגה אשכנזית) וגם המנטליות משחקת תפקיד פה..לפי דעתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2012 16:07 לינק ישיר 

miriforum כתב:
אני חושבת שגבר שלוקח בחורה מעדות המזרח אין בעיה אבל בחורה אשכנזיה בוודאי לא תירצה גבר ספרדי משום שהמנהגים הם שונים..(אלא אם כן הוא חצי חצי וההנהגה אשכנזית) וגם המנטליות משחקת תפקיד פה..לפי דעתי

וואלה?
ומהצד השני:

גבר שלוקח בחורה אשכנזיה אין בעיה אבל בחורה מעדות המזרח בוודאי לא תרצה גבר אשכנזי משום שהמנהגים הם שונים.. (בלהבלהבלה) וגם המנטליות משחקת תפקיד פה
..

(אגב, אני לא לוקחת שום צד ולא מביעה דעה על מה שכתבת/בכלל על כל האשכול,
אבל סתם שתדעי, תמיד יש שני צדדים.. אם כבר כתבת משהו, אז עד הסוף)

תוקן על ידי כמעט_חדשה ב- 30/05/2012 16:19:04

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/5/2012 16:08 לינק ישיר 

אני מכירה הרבה ספרדים שלא יורקים על אשכנזיות,
אז אשכנזים/יות יקרים/ות, בבקשה לא להרים את האף.... :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/5/2012 21:22 לינק ישיר 

פספוסה כתב:
אני מעלה אשכול זה בשביל מאושרת 17

לאחרונה יצא לי לשמוע על כמה חתונות "מעורבות" כביכול..
של חרדים כמובן.. אשכנזי עם ספרדיה..וגם הפוך..
לפחות כבר 4 שידוכים כאלה יצא לי לשמוע.. 
בשיחה עם חברות דנו על זה
והן אמרו כביכול שאשכנזי לוקח ספרדיה או הפוך יש כאן פשלה שמסתירים..
לא שאני בעד אימרה זו.. אבל זו הייתה הדעה הרווחת..
ויש לציין שהשידוכים הללו הם מצויינים בתכלית כי אני מכירה את המשודכים ממקור ראשון
ואין כאן שום בעייה בריאותית.. או פער גילאים גדול.. או משהו אחר
למרות שלדעתי זיווג זה משמיים וה' הוא מזווג זיווגים.. 
אבל רציתי לדעת  מה דעתכם\ן בעניין  
האם  אתם בעד שידוכים בין אשכנזים לספרדים או נגד?
או שאתם עדיין אוחזים בדעות ישנות, של מנטליות וסגנון..? 
אני לא מדברת על ספרדיה שרופה שכל כולה זה מנטליות ספרדית מובהקת
אלא על בנות ספרדיות משתכנזות שמאוד אוהבות את המנטאליות האשכנזית והן בעצמן נראות כמו אשכנזיות.. 
אשמח לשמוע תגובות בעניין... :)) 

תוקן על ידי אסיק_good ב- 28/05/2012 21:06:31

השאלה היא האם כוונתך שידוכים בין אשכנזים לספרדים או בין אשכנזים ל"פרענקים".
יש הבדל תהומי בין השניים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2012 19:03 לינק ישיר 

שידוך  בין אשכנזים לספרדים..כמובן!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2012 21:45 לינק ישיר 

כל העניין קשור בכל אינדיווידום בנפרד. יש כאלה שיתאים יש כאלה שלא.
לגבי מנהגים שבגללם בחורה לא תרצה את הבחור הספרדי - פונקט - בדיוק ככה יכול להיות במגזרים אשכנזים. בחורה ליטאית מתחתנת עם בחור חסידי, ומנהג לפי הבעל. אם זה באמת דבר שמפריע אז פשוט כל אחד יתחתן בקהילה שלו.
לגבי הבריאות, נושא שהוזכר בתחילת האשכול, דווקא שידוך בין עדתי יותר בריא. אין קירבה משפחתית ומבחינת גענעטיקא זה מאוד משמעותי. (נכון שאמשינאווער רבי,ן שליט"א אמר שחסידיו לא הולכים לדור ישרים כדי לא לפגוע בבטחון, אבל בכל זאת אני מאמין, שנושא הבריאת עלה כבר לא פעם אחת במחשבות הגולשים שי').

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > שידוכים בין אשכנזים לספרדים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.