בית פורומים אגודה אחת

יש דברים שמנהיג לא יכול לעשות, ואנחנו כן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/6/2012 18:33 לינק ישיר 
יש דברים שמנהיג לא יכול לעשות, ואנחנו כן

האם אפשר בכל מעשה ומעשה לחשב שמא ייצא ממנו נזק? ואז מה? לא לעשות כלום?

אם נוצר צורך לדאוג שבמסגרות צבאיות תישמר השבת כהלכתה, וגם כללי הכשרות. ואולי אפילו יהיה רב שימסור לחיילים שומרי המצוות שיעורים מפעם לפעם. מיד עולה השאלה, האם דאגה זו לא תגרום שבסופו של דבר המסגרת הצבאית השמורה יותר תיתפס כאפשרות יותר מעשית, וכך יבואו אליה יותר משהיו באים אליה לולי הדאגה הזו. 

http://www.aguda-achat.org.il/

http://www.aguda-achat.org.il/%D7%94%D7%A4%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%99%D7%AA%D7%A2%D7%A8%D7%95%D7%AA%D7%90-%D7%93%D7%9C%D7%AA%D7%AA%D7%90/ 

יש אפשרות להגיב גם בפייסבוק, או לשתף מאמר שמוצא חן בעיניכם.

תוקן על ידי אגודה_אחת ב- 11/06/2012 18:36:13

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2012 17:55 לינק ישיר 

פעם ראשונה שאני נחשף לאתר הזה, האם זה אתר חדש?.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2012 18:28 לינק ישיר 

חדש, לפני השקה... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2012 00:52 לינק ישיר 

מה זה אומר השקה?

אמור להיות  איזה אירוע השקה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2012 08:18 לינק ישיר 

לא "אירוע", מפגש צנוע לחברי הפורום. 
הזמנה תבוא תוך יום יומיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2012 13:14 לינק ישיר 

מזל טוב, ברכות! יפה מאד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2012 15:53 לינק ישיר 

מנחם רבינוביץ הגיב שם כך:

אכן כשאברכים באלעד רצו לפתוח לבנותיהם בית ספר יותר מחמיר מבית יעקב, מנע זאת הרב שטיינמן. וטענתו שיש לנו אחריות לכולם, ואם כל הבנות הטובות ייצאו מבית הספר, יישאר בית הספר ברמה נמוכה יותר.

האם זו טענה הגיונית? אולי לרב שטיינמן עצמו… יש לו אחריות כלל ישראלית, והוא סבור שזה יגרום נזק. אבל איך אפשר לצוות על אברך לשלוח את בנותיו לבית ספר בינוני בעיניו רק בגלל אחריות כלל ישראלית כדי שרמת בית הספר תישמר??

וכמו שהרב שטיינמן סבור כך במסגרות מחמירות יותר, כך אולי הוא סבור גם במסגרות מקילות יותר. זו זכותו. לא ברור לי איך הוא יכול לחייב אותנו. כך פעל גם הרב אלישיב בירושלים. אגב, זה לא היה נקי מנגיעות פוליטיות, לייזרזון פעל ברקע כדי לטרפד כל תכנית כזו. וכל הכבוד לו, יש לו אינטרס. אני רק לא מבין בשם איזה אידיאל אפשר לבוא לאדם ולחייב אותו לשלוח למסגרת הטרוגנית כדי לשמור על הטרוגניותה… שיעשו אחרים מה שיעשו, והאדם הפרטי מחוייב רק לעצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2012 00:58 לינק ישיר 

ומה עם החידרים שם לא שייך טענה זו?.

למה שם כן נותנים לפתוח מסגרת מסגרות?

אולי אוחזים שלגבי בנים יש חשיבות יותר ביצירת מסגרות נפרדות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2012 01:16 לינק ישיר 

אגודה_אחת כתב:
מנחם רבינוביץ הגיב שם כך:

אכן כשאברכים באלעד רצו לפתוח לבנותיהם בית ספר יותר מחמיר מבית יעקב, מנע זאת הרב שטיינמן. וטענתו שיש לנו אחריות לכולם, ואם כל הבנות הטובות ייצאו מבית הספר, יישאר בית הספר ברמה נמוכה יותר.

האם זו טענה הגיונית? אולי לרב שטיינמן עצמו… יש לו אחריות כלל ישראלית, והוא סבור שזה יגרום נזק. אבל איך אפשר לצוות על אברך לשלוח את בנותיו לבית ספר בינוני בעיניו רק בגלל אחריות כלל ישראלית כדי שרמת בית הספר תישמר??

וכמו שהרב שטיינמן סבור כך במסגרות מחמירות יותר, כך אולי הוא סבור גם במסגרות מקילות יותר. זו זכותו. לא ברור לי איך הוא יכול לחייב אותנו. כך פעל גם הרב אלישיב בירושלים. אגב, זה לא היה נקי מנגיעות פוליטיות, לייזרזון פעל ברקע כדי לטרפד כל תכנית כזו. וכל הכבוד לו, יש לו אינטרס. אני רק לא מבין בשם איזה אידיאל אפשר לבוא לאדם ולחייב אותו לשלוח למסגרת הטרוגנית כדי לשמור על הטרוגניותה… שיעשו אחרים מה שיעשו, והאדם הפרטי מחוייב רק לעצמו.

ממש לא מסכימה,  רב אמור להיות לו אחריות לכלל הציבור ולא לאברך מובחר פלוני או אלמוני,  ולכן סירב לתמוך בהקמה של בית ספר נוסף.   זה ראוי להערכה בעיניי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/6/2012 10:26 לינק ישיר 

לייק על השימוש ב"חישבונות רבים".

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > יש דברים שמנהיג לא יכול לעשות, ואנחנו כן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext