בית פורומים אגודה אחת

למי זה יותר דומה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/6/2012 14:17 לינק ישיר 
למי זה יותר דומה?

עדים אנחנו לתופעה המבורכת של החשיבה לשינוי הקו שבו הלך הציבור החרדי בעשרות השנים האחרונות.

נשאלת השאלה,  האם אחרי כל  השינויים האלו, זה יהיה דומה יותר לחרדים או יותר לציבור הדתי לאומי?

ואם זה יהיה דומה יותר לציבור הדתי לאומי,אז אולי במקום חרדים חדשים, נקרא לזה דתל"ים חדשים, ואולי באמת זה ככה, רק לגודל הרתיעה שנקבעה בחשיבה החרדית כנגד הציבור הדתל"י אין ברירה אלא להמשיך לקרוא לתופעה בשם חרדים, כיון שאם יקראו לה הדתים החדשים היא לא תוכל לצבור תאוצה?.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2012 23:17 לינק ישיר 

לאחרונה התחבטתי רבות בשאלה זו, ומסקנתי היא שצריך לקום מגזר חדש -לא חרדי - ולא דתי-לאומי.

ראשית עלינו לנתח את מאפייני ה"חרדים החדשים", ורק לאחר מכן יתאפשר לשקול למי זה יהיה דומה...

במאמר שהתחלתי לכתוב אני מזהה 4 סוגים בתוך המגזר החרדי העובד/המתמקצע/החדש/תומך שרות צבאי/וכו':

להלן כמה בעיות הקיימות בציבור החרדי "הישן" שגרמו לתוצאות החדשות:

1. התעלמות מתוכן היהדות, חיי תורה לפי מוסכמות – חרדים חושבים: רחבי אופקים ביהדות, מערערים על מוסכמות, חסרי אמון ברבנים/מערכת.
2. שטנץ ישיבתי יחיד שלא מתאים לכולם – חרדים עובדים: ללא כל שינוי מהעולם הישן.
3. התנזרות ממנעמי החיים – חרדים מודרניים: רפיון במצוות, אייפון, סרטים, מסעדות וכו'.
4. צרות חשיבה, התעלמות מעולם המדע - חרדים אנוסים: חשיפה לעולם המחקר והביקורת, ערעור על אידאולוגיות החרדים והיהדות, חילונים בלבוש דתי.

ולפי הצעה זו יש לנו חרדים: "חושבים", "עובדים", "מודרניים", "אנוסים" - ולפיכך אני כלל מתקשה לכלול את כולם בסל אחד של "חרדים חדשים"... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 00:42 לינק ישיר 

עקרונית, זו טעות לחשוב שכל מי שמסתייג מהסגנון החרדי הרגיל שייך לקבוצה אחת.
השאלה היא האם למרות השוני הרב בתוך הקבוצה הזו, ניתן לנסח נוסחה יסןדית שהציבור מזדהה איתה.
ואולי זה לא נצרך?

אני אישית חושב כבר הרבה זמן, שהאמת היא שהחרדים החדשים על כל סוגיהם אינם חרדים בהגדרה האידיאולוגית, אלא אולי רק בהגדרה הסוציולוגית. ואני מדבר גם על עצמי.

להיות חרדי אמיתי ומושלם זה להיות בריסקער זעוף מבט או חזונאישניק שמעילו הארוך מתנפנף לו על כתיפיו. מכאן ומטה (או ומעלה...) זה נמדד באחוזים. יש חרדי ב90%, יש ב80% וכו'.
הרב שלי אומר שטוב להיות חרדי, אבל כמו שהרמב"ם כותב לא להגזים בשום מידה, גם במידת החרדיות לא טוב ללכת עד הסוף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 14:18 לינק ישיר 

ואולי אנחנו חיים בעידן שבו עבור אנשים רבים ההגדרות המגזריות והתוויות הקבוצתיות הללו מאבדות מהרלוונטיות והחשיבות שלהם.
אנשים עושים מה שנראה להם נכון ואמיתי, ובוחרים את נתיב חייהם, מבלי לבדוק כל הזמן באיזה מילון מדומיין 'איך זה נקרא' ו'למי זה דומה', ולאיזה תת תת מגזר הם שייכים עכשיו.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 15:35 לינק ישיר 

ממעמקים, הלוואי והיה שמץ של קיום לתקוותך/הצעתך.

בכל מקום חברתי ישנן הגדרות מגזריות ותוויות קבוצתיות, השאלה היא רק אם כלפי פנים או כלפי חוץ... כלומר אותו אחד שלא מגדיר את עצמו "איך הוא נקרא" ו"למי הוא דומה" יודע יפה מאוד להגדיר להיכן השני שייך במידה והוא נשמע לו בצד הימני/שמרני/דתי של המפה... ובסך הכל "אי ההגדרה" גם היא הגדרה - על דרך שלילה, ורצוי גם שבת/בן הזוג/חתן/כלה ישתייכו לצד ה"לא מוגדר" של המפה...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > למי זה יותר דומה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext